x

PLAYLISTE: Spritnye tracks til din weekend

PLAYLISTE: Spritnye tracks til din weekend

Fredag er store udgivelsesdag i musikverdenen - derfor har vi samlet vores favoritter på en playliste til dig. Læs om ugens nye singler og hør dem alle nederst i artiklen.

Barbie Tingz: Nicki Minaj
Dronningen er tilbage med to nye singler om Nicks suverænitet. Der er shoutout til Jay, som sammen med Wayne og Drake er nogle af de få mennesker, hun ser sig selv på toppen sammen med (shoutout tilbage til “Monster”?) En sang om, at man skal passe på med at komme på tværs af Nicki, for hvad ville kvinder i rap have gjort, uden at hun først havde givet dem “Want to see what bitches do when they lose the blue-print, I mean the pinkprint, ho, let it sink in.”

Let Me: ZAYN
Også udkommet torsdag er endnu en tilbagekomst, denne fra tidligere One Directioner Zayn Malik. Han var den første, der udgav eget solo-album på den anden side af boybandet, og pladen Mind Of Mine etablerede virkelig Zayns aktualitet i musikverdenen som solokunstner. Pladen er fra 2016, og nu er han altså tilbage med den nye single “Let Me”. Se musikvideon her: Sky Full Of Song: Florence and the Machine
Tilbagekomsterne vil ingen ende tage, på hvad der ellers skulle være en ulykkens fredag den 13. For Florence and the Machines vedkommende følger der med den første single siden 2016 også en musikvideo til en sang af stor vokalstyrke. Den fortæller om, hvordan det som musiker og performer kan være rigtig svært at komme ned fra skyerne igen og holde fødderne plantet på jorden. Se videoen her:Bad: Christopher
Der er kommet en mørkere, mere dyb og international stemme over Christopher med den nye single. Det er Christopher, som man aldrig har hørt ham før – undertegnede skulle i hvert fald lige sikre sig, at det faktisk var manden bag “Tulips” vi havde med at gøre. For den uvidende kunne let blive narret. Tankerne flyver både mod Ed Sheeran og til The Great Gatsby-soundtracket på forskellige dele af sangen, hvor Christopher bevæger sig i et nyt musikalsk land.

LÆS OGSÅ: Mariah Carey står frem om psykisk sygdom

High Five: Sigrid
Én for én er sangene til den nye ep fra Sigrid blevet udgivet, først “Raw” og “I Don’t Want To Know”, og nu ligger den tredje single “High Five” altså på din musiktjeneste. Sangen handler om typen, der har brug for konstant bekræftelse i at de er den bedste – at få en masse “high fives”, mest af alt fordi folk er for bange for at sige deres ærlige mening.

Search: Noah Carter
Han er meget snart aktuel på de danske spillesteder, hvor der også er meldt udsolgt flere steder. Den danske rapper med den internationale lyd synger tilsyneladende på den nye, mere bløde single om at bygge sig selv op efter at have mistet sin nummer ét, sin bedste ven – den, man ville fortælle alt til. At holde sine venner tæt og de falske af slagsen på afstand. Carter er eftersigende også på vej med et nyt album.

The World Before My Feet: Jacob Dinesen
Den 22-årige sangskriver udgiver endnu en sang, der er klar til at gå lige i hjerterne på den danske befolkning. Danskeren er selvlært guitarist og har øvet utallige timer, før sangene begyndte at presse sig på, og det er vi glade for, at de gjorde. I den analoge udgave af GAFFAs aprilnummer kan du læse et stort interview med den unge herre, der snart spiller sine første arenakoncerter.

LÆS OGSÅ: Tronraner i høje hæle (anmedelse af Cardi B's album Invasion of Privacy)

Kender Du Det?: Aksglæde
Popsmeden er tilbage og er gået i en mere elektronisk retning. Aksglæde, der ellers skriver sin musik selv, har åbnet op for projektet og fået hjælp til den nye single. “Det er grænseoverskridende for mig, da min sangskrivning er et rimelig intimt rum, fordi mine tekster er ret ærlige,” fortæller han selv.

1942: G-Easy, Yo Gotti & YBN Nahmir 
Sangen er en del af soundtracket til den kommende film Uncle Drew, der omhandler NBA-stjernen Kyrie Irving. G-Eazy har fornemt selvskab på soundtracket til filmen, hvor også ASAP Rocky, Gucci Mane og 21 Savage er at finde på sangen “Cocky”.

All Night: Elisha
Første single fra den helt nye 21-åige Elisha tyder på en lys fremtid for kunstneren. Det er en fortryllende og fangende vokal, der kommer fra musikeren på nummeret, der handler om naturligheden i sex. Oprindeligt fra Congo har han været i Danmark i seks år, hvor han er blevet signet med Sony. Musikeren har også selv store håb for fremtiden og lader sig ikke begrænse af de danske grænser, når det kommer til musikken.

LÆS OGSÅ: Upcoming Nicklas Sahl leverer smuk, akustisk video

The Fever: Foreign Figures
En indie-pop gruppe fra Utah i USA har udgivet en fængende single. Gruppen startede tilbage i 2014, og ledet af en smooth pop-vokal blander bandet poppen med indflydelse fra både hiphop og rock & roll.

Pynk: Janelle Monáe & Grimes (video)
Artworket til denne single viser Monaé i et sæt bukser formet som det kvindelige køn, der erstatter en fallos-fokus i videoen til den nye single. Seksualitet af alle de forskellige slags er noget, der bliver udforsket hos Monaé. Det er ikke første gang, Monáe arbejder sammen med Grimes, som tilføjer noget digitalt til Monáes Prince-like guitar og funk.Esskeetit: Lil Pump
Manden bag “Gucci Gang” er snart klar til at droppe sit Harvard Dropout-mixtape og har længe teaset denne nye single. Rapperen er selv med til at producere, og sangen kredser om de samme tematikker, som han før har været kendt for: stoffer, designermærker og lignende. Se den medfølgende musikvideo her:Ghetto: Marwan
Et track, der er udgivet uofficielt og er tilgængeligt gennem sociale medier. Det handler om bandekonflikten i Aarhus, da Marwan selv er rapper fra Aarhus V. Marwan vil gerne bidrage til diskussionen, og nummeret er udgivet, som det er, fordi det skal nå folk på gaden, og ikke politikerne på Borgen. “Hvor langt vil du gå for at skaffe det dope?”Good Thing: Kideko
Fredagens mest festoplagte udgivelse kommer fra Kideko. Manden bag er dj/producer fra Brighton i det sydlige England. Det er dance/elektronisk og giver en seriøs lyst til at fare ud på dansegulvet, så gem eventuelt denne sang, til du bliver sluppet fri fra skole og job.

LÆS OGSÅ: Christopher er klar med nye sange

Miracle: CHVRCHES
En single fra den kommende udgivelse Love Is Dead fra den skotske gruppe. En sang, hvor en skøn vokal leder vejen gennem verset, for at lede frem til et omkvæd, der får fuld hammer. Tekstuniverset lyder melankolsk i dur med titlen fra den kommende udgivelse, blandt andet “We’re looking for angels in the darkest of skies/ I’m not asking for a miracle.”

Yellow: Mavi Phoenix
Hun varmede op for Scarlet Pleasure i sidste måned, hvor hun også genudgav sin ep Young Prophet, der indeholder hit-singlen “Aventura”, som er blevet den østriske rappers internationale gennembrud. “Yellow” er den første single fra det helt nye Mavi Phoenix, hvor mere er på vej i løbet af året.

September: Taylor Swift
Taylor Swift har indspillet denne sang på The Tracking Room Nashville, der er et cover af Earth, Wind & Fires fest-klassiker “September”. Her går Taylor helt tilbage til rødderne, ren country-stil fremfor den ultra-poppede lyd, der er repræsenteret på hendes seneste halv-kontroversielle plade Reputation. Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA