x

Kalder alle post-punk-fans

Kalder alle post-punk-fans

Post-punk-gruppen med den engelske sanger og sangskriver Matt Johnson som allestedsnærværende midtpunkt har i snart 40 år gjort sig bemærket som et af de mest signifikante rockbands indenfor den kontroversielle side af post-punk-genren. Til Cinematekets månedlige event ”Musikfilm, bar og DJ” kan du nu komme helt tæt på og rundt om The The med intet mindre end to oplevelser, nemlig både koncertoptagelsen ”The The: Versus the World” og videoudgaven af deres legendariske 1986-album Infected.

The The har gjort sig bemærket med fem eminente album i årene 1983-2000 og tre store verdensturnéer, men har været stille de sidste mange år. Men så skete der noget. Gruppen holdt turnepremiere i England i slutningen af maj, hvilket var startskuddet til de første live shows med The The i intet mindre end 16 år. Det førte dem blandt andet forbi Heartland festival på Fyn, hvor GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt blandt andet skrev, at The The gav: ”Stærk, samfunds-kommenterende sangskrivning”.

The The har eksisteret i forskellige konstellationer siden 1979, hvor det eneste faste medlem har været Matt Johnson. Bandet har udgivet adskillige anmelderroste albums, ikke mindst Infected, der den dag i dag stadig sidder på tronen som et af de vigtigste album inden for post-punk og samfundsdebat indenfor musikverdenen.

Musikfilm, bar og DJ: The The foregår torsdag den 21. juni 2018 i Cinemateket. Baren er åben fra kl. 20.00, og fra kl. 21.00 er der to visninger: Først den 45 minutter lange videoudgave af 1986-albummet Infected og dernæst koncertoptagelsen ”The The: Versus the World” fra Royal Albert Hall i 1990.

Læs mere og køb billet her

Du kan varme op til en aften i The The’s tegn med at høre hele Infected-albummet på Spotify herunder:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA