x

Det skal du høre til Roots&Hybrid under Spot Festival

Det skal du høre til Roots&Hybrid under Spot Festival

Roots&Hybrid Festival 2018 arrangeres af foreningen Det Turkise Telt. Det er anden gang i træk, foreningen inviterer til Roots&Hybrid Festival under Spot. Med afsæt i mange års arbejde med det turkise telt i Aarhus Festuge præsenteres musik ud fra idéen om Roots&Hybrid som musikalsk profil. Traditionelle rødder i mødet med nutidige strømninger. Vores mål med festivalen er at give den aarhusianske scene en musikalsk horisontudvidelse, gøre op med den generaliserende og distancerende idé om verdensmusik og give publikum nære og stærke oplevelser med folkelig musik af høj kunstnerisk kvalitet.

Días Nórdicos meets Reflections (Chancha Vía Circuito AR x Gurli Ocatvia x Ruhi Erdogan SE/TR)

 • Torsdag kl. 19:40
 • Uropførelse og musikalsk møde mellem den argentinske elektroniske cumbia-kunstner Pedro Canale, frontmand i Chancha Vía Circuito, den danske new nordic-sangerinde Gurli Octavia og den svensk/tyrkiske trompetist Ruhi Erdogan. På tre dage har trioen haft til opgave at forene deres musikalske udtryk og skabe en hybrid-koncert, der vil blive opført kun denne ene gang. Roots&Hybrid-musik i noget nær dets reneste form.

Junglelyd

 • Torsdag kl. 00:30
 • Et stærkt spillende bud på, hvordan kunstnere som Chancha Vía Circuito har indflydelse på musikscenen herhjemme. Elektronisk cumbia, tropical bass, surf-rock og meget mere i festlig forening. Junglelyd trækker med god grund et trofast publikum herhjemme og er et spændende bud på, hvad der også kan vokse ud det aarhusianske undergrundsmiljø.

Altin Gün NL/TR

 • Fredag kl. 23:00
 • Hollandsk/tyrkisk band, der med debutalbummet i ryggen for tiden stormer fremad på den europæiske scene. Med fortolkninger af tyrkiske folkesange og klassikere fra den tyrkiske syrerocks guldalder i 70’erne har bandet stærke rødder i deres ophav. Musikken er dog meget mere end en hyldest. På medrivende maner hiver de publikum med fra funk til folk, videre til psych og tilbage igen.

Acid Arab FR

 • Fredag kl. 00:30
 • Franske dj's med en hårdtslående blanding af de traditionelle arabiske og moderne vestlige lyduniverser. Elektroniske produktioner, hvor duoens arabiske rødder møder vestens elektroniske tendenser. På samme tid både tungt og støvet og skarpt og melodiøst. Duoen spillede i sommer på Roskilde Festival og er også booket til Distortion 2018.

Bad Birthday

 • Lørdag kl. 17:30
 • Endnu et bud på spændende musik fra det aarhusianske miljø. Sammensat af musikere med baggrund i alt fra hiphop til indiepop til jazz er bandet garant for eksperimenterende og udfordrende popmusik, der med inspiration i hele det musikalske spektrum ikke kun bryder grænserne mellem genrene, men også går helt nye veje.

Afenginn (billedet)

 • Lørdag kl. 19:15
 • Rost til skyerne for både deres seneste album (Opus, 2016) og live-optrædenerne, der har fulgt det (blandt andet to gange seks stjerner i GAFFA), er Afenginn et livenavn uden lige herhjemme. På scenen med mellem 9 og 12 mand udleves en harmonisk, storslået og swingende blanding af Balkan-traditioner, nordisk folk og symfonisk kammermusik. Et rigtig spændende bud på, hvor mange musikalske inspirationer, der kan finde sammen i én lyd og stadig klinge enormt stilrent.

Terakaft ML

 • Lørdag kl. 21:00
 • Vestafrikansk ørkenrock af fineste skuffe. Broderbandet Tinariwen er efterhånden velkendt herhjemme, og et besøg af Terakaft bør derfor ses som en god mulighed for at udvide bekendtskabet med malisk og vestafrikansk ørkenrock – en genre, der har mange stærke navne at byde på (blandt andet det anmelderroste band Imarhan, der til sommer gæster Atlas). Hypnotiserende, råt og funky.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA