x

MATTIAS HUNDEBØLL: Mit soundtrack til livet

MATTIAS HUNDEBØLL: Mit soundtrack til livet

Mattias Hundebøll laver videoindslag fra Roskilde for GAFFA. Her er otte sange, der har betydet meget for ham gennem forskellige faser af hans liv – hør en playliste med sangene nederst.

Den her husker jeg tydeligt fra min barndom 

Queen: Bohemian Rhapsody

Mine forældre blev skilt, da jeg var fire år gammel, og jeg skulle bo hos min far. Det medførte store savn efter min mor, som jeg kun var hos hver anden weekend. Men min mor lavede de her blandede kassettebånd til mig, med alle ”vores” sange på, som jeg kunne høre, når jeg savnede hende. Og det hér nummer med Queen var en hjørnesten.

Den her forbinder jeg med min første forelskelse 

Metallica: For Whom The Bells Toll

Da jeg var otte år gammel, introducerede min storebror Andreas mig til Metallica. Og min verden var for altid ændret. Det blev mit Beatles. Soundtracket til det hele. Lege med lego. Lege rockband. Lege krig. Altid med Metallica kørende på båndoptageren.

”Take a look to the sky just before you die!” Jeg får stadigvæk tårer i øjnene af lykke, når jeg hører Hetfield synge den strofe live!

Den her gør mig virkelig sentimental

Rock Hard Power Spray: Love/Space

Den eneste ballade, vi nogensinde lavede – selvom vi lavede ufattelig meget ballade. En melankolsk tungtonser, som live udviklede sig til en 8-9-10-11-minutters orgasme. Et nummer, der minder mig om alle oplevelserne, følelserne og venskaberne omkring mit elskede gamle band. I små 10 år var det hele mit liv. Og vi nåede at opleve mere på de 10 år, end de fleste når på et helt liv.

Mere fart på!

Den her er min ultimative partystarter

George Harrison: Got My Mind Set On You

Sammen med Helmigs Stupid Man er det her nummer rygraden i ethvert ”dj-sæt”, jeg har spillet i mit liv.

Den her ville jeg ønske, at jeg selv havde skrevet

Kashmir: Kalifornia

I min bog er "Kalifornia" et af de smukkeste numre, der nogensinde er skrevet af en dansk artist. Kashmir rører mig stadig dybt og er på mange måder sjælens og de inderlige følelsers lyd. Kom så for helvede ud af det atelier, Kasper! Billedkundskabstimen er slut. Og du bestod. Videre!

Den her roterer nonstop lige nu

Iceage: Beyondless

Iceage, de har den bare. Og det er et respektindgydende godt album, de lige har smidt. Shit, hvor jeg elsker de blæsere!

Den her vender jeg altid tilbage til

Psyched Up Janis: Special One

Albumåbneren over dem alle. Jeg mener stadigvæk, at Enter the Super Peppermint Lounge er Sunes Wagners største værk. Skarpt forfulgt af Raveonettes: Observator. Ren magi fra det unge liv!

Den her skal spilles til min begravelse

Kim Larsen: Pianomand.

Og spillet på Kims måde.

Af alle de store er Kim den største. Og når han om forhåbentlig mange år [bank under bordet] en dag checker ud, så tager jeg sort tøj på i et helt år af ren og skær sorg og respekt.

Hør sangene nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA