x

Lily Electric-turnedagbog kapitel 1

Lily Electric-turnedagbog kapitel 1

Klokken 9.00 fløj vi mod New York. Vi havde udsigt til skyer og en 9 timers flyvetur i et fuldt booket, trangt Continental fly. Vi har på dette tidspunkt ikke sovet I 30 timer, da gode venner i København inden turen gjorde det umuligt at få sovet, og det fyldte fly med lodrette flysæder hjalp ikke. Nå, men 11 timer senere landede vi i New York. Lokal tid: 15:24 (eller jeg har faktisk ingen idé om, hvad klokken var)

New York City
I lufthavnen hjælper en meget venlig ældre, enarmet mand os ind i bussen mod Manhatten. Vi skulle have taget en taxa, det havde nok gået lidt stærkere. Vi går ned i subway´en på Grand Central og tager det forkerte tog væk fra Manhatten. Vores træthed er svær at overse og vi skifter igen da vi kommer tæt på Lou Reeds Coney Island – yes Baby, vi er kun os fire alene I New York.

Vi ender heldigvis i Williamsburg, hvor vores hotel ligger. Glenwood Hotel. Ordet hotel er nok lidt en overdrivelse. At det er et herberg for hjemløse, psykisk syge, ludere, pushere, war-veterens er ikke en overdrivelse. Vi tjekker ind, nogle tjekker os ud. Vi er sygt bekymrede.

Vi skal over til spillestedet, The Fontana´s, som ligger på Lower East Side, og vi har travlt. Vi er det andet af ialt fire bands der skal spille. Man har ikke lydprøver, god tid eller eget udstyr. Alt lånes, byttes, lejes, man må bruge det man kan få lov til at låne af de andre musikere. Det kan lade sig gøre, vi er der.

La Fontana´s
Der er til vores store overraskelse omkring 50-60 publikummer foran scenen, da vi går på. Nogle har endda hørt om os, det er lidt vildt. Nogle af os har nu ikke sovet i ungefähr to døgn. Og vi skal spille et 45 minutters sæt.

Glæden til at spille vores første gig I New York slår trætheden lidt ned, og den sidste energi vi har, giver vi væk, og folk ser en blanding af glade og overraskede ud.

Alle publikummer bliver og ser hele koncerten, så vi går tilfredse af scenen og pakker hurtigt vores gear, selvom vi ved, at vi kunne have spillet bedre, friske.

Sover i byen, der aldrig gør
Vi mødes med nogle new-yorker-venner og prøver at finde et nyt hotel at sove på i nærheden af Fontanas. Glenwood Hotel var nok en lidt for stor satsning. Her er priserne ikke helt billige, men det lykkes. Vi vil dog ud og se på et par barer, inden vi må give op til trætheden.

Vi er I New York, vi er unge, og vi spiller musik. Det var her mange af vores idoler levede og skabte deres musik. To timer senere må vi overgive os. Vi kan nu sige, vi har spillet dér og efter et par barer ender vi på U.S. Pacific Hotel i Chinatown. I morgen er vi stadigvæk i New York.

Tak for støtte til Duracell, Kopifon og DMF

MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA