x

Pumarosa varmer op i Royal Arena: ”Man siger jo ikke nej til Depeche Mode”

Pumarosa varmer op i Royal Arena: ”Man siger jo ikke nej til Depeche Mode”

De engelske debutanter i Pumarosa rundede et travlt 2017 af med at varme op under Dave Gahan og Martin Gore. Nu er de også med i København.

Når engelske Pumarosa tirsdag den 9. januar går på scenen i Royal Arena, skriver de sig ind i rækken af bands, der har haft den hårde tørn at skulle varme Depeche Modes dedikerede fans op forud for, at Gahan & co går på scenen. Lige før jul fik GAFFA en snak med bandets trommeslager Nick Owen om opvarmningsjobbet og et stort år for bandet, hvor debutpladen ”The Witch” udkom.

Interesse fra starten

Da Pumarosa startede ud, var det et af de bands, der nærmest fra første koncert tiltrak sig opmærksomhed. Både fra medier og lyttere. I løbet af 2016 dukkede de op på en lang række engelske musikmediers lister over bands, man skulle holde øje med. I sangerinde Isabel Munoz-Newsome er bandet nemlig velsignet med en karismatisk, næsten hypnotiserende frontfigur og en musik, der både låner fra triphop, indie og Madchester-electronica.

Nick Owen mener dog ikke, at det lagde et pres på bandet forud for indspilningen og udgivelsen af bandets første album. Han erkender dog, at opmærksomheden om deres debutsingle, ”Priestess”, kom bag på bandet.

– Det var virkelig overvældende. Inden da havde vi før lagt ting op på Soundcloud og fået et par hundrede afspilninger, sikkert mest fra vores venner og familie, og lige pludselig havde vi et nummer, som rigtig mange mennesker spillede og snakkede om. Det gav os en del at tænke over. Både hvad vi skulle udsende som næste single og på, hvordan vi kunne bruge den opmærksomhed, der nu var om os.

Nonstop turné i 2017

”The Witch” blev indspillet sammen med producer Dan Carey (Oh Land, Franz Ferdinand m.fl.) og bestod ifølge Nick Owen af dele, som alle fem bandmedlemmer havde med fra tidligere, som så blev prøvet af og kombineret i studiet.

Albummet høstede flotte anmeldelser, da det udkom i maj og blev efterfulgt af det, trommeslageren beskriver som ”noget nær nonstop turné”. Han glæder sig derfor også til, at der kommer lidt ro på.

– Når vi har overstået de næste måneders opvarmningsopgaver (der udover Depeche Mode tæller opvarmning for Everything Everything i England, red.), skal vi tilbage i studiet. Det trænger vi til som band.

Et svært publikum at varme op

Men på trods af en vis turnétræthed kunne Pumarosa ikke sige nej, da tilbuddet om en tjans med Depeche Mode dukkede op. I december havde Pumarosa deres første opvarmningsopgaver på den del af turnéen, der foregik i Italien og Spanien. Ifølge trommeslageren en stor oplevelse for Pumarosa.

– Vi var lige kommet tilbage fra vores egen turné i England, hvor vi havde spillet for publikummer i hundredetal, der kom for at se os, og så pludselig var der mere end 10.000 mennesker foran os, og klubscenen var byttet ud med en hal. Jeg kan love dig, at den lyd, der kommer, når du rammer et bækken, er markant forskellig de to steder!, lyder det med et grin fra Nick Owen.

Samtidig måtte bandet også vende sig til pludselig at skulle passe ind i et større maskineri.

– På vores egen turné gjorde vi meget ud af at virkelig bruge tid på lydprøver og arbejde med visuals. Når man varmer op for Depeche Mode, går man på scenen, når man får besked på det og tager de prøver, man kan få og prøver at lade være med at gå i vejen, fortæller Nick Owen.

Depeche Mode-fans er en notorisk dedikeret flok, der kan være svære at imponere for et opvarmningsband. Nick Owen føler dog, at Pumarosa indtil videre er blevet modtaget pænt.

– Man forlader jo ikke scenen og føler at yes, man har overbevist publikum fuldstændig. Men tilbagemeldingerne har været positive, og der er også en vis ære i at blive inviteret med, fordi Depeche Mode er så engagerede i alt omkring turnéen, inklusive hvem der varmer op.

LÆS OGSÅ: Stort Depeche Mode-interview: – David Bowie var blodåren, der bandt os sammen

Varm op med Pumarosas "Priestess":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA