x

OVERSIGT: Gratis arrangementer under Spot Festival

OVERSIGT: Gratis arrangementer under Spot Festival

Dette års Spot Festival er lige om hjørnet, og Aarhus bliver fra onsdag omdannet til et musikalsk mekka - både for dem med og uden billet til de officielle Spot-koncerter. Vi har lavet en oversigt over de arrangementer, du kan deltage i uden adgang til festivalen.

AARHUS VOLUME - SPOT ÅBNINGSAFTEN

Oplev Hugo Helmig, der med sin første ep har taget Danmark med storm. Det kan være svært at fatte, at den blot 19-årige Helmigs karriere er på himmelflugt, før den knap nok er startet. Men den er god nok. Og ikke nok med det, så høstede han desuden hele to priser ved GAFFA-Prisen 2018, nemlig Årets Nye Danske Navn og Årets Danske Hit ("Please Don’t Lie"). 

Ud over Helmig spiller Lord Siva, der bidrager til en mere urban hiphop vibe til åbningsfesten. Lord Siva har formået at skille sig ud fra mængden på den urbane musikscene, med specielle og ærlige tekster, hvor han enten synger eller rapper uden omsvøb eller pral.

Sidst præsenteres Pasha, der er et nyt skud på den norske rapscene. Han har allerede fanget opmærksomheden hos blandt andet NME og Highsnobiety. Pashas lyd er 90'er-vibes tilsat skæve og funky hiphop-toner, hvilket kan høres på singlen "Around The Area". Hans nyeste single, "I Don’t Speak French", udkom i februar 2018.

torsdag den 9. maj fra 19.00 til 23.00

FRONTLØBERNE DAYPARTY - SPOT PÅ SYDHAVNEN

Oplev Fleør, der er på gaden med debuten Fata Morgana – et atmosfærisk, soulet r&b-konceptalbum, Parasol med en finurlig og fortryllende dansksproget lyrik, kække guitarmelodier og et friskt og sommerligt beat, som bringer minder om de gode gamle 80’ere i Aarhus og Turquoise Sun, der siden 2014 har trukket bølger af tropisk psykedelika ind over Danmark med deres syrede atmofæriske udskejelser med lag af synths, fuzz-guitarer og 70’er-inspiration.

Derudover kan man opleve et dj-sæt af Malte Sanggaard

Lørdag den 12. maj fra 12.00 til 16.00

MONO GOES METAL

En hel dag er viet til de tunge toner når Spot-Festival i samarbejde med MONO GOES METAL, Metal Royale, Kulbroen og spillestedet Train Live åbner for den talentfulde og spirende danske metal- og rockscene.

Allerede sidste år tog SPOT Festival for alvor hul på genren. Godt anført af og i selskab med den lokale arrangør og booker, Leifur Nielsen (Mono Goes Metal). I år er ambitionerne vokset og en særskilt dag under festivalen er reserveret på Trainss scene.

Ambitionen er at sætte spot på et nøje udvalg af de spirende musikalske talenter, der p.t. er med til at tegne den danske scene.

Arrangementet er gratis – og alle er velkommen!

Seks stærke metal- og rocknavne er på plakaten.

SLÆGT (Heavy/Black Metal)
CHILDRENN (Dark Rock)
UNSEEN FAITH (Death Core)
KONVENT (Doom)
MØL (Shoegaze Black Metal)
ETHEREAL KINGDOMS (Symphonic Metal)

torsdag den 9. maj klokken 20-01

ROCK THE REGION

Rock The Region er tilbage på Spot med et stærkt line-up af bands. Koncerterne starter kl. 20.00 - dørene åbner kl. 19.30

ROCK THE REGION 2018 præsenterer:

Schwarze Fiktion - electro pop/rock
Hollow Birds - melankolsk rock
LUNA LUX - electronica/hiphop
CloudNine - groovy pop
Taxit - rock
Sonic Moon - stoned grungerock

Rock The Region-turnéen 2018 startede i Holstebro d. 26. april og har siden besøgt Herning, Skive og Silkeborg. Sidste koncert på årets turné finder sted d. 18. maj på Rabbit Hole Festival i Horsens.

Publikum kan forvente et skarpt koncertformat, med korte intense koncerter, så man kan få vakt appetitten på mere.

Remisen, Godsbanen, fredag den 11. maj klokken 20-23

SPOT18 DAYPARTY, LYNFABRIKKEN

Oplev tre spirende popartister i forårssolen. Eirene spillede for nyligt en koncert, som vi gav fem stjerner. Blandt andet med kommentaren ”Den magnetiske tiltrækningskraft skyldes, at det er sjældent, man hører elektronisk pop, der lyder så autentisk live.” De tre danske soul-pop-drenge er netop aktuelle med singlen ”Never Enough”.

Pala befinder sig i spændingsfeltet mellem The National, Phil Collins og Depeche Mode og leverer gedigen og dansabel pop. Forsanger Søren Ulsig besidder en vokal, der, ved første lyt, synes at tilhøre en aldrende, sølvrævet crooner og ikke en 26-årig ung mand. 

Favor udgav sin debut-ep Lightweight for the Heavyhearted, og hans debutkoncert var som support for ingen ringere end popkometen Sigrid, da hun spillede i Vega i januar. 

Lørdag den 12. maj fra 15.30 til 18.00

SPOT THE FUTURE

Musikbrancheforløbet Royalties stiller skarpt på fremtidens musikbranche og det danske vækstlag. Mellem Musikhuset og Scandinavian Congress Center (SCC) vil der i løbet af fredag og lørdag, som noget nyt, være et lounge-område med koncerter og artist-talks, der har til formål at inspirere og aktivere unge aktører i musikbranchen. 

Oplev: Artifact Collective, Dune Messiah, FABL, Gurli Octavia, Kim Kim, Mother Sun Savage og Ravi Kumar

Fredag den 11. maj fra klokken 15.00

Lørdag den 12. maj fra klokken 15.00

SPOT 2018 X HEADQUARTERS

Spillestedet Headquarters er placeret midt i orkanens øje under Spot Festival – ved musikhuset og SCC. Også i år præsenteres der en markant musikprogram både torsdag, fredag og lørdag. Derudover er Headquarters kendt for at lægge hus til nogle gedigne Spot–afterpartys. Tordagens musikprogram og alle afterpartys er for alle, og ikke kun folk med armbånd.

Torsdag kan du opleve: Folk-orkesteret Verdens Sidste Idé, rapperen Mund De Carlo og rocktrioen White Dominos.

Torsdag den 10. maj fra klokken 14.00

SPUTNIK MUSIC COLLECTIVE DAYPARTY

Alle er velkomne til dette arrangement, der rummer alt fra storslået og udadvendt pop til soul og rock. Arrangementet finder sted i ungdomskirken, UngK i Nørregade.

Oplev: Fleør, Graablaa, Oliver Dengsø, Rooted Forest, Pony Marshall, Via Mala, Aztek og Tundra.

Torsdag den 10. maj fra klokken 16.00 til 23.59 

UHØRT DAYPARTY 

UHØRT slår sig ned i The Merchant Room, som er en del af Tir Na Nog og kan lokaliseres på adressen Frederiksgade 38. Der er gratis entre for alle, der har lyst til at opleve morgendagens store stjerner i hyggelige omgivelser. De har et meget solidt line up klar!

Oplev: Motorique, Sundays, Sherpa, Iris Gold, ELO og Alexander Oscar.

Lørdag den 12. maj fra klokken 13.00 til 18.00

DE UNDERJORDISKE IN-STORE, BADSTUEROCK

Den legendariske pladebutik Badstuerock lægger hus til en mindre optræden af Fribytterdrømme, der senere samme aften skal spille en større koncert på VoxHall i forbindelse med det officielle Spot Festival-program. 

Fredag den 11. maj fra klokken 17.00 til 18.00

SPOT ROYAL

De seneste par år har Spot Festival udvidet, hvilket betyder, at der også er noget til gratisterne. Ved Åen, omkring Magasin og Den Spanske Trappe finder du Spot Royal Scenen, der byder på mange spændende acts under hele festivalen. Koncerterne starter allerede onsdag og løber til og med lørdag. Glæd dig til at høre navne som: 

Pernille Rosendahl, Iris Gold, Bogfinkevej, Small Time Giants, Artifact Collective, Skylar Fri, Who Killed Bambi + Asbjørn, Shirin og Barselona.

Onsdag den 8. maj til lørdag den 12. maj


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA