x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

Her er fire spirende artister, du med fordel kan tjekke ud.

ANDERS HOLM

Den talentfulde trommeslager, der blandt andet spiller med Social Club, Naja Rosa og The Savage Rose har i al ubemærkethed udgivet sin solodebut, The Human Experience, hvor støvede lydflader og kølig jazz mødes på fornemste vis. Albummet er indspillet i New York sammen med kapaciteter som Tony Scherr, Steven Bernstein, Briggan Krauss, Jon Cowherd, Nikolaj Hess og Naja Rosa Koppel, og det kan høres, at det er garvede og eventyrlystne kræfter, der har fundet sammen her om Anders Holms stærke kompositioner. Holm har begået et dragende værk, der imponerer i sin alsidighed. Det diskret dystre blander sig med stærkt melodisk overskud i en smittende cocktail, der ikke er længe om at gå i blodet.

CHRONE HAZE

Et drømmende, sfærisk foretagende, der i skrivende stund netop har sendt deres allerførste single på gaden. ”Happy to See” er en sjældent solid omgang fra så unge talenter, og deres gennemarbejdede, nærmest svævende lyd er uhyre formfuldendt. Flankeret af de to guitarister Victor Siewertsen og Martin Borup brænder Signe Bilstrups stærke vokal effektivt igennem. Delikat og diskret på en måde, så man som lytter er nødt til at spidse ører og rette sin fulde opmærksomhed mod musikken. Der er en ungdommelig uskyld over projektet, der sikkert stadig er ved at finde sit ståsted, og man fornemmer et foretagende i udvikling og ikke mindst med masser af potentiale.  

AFSKY

Som det nu engang hører sig til fra tid til anden, når man snakker Black Metal, er Afsky et enmandsband. Bag projektet står ingen ringere end Solbruds Ole Luk, der her viser, at han så absolut også kan på egen hånd. Også her formår han at levere rygmarvsrystende skrig i en altomsluttende orkan af rå lyd og skøn sønderrivende støj. Der er også plads til uspoleret skønhed i smukke ”Glemsomhedens Elv”, før uvejret atter bryder igennem med melankoli og mørke. Sorg hedder debuten, men der er nu masser at glædes over hos Afsky.  

UNG ZIMBA (billedet)

Det rører på sig i Viborgs musikalske undergrund, hvor rapperen Ung Zimba, AKA Kristoffer Rousing Vendelboe, huserer. Han har tidligere varmet op for selveste Marvelous Mosell og har et solidt følge i hjembyen. Med insisterende energi og det spirende talents gåpåmod er det en fornøjelse at opleve ham levere lyriske knockouts på scenen. Der er indtil videre kun et enkelt nummer at finde med ham, men han arbejder på sin første ep, hvor musikken efter sigende skulle gå i en noget anden retning end på krigserklæringen ”60 Bars”. Hvis han holder ambitionsniveauet kan han drive det vidt med den rigtige producer og et halvt hundrede spillejobs i bagagen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA