x

Christian Fuhlendorff om sin musiksmag: – Jeg kender mest Genesis på grund af "American Psycho"

Christian Fuhlendorff om sin musiksmag: – Jeg kender mest Genesis på grund af "American Psycho"

Alder: 35 år

Profession: Komiker og aktuel med onemanshowet Går over i historien. Christian Fuhlendorff kan opleves i teatre landet over i marts og april.

Hvad er dit første musikminde?

– Inden jeg svarer, er jeg nødt til at sige, at jeg er ikke verdens mest originale, når det kommer til musik. Jeg har ikke dyrket det så meget. Altså, jeg kan godt lide musk, men jeg kan ikke fortælle dig historien bag Genesis' album Duke. Okay, det kan jeg faktisk, men det er kun, fordi jeg har læst American Psycho. Mit første musikminde må være Disney Greatest Hits, det er det første, jeg lige tænker på. Teksterne var i cd-coveret, og jeg sang i den grad med. Jeg har det stadigvæk rigtig godt med Disney-musik, og det kalder mig tilbage til en eller anden tilstand af barndom. Jeg tror stadigvæk, jeg kan flere af sangene fra Løvernes Konge, Aladdin og Den Lille Havfrue. 

Hvad er soundtracket til din ungdom?

– Det er svært at svare på, for jeg har aldrig dyrket en gruppe, det kom først senere. Min bror og kusine hørte meget East 17, så det hørte jeg meget og igen, jeg tror sgu, jeg kan en del af teksterne, nok ikke med de rigtige ord, men snarere, hvad jeg troede de sang.

Spiller du selv et instrument?

– Jeg spiller intet instrument. Jeg føler, at jeg burde og kan jo stadigvæk nå at lære det. Jeg sang i kor i mange år og lavede en del musicals. Jeg fik aldrig hovedrollen, men min rolle kom alligevel på en eller anden måde til at fylde en del. 

Du er vant til at stå på en scene foran mange mennesker og bruge din stemme. Kan du egentlig synge?

– Jeg ved ikke, om jeg kan synge godt, men jeg kan da synge med i badet og har da også gjort det en del gange på scenen, og jeg har lagt en plan, så jeg kommer aldrig til at udgive et album.

Hvis du nu skulle synge sådan ægte for et publikum, hvilken sang ville du så vælge? Og hvorfor?

– Hvis jeg skulle synge, ville jeg nok vælge Fly Me to the Moon med Frank Sinatra. Den har ikke store udsving.

Hvis nu din kone skulle fremføre en serenade for dig, hvilken én ville så slå benene helt væk under dig? 

– Min kone? Du har tydeligvis aldrig hørt min kone synge. Hun har virkelig ikke en tone i livet, og det tør jeg godt sige her, for det siger hun selv.

Ville du i øvrigt kunne holde masken?

– Nej, jeg ville bede hende om at tie stille. Spøg til side, hvis min kone ville synge en sang for mig, så ville jeg vide, at det virkelig ville betyde noget for hende. Så ville jeg sgu nok blive rørt. Det eller også havde en eller anden kidnappet vores børn, og hun havde fået til opgave at gøre dette, ellers ville de gøre dem ondt.

Hvis vi nu lige glemmer din kone i to sekunder, hvilken musiker vil du så allerhelst på date med?

– Den er svær. Mozart, jeg tror, han har oplevet grineren ting. Og så ville han kunne fortælle mig, hvorfor han skrev en sang om at slå prutter. Var det ikke ham?

Hvem er din all time favourite artist?

– Freddie Mercury eller Jim Morrison. Freddie, fordi han bare sang for vildt! Og Jim, fordi hele hans persona bare var af en særlig karakter. 

Hvilken artist vil du allerhelst opleve live?

– Jim Morrison. Nøj, jeg ville gerne have været til en af The Doors' koncerter. Stemningen må bare have været noget helt særligt. Ikke kun fordi jeg gerne ville høre musikken, men også bare for at se, om Jim ville ødelægge showet.

Hvis du har sådan lidt småondt af dig selv og er en smule trist, hvilken sang forstærker så de følelser?

– Jeg hører mest musik, når jeg er i godt humør. Jeg dyrker ikke mine nedture. I mit tilfælde har jeg ikke brug for hjælp til at komme helt ned. Det klarer jeg helt fint selv.

Hvis du skal fyre den fuldstændig af en fredag aften, hvilket track hjælper så altid på humøret?

– Haha. Jeg fyrer den stort set aldrig af. For mig er en supersjov aften at være sammen med en bunke venner eller kolleger og fortælle røverhistorier. Før i tiden havde det nok være techno af en eller anden art.

Hvilken slags musikalsk indoktrinering er dine børn blevet udsat for?

– De hører en del Frank Sinarta allerede, men jeg smider også gerne en omgang "Hooked on a Feeling" (Blue Swede) eller "Mr. Blue Sky" (Electric Light Orchestra) på.Hvilken musik skal spilles til din begravelse?

– Det betyder sgu ikke så meget, jeg håber bare, at jeg møder min kone igen. Primært fordi jeg så ved, at hun døde først.

Hvis Christian Fuhlendorff var et soundtrack, hvilket soundtrack var han så?

– Guardians of the Galaxy-mixtapene, både vol. 1 og 2.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA