x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu!

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu!

Der er dugfrisk hiphop klar til dig på denne forårstirsdag. Vi har været rundt i alle afkroge og har samlet det bedste af det nyeste. Tjek playlisten nederst i artiklen.

King Kamaal - Only One

Kamaal leverer instruktionerne til denne uges playliste, og de er ret simple. Efter du har fået skruet op, kan du læne dig tilbage og nyde en talentfuld rapper, som skriver nogle fantastiske tekster. King Kamaal har stadig ikke fået sit store gennembrud, men han har uden tvivl potentiale!

Drake - Nice For What

Med en succesfuld start på 2018, med kæmpehittet "God's Plan", er Drake klar til endnu et år i spotlyset af hiphoppens mainstreamscene. "Nice For What" byder sommeren velkommen, så det er med at finde solbrillerne frem. Murda Beatz har samplet Lauryn Hills "Ex-Factor", og den moderne produktion fusionerer perfekt med Hills nummer fra 1998.

Meyhem Lauren - 5 Wagon (Featuring Action Bronson) 

Simple trommer og et klaver. Mere skal der faktisk ikke til for, at Meyhem Lauren og hans gode ven Action Bronson, kan udfolde sig. Hvis du kan lide dette nummer, er Meyhem's nye udgivelse Glass, lige noget for dig. 

Saba - Logout (Featuring Chance The Rapper)

I 2016 imponerede Saba med debutalbummet Bucket List Project. Og Chance The Rapper, der er featuring på dette nummer, er uden tvivl en af de personer som Saba kan takke for sin succes i musikverdenen. Saba gæstede også på Chance’s Acid Rap-mixtape i 2013. “Logout” omhandler sociale mediers faste greb i den moderne verden.

Saba - Grey

Vi hopper direkte videre til endnu et genialt nummer fra Sabas nye album Care For Me. På “Grey” rapper Saba om pladeselskabers magt over artisterne, og hvordan de bedste tracks nogle gange bliver valgt fra til fordel for en mere kommerciel lyd. Vi har uden tvivl at gøre med en ung mand, som har noget på hjerte - og det kan vi godt lide. 

MED & Guilty Simpson - Pie (Featuring Joyce Wrice)

Over det funky beat fra MNDSGN, uddeler de to garvede rappere glimrende rim efter rim efter rim. Et perfekt nummer til din næste køretur!

Bas - Pinball II (Featuring Correy C)

Et klasseeksempel på hvordan en hård trap-banger sagtens kan blandes med skarp lyrik. For det meste er det et sjældent syn, men Bas lader til at have knækket koden på dete track. Den 30-årige rapper hører til under "Dreamville Records" - pladeselskabet stiftet af den populære J. Cole.

A$AP Rocky - A$AP Forever (Featuring Moby)

Rocky’s nye album er forhåbentlig lige om hjørnet, men indtil nu har han formået at holde hele processen relativt mystisk. Han har udgivet et par korte numre kaldt “Testing”, som fans mener er kasserede smagsprøver fra det næste album. Derudover har han udgivet nummeret “Bad Company”, og nu også “A$AP Forever”. Det vides endnu ikke om disse tracks vil ende på det nye album, da ordet “Testing” optager stor plads på coveret. Vi må vente og se.

E-40 & B-Legit - Boy (Featuring P-Lo)

Med 27 studiealbums(!) i bagagen, har den legendariske rapper E-40 stadig ikke planer om at tage en velfortjent pause. Sammen med fætteren, B-Legit, har de udgivet albummet Connected and Respected, hvor tracket "Boy" har fået plads på denne ugens liste. 

Freddie Gibbs - Colors (Featuring G Perico & Mozzy)

Ny single fra Freddie Gibbs, der virkelig fungerer godt sammen med G Perico og Mozzy. De har hver især deres særegne og letgenkendelige stil, men trods deres forskelligheder smelter de perfekt sammen over produktionen fra League of Starz-teamet.

Flatbush Zombies - Vacation (Featuring Joey Bada$$)

Flatbush Zombies har netop udgivet deres nye album Vacation in Hell, og det er en sand fornøjelse for sanserne hele vejen igennem. Trods det tvivlsomme omkvæd på dette track, er der en ubeskrivelig energi og karisma i versene. Og som altid leverer Brooklyn’s Finest, Joey Bada$$, et vers i absolut topklasse.

Cardi B - I Like It (Featuring Bad Bunny & J Balvin)

En tydelig påvirket Cardi B, tager del i den populære sydamerikanske bølge af fornyet latininspireret musik. Sammen med Puertoricanske Bad Bunny og Colombianske J Balvin, leverer de alle tre en fest på dette nummer. 

Royce Da 5'9" - Stay Woke (Featuring Ashley Sorrell)

"Stay Woke" er anden single fra Royce's næste album Book of Ryan, der kommer på gaden den 4. maj. Der er ikke mange rappere, der skriver tekster på niveau med Royce. Det samme kan siges om måden han ligger rimene over beatet på. Mesterligt.

50 Cent - Crazy (Featuring PnB Rock)

Fra film og tv-programmer til videospil og mode. 50 Cent har været vidt omkring, og har oplevet det meste. Nu gør han dog klar til et nyt album. Heldigvis har 50 ikke tabt tråden, - selvom han på nogle punkter godt kan virke en anelse rusten. Albummet har været undervejs længe. Nu ser det endelig ud til, at der sker noget bag kulisserne. Vi starter med "Crazy".

King Kamaal - All Night (Featuring Daz Dillinger)

Det er ikke hver dag man får chancen for at få selveste Daz Dillinger med på sit track, men King Kamaal har formået netop det. Sammen med kollegaen Dr. Dre, har Daz Dillinger været med til at producere nogle af de mest populære hiphop-albums fra 90'erne. Han er også en fremragende rapper, og bidrager med et vers på dette nummer, der emmer af vestkystens gyldne hiphop-fortid.

Flatbush Zombies - The Glory (Featuring Denzel Curry)

I har nok allerede bemærket, at jeg er ret så glad for det nye album fra Flatbush Zombies Vacation in Hell, så vi nupper endnu én! Sammen med Denzel Curry leveres der et nærmest euforisk nummer, der rummer en masse forskellige følelser.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA