x

Bag om forsiden: Soleima

Bag om forsiden: Soleima

Hvordan opstår en forside, og hvad er fotografens forhold til kunstneren? Få svaret her.

GAFFAs aprilforside er skudt af Morten Rygaard, der i mange år har arbejdet for GAFFA. Har har fotograferet alle de store artister, både danske og udenlandske, og her kan du blive klogere på hans tilgang til fotoshootet med Soleima.

Hvilket forhold har du til Soleima?

– Jeg kender Sarah, som Soleima hedder i virkeligheden, og jeg har arbejdet sammen med hende tidligere. Både i live-sammenhæng og så har jeg også skudt portrætter af hende tidligere. Jeg glæder mig hver gang, for hun er simpelthen så fantastisk at arbejde sammen med. Det er en kæmpe fornøjelse. Hun er sjov, skør og så ved hun, hvad hun vil. Hvilket gør processen meget ukompliceret. Hun er enormt visuelt bevidst, og det gør mit arbejde som fotograf lettere. Hun tør ting og hun tør være skør – ligesom med The Minds of 99 i sidste nummer, og alene af den grund bliver billederne bare bedre.

Hvad var jeres tilgang til shootet?

– Vi talte sammen og diskuterede, hvordan det visuelle udtryk skulle opbygges. Soleima, mig, hendes pladeselskab og GAFFAs chefredaktør. Jeg tror vi var oppe op fem-seks universer eller idéer, men vi endte med dette farverige univers, og jeg synes virkelig, vi har fået det til at fungere. Soleima havde sit eget tøj med, og selvom vi havde en make-up artist på, der gjorde et dejligt arbejde, så blev det meget personligt, fordi hun havde hundrede procent styr på, hvordan hun ville se ud. Det er i bund og grund hendes personlige styling, der gør udslaget.

Hvad med forsiden. Hvad er tankerne bag den?

– Det, jeg gerne vil have frem på denne forside er, at Soleima er meget powerful og en stærk og selvstændig kvinde. Den har et råt udtryk, som passer til hende. Der er en punket vibe på trods af det forholdsvis pastelagtige univers, vi har opbygget.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA