x

GUIDE: 10 koncerter, du skal se på Tinderbox

GUIDE: 10 koncerter, du skal se på Tinderbox

Tinderbox i Odense er lige om hjørnet, og traditionen tro har vi udvalgt en stribe koncerter, som vi ser særligt frem til – og som alle også bliver anmeldt i de kommende dage. Rigtig god festival!

Yungblud, Teltscenen, torsdag 17.45

Der er fuld fart på ham – både når det gælder hans karriere og hans sceneshow. Yungblud aka Dominic Harrison kombinerer alt fra postpunk til hiphop og er flere steder blevet udråbt som fremtiden for britisk rock. På redaktionen har vi længe været oppe at køre over Yungblud, der både prydede forsiden af magasinet og tog GAFFA-Prisen med storm tilbage i februar og gav en femstjernet koncert på NorthSide tidligere på måneden. Du kan se hans optræden til GAFFA-Prisen 2018 her:

Prophets of Rage, Rød Scene, torsdag 19.15

Da medlemmerne fra legendariske Rage Against the Machine, Public Enemy og Cypress Hill gik sammen om at danne gruppen Prophets of Rage, var formålet at “kæmpe mod maskinen og systemet”. Gruppen fik fem stjerner af GAFFA, da de gav deres første danske koncert på Copenhell sidste år. Live har de også samlet det bedste materiale fra alle gruppernes bagkataloger til deres intense koncerter. Så vær klar til at gå amok til ”Insane in the Brain”, ”Fight the Power” og ikke mindst ”Killing in the Name”.

Iggy Pop, Blå Scene, torsdag 20.45

Iggy Pop er intet mindre end en legende. Han har udsendt plader siden 1969, først som frontfigur i The Stooges på tre album og siden som solist og sideløbende igen med Stooges fra 2003-2013. Han har stået bag klassiske sange som ”I Wanna Be Your Dog”, ”Search & Destroy” (begge med The Stooges),”The Passenger”, ”Lust for Life” og ”Real Wild Child” og mesterlige album som Raw Power (med The Stooges), The Idiot og Lust for Life. I 2016 allierede han sig med yngre kræfter fra Arctic Monkeys og Queens of the Stone Age på det kritikerroste og Grammy-nominerede album Post Pop Depression, og i næste måned udgiver han en ep med den britiske elektronikagruppe Underworld.

Derudover er Iggy stadig en særdeles karismatisk og hyperenergisk sceneperformer i en alder af 71 år. Iggy Pop er på det seneste blevet en hyppig gæst i Danmark. I 2016 optrådte han i Falconer Salen og på NorthSide og sidste år på Haven Festival, og alle tre gange fik han fem stjerner af GAFFAs anmelder.

Masego, Teltscenen, torsdag 20.45

De næsten helt ukendte navne fylder ikke meget på programmet på Tinderbox, men der er dog nogle, heriblandt den jamaicansk-amerikanske sanger Masego og saxofonist, som endnu kun har udgivet en ep, et album og en lille håndfuld singler og beskriver sin egen musik som ”TrapHouseJazz”. Han bygger sine koncerter op omkring loops, og det er yderst funky!

Depeche Mode, Rød Scene, torsdag 22.15

Med mere end 100 millioner solgte plader er Depeche Mode et af verdens største bands, og på Tinderbox lægger de for første gang nogensinde vejen forbi en dansk festival.

Depeche Mode brød igennem i 1981 med det glade synthpophit ”Just Can’t Get Enough”. Kort efter forlod sangskriveren Vince Clarke bandet og dannede Yazoo, og Martin Gore overtog sangskrivningen. Det medførte en mere melankolsk tone i numrene, men striben af hits fortsatte, og det er den blevet ved med op til i dag, så der bliver helt sikkert noget at synge med på. Sidste års koncert i Parken fik tilmed de maksimale seks stjerner af GAFFA, så det er et band på toppen, der gæster Odense.

Morten, Blå Scene, natten til fredag 00.20

Den danske succes-dj er så populær, at adgangen til MagicBox-scenen måtte lukkes, da han optrådte dér for fire år siden, så i år er han rykket op på en af festivalens to hovedscener. Morten var et af hovednavnene på Distortion for en måned siden, hvor han optrådte på Rådhuspladsen, og her var tilstrømningen også så stor, at man på et tidspunkt måtte lukke for yderligere gæster – og GAFFA uddelte fem stjerner.

Wiz Khalifa, Rød Scene, fredag 20.05

Den amerikanske rapper havde i 2010 et megahit med ”Black and Yellow” fra gennembrudsalbummet ”Rolling Papers”, og i 2015 slog han så et hav af rekorder med singlen ”See You Again” med Charlie Puth. Sangen var den mest streamede single på verdensplan i 2015, og den er stadig en af de mest sete videoer på YouTube med mere end 3,6 milliarder visninger. I 2016 hittede Wiz Khalifa atter stort med ”Sucker for Pain” i selskab med Lil Wayne, Imagine Dragons, Logic, Ty Dolla Sign og X Ambassadors, og han er nu aktuel med singlen "Real Rich" featuring Gucci Mane. Han er ganske enkelt et af de varmeste rap-navne i verden lige nu.

The Breeders, Teltscenen, fredag 21.35 (billedet)

Kim Deal, der også var bassist i Pixies frem til 2013, har siden 1989 stået i front som sanger og guitarist i bandet The Breeders, der albumdebuterede i 1990 og i 1993 fik et gennembrud med singlen ”Cannonball”. Sangen står som en af de mest markante fra 90'ernes alternative rock-bølge, og albummet, den stammer fra, ”Last Splash”, har solgt over en million eksemplarer og betragtes i dag som en indie-klassiker. Kim Deals tvillingesøster, Kelley Deal, er også en del af The Breeders som guitarist og korsanger, og sammen med bandets øvrige to medlemmer væltede søstrene Store Vega i oktober, hvor GAFFA gav fem stjerner under overskriften ”Gigantisk garagerock”. Der var også fem stjerner fra GAFFA, da gruppen i marts udgav deres første album i ti år, All Nerve.

Madness, Rød Scene, lørdag 17.05

De britiske ska-veteraner giver deres kun anden koncert i Danmark siden 2009. Første gang var i november sidste år i et udsolgt Store Vega, hvor GAFFA gav dem fire store stjerner og kaldte dem et band i topform. Madness debuterede med albummet "One Step Beyond" i 1979 og er kendt for hits som "Our House", ”House of Fun” og ”It Must Be Love”, som du godt kan se frem til at synge med på sammen med et band, der både er påvirket af ska, reggae, Motown, rock'n'roll, rockabilly, klassisk pop, folkemusik og meget mere.

Jack White, Rød Scene, lørdag 23.05

Det er fire år siden, Jack White sidst var i Danmark, hvor han også spillede på en festival, dengang Roskilde, hvor han har givet alle sine hidtidige danske festivalkoncerter, solo og med The Raconteurs og White Stripes. Jack White har fået glimrende anmeldelser for sine tidligere danske shows, og han er kendt for at spille sange fra hele sit bagkatalog – og spiller i øvrigt med ny sætliste hver aften, så alt kan ske! Men du kan godt forvente at skulle lalle med på den der, du ved nok...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA