x

Linnea Berthelsen fra Stranger Things: – Det var vildt fedt at se Dizzy Mizz Lizzys reunion

Linnea Berthelsen fra Stranger Things: – Det var vildt fedt at se Dizzy Mizz Lizzys reunion

Alder: 24 år

Profession: skuespillerinde, har for nyligt kunnet opleves i Stranger Things 2

Hvad er dit største musikminde?

– Jeg tror, det må være, da Dizzy Mizz Lizzy lavede deres reunion-tour i 2010. Jeg har ikke været til sindssygt mange koncerter, så jeg synes, det var rigtig stort at komme ind og se dem og være der og høre al deres musik. Det var vildt fedt.

Spiller du selv et instrument?

– Ja, jeg kan spille lidt klaver.

Der er temmelig stor forskel på dig selv og din karakter, Kali – er der noget særligt musik, der kan hjælpe dig til at komme i ”Kali-mode”?

– En ting er, at vi kører meget i musik fra 80’erne, fra seriens samtid. Men jeg tror mere, at jeg har brugt noget musik, der ikke er fra den tid, men hvor den stemning og det mood, jeg kom ind i, passede til. Det var noget Marilyn Manson og Metallica, nogle ting, der ikke lige var fra den tid, men havde et mørke og kunne gøre det bedre. Og så hørte jeg egentlig også en masse punk, fordi det var det, jeg hørte sammen med det cast, jeg spillede sammen med.

Hvilken musik kan du godt selv lide at lytte til?

– Jeg kan godt lide Ed Sheeran og Justin Timberlake. Florence + the Machine er jeg også rigtig stor fan af. Og helt klart noget, der bare er sådan lidt mere glad og upbeat.

Kali har en del vrede. Er der noget særlig musik, du lytter til, når du gerne vil af med dine frustrationer?

– Jeg har jo faktisk danset i mange år, så jeg kan godt lide at finde musik, når jeg endelig får tiden eller programmet til det, så sætter jeg et eller andet musik på. Så det kan være meget forskelligt. Det kan være alt fra jazz til et eller andet pop-nummer, jeg godt kan lide. Noget, der har lidt kant eller er lidt upbeat på en eller anden måde. Det synes jeg er vildt fedt.

Stranger Things-soundtracket er spækfyldt med firserklassikere, har du selv en favorit fra det årti?

– Jeg kan rigtig godt lide The Clash, som de spiller i serien. Jeg lytter også selv til Cyndi Laupers musik, men det er måske mere det sene af det, noget af det, der ligger lige op til 90’erne.

Hvis dit liv skulle have et soundtrack, hvilken musik skulle så spille på det?

– Det skulle nok være et mix af Florence + the Machine, The Beatles og Ed Sheeran. Det er i hvert fald umiddelbart den musik, jeg har hørt mest igennem mit liv.

Du rejser en del, hvilken musik kan du godt lide at høre, når du er på farten?

– Jeg kan godt lide at høre nyt. Så går jeg på Spotify og browser og hører noget af det nye musik. Det er ikke altid, jeg lægger mærke til hvem, der har lavet det, men jeg kan bare godt lide at lytte til nyt. Når jeg sidder og tænker og bare skal slappe af, så kan jeg godt lide at høre noget, jeg kender, men når jeg er ude og er på farten, kan jeg godt lide at høre noget, jeg ikke kender.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

– Så skulle det nok være Sam Smith. Jeg vil gerne udspørge ham om al hans lyrik og hans tanker omkring, hvor hans tekster kommer fra. Jeg vil gerne tvinge ham til at komme med et par nye idéer til noget ny musik, for jeg vil gerne se, hvordan han tænker, og hvordan han kommer med idéer. Han bruger sin stemme på den mest fantastiske måde.

Er der noget musik, du bare ikke kan tåle?

– Jeg kommer ikke ret langt med heavy metal. Det er nok det musik, jeg hører mindst af.

Hvilken musik skal spilles til din begravelse?

– Et eller andet, jeg rigtig godt kan lide, som gør folk glade. Måske noget mine venner ved, jeg godt kan lide. Noget, som nogle, der er tæt på mig, synes siger noget om mig. Så det vil jeg lade dem bestemme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA