x

Guide: Her er juni måneds mest spændende koncerter

Guide: Her er juni måneds mest spændende koncerter

Vi skal snart i gang med en ny måned, og traditionen tro har vi fundet månedens mest spændende koncerter, som der stadig er billetter til. Klik på kunstnernavn for links til billetsalg og mere info.

 

Sillus (IS) + Idk Ida (DK) + Aslaug (IS) + Zaar (DK)

#KIM sætter fokus på ligestilling

Alt for længe har kvinderne været underrepræsenterede på og bag live-scenerne. I stil med Hun Solo sætter det dansk-islandske netværk #KIM (kvinder i musik) ligestillingen under loop, når de tager på Danmarksturné med Sillus, Idk Ida, Aslaug og Zaar (billedet) – alle med inspiration fra den nordiske undergrund.

Kan opleves her:

30/5 Loppen, København

31/5 Posten, Odense

1/6 Studenterhuset, Aalborg

2/6 Radar, Aarhus

 

Iron Maiden

Rollespil i den mørke Arena

Når Iron Maiden lægger vejen forbi Royal Arena, bliver det i et set up, der henter sit koncept fra bandets mobilspil og tegneserie Legacy of the Beast. Både scenedesign og sætliste vil afspejle universets forskellige, men dog sammenhængende verdener – og således komme omkring en stor del af bandets materiale.

Kan opleves her:

5/6 Royal Arena, København

 

NorthSide

Bedre forhold i år

Björk, Queens of the Stone Age, The National og Liam Gallagher er blot få navne fra årets stjernespækkede program. For ottende gang præsenterer NorthSide Festival et bredt program i Ådalen i Aarhus – denne gang med mere albuerum og flis i underlaget, hvilket mange gæster formentlig vil sætte pris på, sidste års kritik taget i betragtning.

Kan opleves her:

7/6-9/6 Ådalen, Aarhus

 

Sjakket

Heftig hiphop-kombination

I forbindelse med udgivelsen af rapgruppens andet album “Skam & Afmagt” spiller Sjakket på et af hjemegnens centrale spillesteder. Her vil de med deres syvmandsorkester blande Balkan med dancehall og hiphop-tekster om provinslivets småbysmentalitet. Det tilsat akademisk tomsank og en laid back landidyl. Tak for kaffe, fristes man til at sige.

Kan opleves her:

8/6 Studenterhuset, Aalborg

15/6 Vibstock Festival, Viborg

30/6 Aarhus Volume Festival

 

Judas Priest ­– med Megadeth som special guests

Judas-præsten forkynder metalfest

Rock on! Siden gennembrudsalbummet British Steel fra 1980 har Judas Priest banet vejen for heavy metal-genren, som vi kender den i dag – og nu vender de engelske metalveteraner tilbage til Danmark sammen med amerikanske Megadeth, der tæller blandt andre den forhenværende Metallica-guitarist Dave Mustaine.

Kan opleves her:

10/6 Royal Arena, København

 

The Handsome Family

Stemningsfuld country med stærke stemmer

Hvis du har set HBO-krimiserien True Detective, kan du ikke undgå at have bemærket det sprøde temanummer “Far From Any Road”. Og hvis det alligevel er glippet, er der mulighed for at opleve bagmanden og -kvinden bag, når den alternative country-duo, The Handsome Family, spiller afbalanceret americana i Aarhus.

Kan opleves her:

11/6 Atlas, Aarhus

12/6 Hotel Cecil, København

 

Bryan Ferry

Glamourøs hit-parade af klassisk kaliber

Der bliver drysset med stjernestøv, når verdensstjernen Bryan Ferry giver to koncerter i Musikhuset i Aarhus. Siden 70’erne har han været kendt som en af popmusikkens store kanoner, først som frontfigur i Roxy Music og sidenhen som solo-artist. Rygtet siger, der vil være 100 procent mulighed for at vugge med til “Slave To Love”!

Kan opleves her:

13/6-15/6 Musikhuset, Aarhus

17/6 Roskilde Kongrescenter

 

Animal Collective (billedet)

Psykedelisk pop i Vega

Det bliver syret, når amerikanske Animal Collective gæster Danmark for første gang i fem år. Få dage før billetsalgets starts annoncerede det psykedeliske popband, at de ville opføre det populære album Sung Tungs fra 2003 på det københavnske spillested Vega – og det trods gruppens seneste og meget anmelderroste album, Painting With, fra 2017.

Kan opleves her:

15/6 Vega, København

 

Queen + Adam Lambert

Don’t Stop Me Now

Ingen kan stoppe Queen + Adam Lambert, når de brænder one hundred degrees for at spille videre. Få måneder efter en vellykket Europaturné i november og december besluttede megabandet at gentage successen – og denne gang giver den populære gruppe koncerter i de nogle af de byer, de ikke nåede forbi under 2017’s Europaturné, heriblandt Herning.

Kan opleves her:

15/6 Jyske Bank Boxen, Herning

 

Copenhell

Mekka for metalfans

Det bliver tre dages helvedesfest på jord, når Danmarks største rock- og metalfestival præsenterer hovednavne som Avenged Sevenfold, Ozzy Osbourne og Ghost. Bered dig på massiv head banging, mosh pits og verdens bedste koncertpublikum, når Copenhell dropper en decibel-bombe af en festival.

Kan opleves her:

20/6-23/6 Refshaleøen, København

 

Jay-Z og Beyoncé OTR II

R&b-ægtepar på sublim verdensturné

Der var total “Crazy In Love”-stemning, da power-parret Jay-Z og Beyoncé annoncerede i marts, at deres fælles verdensturné ville runde Telia Parken til juni. Parrets første fællesturne fandt sted i 2014 under navnet On the Run Tour, og med denne turnes titel, OTR II, er der lagt på til en fortsættelse af den tidligere succes.

Kan opleves her:

23/6 Telia Parken, København

 

Tinderbox

Stærkt, internationalt program

Festivalen, hvis navn rygtes at være inspireret af H.C. Andersen-eventyret Fyrtøjet, fyrer for fjerde år i træk op for et bredt favnende musikprogram, der i år tæller store, internationale navne som Depeche Mode, Alan Walker, Bastille, Editors, Iggy Pop, Jack White, Tiësto, Yungblud og Wiz Khalifa.

Kan opleves her:

28/6-30/6 Tusindaarsskoven, Odense

 

Roskilde Festival

Let the Orange feeling in

Myten. Legenden. Festivalen. Er der mere at sige? Roskilde Festival, der er nordens største, har siden 1971 bidraget til en mangfoldig live-scene i Danmark, og i år er ingen undtagelse, når Dyreskuepladsen forvandles til et musikalsk paradis med blandt andre hovednavne som Eminem, Bruno Mars og Gorillaz.

Kan opleves her:

30/6-7/7 Dyrskuepladsen, Roskilde

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA