x

Hiphop-karaoke – ingen turde stille op

Hiphop-karaoke – ingen turde stille op

Onsdag den 5. marts slog cafe Stalingrad/Stengade 30 i København dørene op for et helt nyt sing-along-koncept, nemlig hiphop-karaoke. Idémanden bag initiativet, der har været kendt i andre storbyer rundt omkring i verden i et par år, er den excentriske full-time hiphopper Jimmy Osman aka Jimmy Dér.

Ud over at stille en mikrofon til rådighed til unge med kasket og trang til at befri en indre 2Pac, så er Jimmy Osman også bestyrer af clubarrangementet At The Jimmy’s, radiovært på Radio Outline, koncertarrangør, rapper, manager for electronica-gruppen Locobrigida og professionel hæng-ud’er. GAFFA.dk fangede den travle igangsætter for at høre nærmere om karaoke-debuten.

Tillykke med en forhåbentlig veloverstået åbningsaften – hvordan gik det, synes du?

– Det gik godt. I hvert fald var der mange mennesker. Men sådan kunstnerisk set var der nok lidt startvanskeligheder, fordi folk ikke rigtigt ville op på scenen dér. Der var faktisk ingen, der ville op. De var vist lidt generte dér. Næste gang vil vi sørge for at have et par forhåndstilmeldte, så kan det være, at det kan lokke nogle blandt publikum frem. Vi kunne se, at der var mange, der havde lyst, de ville vist bare ikke lige være den første, der skulle på.

Ja, det var jo lidt ærgerligt, men hvordan synes du ellers, folk har taget imod initiativet?

– Ja, altså hiphop-karaoke er jo et helt nyt koncept. Det startede i 2004 i New York og har så spredt sig både til Canada og Europa – og folk mødte da også godt frem, så jeg synes, vi er blevet modtaget godt dér. Nu skal folk så bare lige tage mod til sig og komme op på scenen.

Prøv lige at forklare, hvad meningen med hiphop-karaoke egentlig er?

– Jamen, det er bare, at folk kan gå amok og fyre klassiske hiphop-numre af. Det skal være sjovt. Nogle kan måske huske nogle gamle numre fra deres barndom, eller nogle kan prøve kræfter med Hvid Sjokolade for eksempel. I forhold til almindeligt karaoke, som man kender det fra Sams Bar, så har vi langt over 100 forskellige hiphop-numre, og der kommer flere til. Vi håber på, at vi med tiden kan lægge forskellige overraskelser ind, for eksempel hvis en eller anden på forhånd vil optræde med et L.O.C.-nummer, så dukker L.O.C. måske selv op, sådan noget i den stil. Der vil også opstå battles, hvis to vælger det samme nummer – og der er selvfølgelig præmier til vinderen.

Hvornår stiller I mikrofon og scene til rådighed næste gang?

– Det gør vi i næste måned igen, sandsynligvis den 2. eller 9. april dér. Denne gang vil vi hjælpe folk lidt på vej ved at printe tekster ud til nogle af numrene, for en anden forskel på vores karaoke og den almindelige er at vi ikke har teksterne kørende på en skærm. Og der vil igen være masser af præmier, så jeg kan kun opfordre til, at man stiller op.

Danske hiphop-karaoke på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA