PLAYLISTE: Spritnye tracks til din weekend

PLAYLISTE: Spritnye tracks til din weekend

Fredag er store udgivelsesdag i musikverdenen – musikerne har kreeret, og vi har brygget en playliste sammen med vores favoritter. Læs om ugens nye singler og hør dem nederst i artiklen på vores playliste “Ugens Bedste Sange”, som du kan følge på Spotify.

Childish Gambino: Feels Like Summer
Donald Glover har taget niveauet – energiniveauet altså – helt ned på opfølgeren til “This Is America”. Det er dovne sommervibes, der minder om, hvor alsidig en kunstner Glover nu engang er. “Summertime Magic” er også udkommet i dobbeltudgivelsen Summer Pack.

MØ, Diplo: Sun Un Our Eyes
En af de mest dynamiske duoer i dagens musikverden er tilbage. De lader sig ikke bare inspirere af hinanden, men skaber unik og fantastisk musik sammen gang på gang. Sangen er inspireret af de famøse sommerromancer, som man godt ved ikke bliver til noget seriøst, men derimod ender med efterårets kommen.

Buddy, Khalid: Trippin’
Compton-rapperen Buddy markerer sit navn i lækkert samarbejde med en af pop-verdenens unge favoritter: Khalid, der allerede står bag flere store hits og for nylig gæstede Roskilde Festival. Det er endnu en sang, der formår at fange den dovne og fredfyldte sommerstemning.

LÆS OGSÅ: Chance The Rapper indspiller album med Kanye West 

Martin Jensen, Olivia Holt: 16 Steps
Den danske dj har hurtigt gjort sig populær på diverse længdegrader, til trods for at han endnu kun har udgivet syv singler. 900 millioner streams blot på Spotify taler for sig selv, og nu har han skabt “16 Steps” med den amerikanske sanger og skuespiller Olivia Holt, der er et stort teenageidol i Staterne.

Galantis (feat. MAX): Satisfied
Så er der landet dobbeltudgivelse fra den svenske EDM-duo Galantis, der blandt andet står bag megahittet “Runaway”. Christian Karlsson og Linus Eklöw leverer fortsat dansevenlige sange, der bringer smil på læben, så du kan lægge alle dine problemer fra dig.

Alessia Cara: A Little More
Ugens stille og søde kærlighedsindslag. Du kender hende måske som stemmen bag ZEDDs kæmpehit “Stay”. I dag bliver hun 22 år gammel, og modsat blot at få gaver har hun altså valgt at give en til sine fans i form af singlen “A Little More”.

LÆS OGSÅ: Paul Simon udgiver nyt album

Tinashe: Like I Used To
Det er ikke mere end et par måneder siden, at hun udgav sit sidste album Joyride, men hun er allerede klar med mere materiale og på vej videre. Fremfor at lade sig ramme af sladderen, der omringer hende og hendes eks-kæreste Ben Simmons, har hun fokus på musikken, hvor hun har en helt særlig stemme.

twenty one pilots: Nico And The Niners
Tyler Joseph og Josh Dun står i front for projektet twenty one pilots, som nu endelig er tilbage. Deres sidste album Blurryface udkom i 2015, og det har hittet stort lige siden, hvor de haft travlt med at turnere verden rundt. “Jumpsuit” er den anden single, der er udkommet i dag, sammen med “Nico And The Niners”, der begge er en del af det kommende album Trench. Og så gæster de Royal Arena til februar!

The Internet: La Di Da
Fængende og funky ny rytme fra gruppen, der i juni gæstede NorthSide Festival i Aarhus. De udgiver deres album Hive Mind i næste uge, deres første album siden 2015. Medlemmerne har haft fokus på solo-projekter i mellemtiden, men er nu tilbage som gruppe med et fælles mål – derfor titlen Hive Mind.

LÆS OGSÅ: Den samfundskritiske Yungblud kommer igen til Danmark

Ariana Grande: God is a Woman
Der er nyt album, Sweetener, på vej, og Grande har allerede delt flere singler, blandt andet med prominente med-stjerner som Nicki Minaj og Troye Sivan. “God is a Woman” handler om etablere sin magt som kvinde, og at ja – Gud er en kvinde, og uden kvinden ville vi ikke være her. En idé, der fylder mere og mere i musikken og er set blandt andet hos Kendrick Lamar.

Viagra Boys: Sports
Den svenske garage-punk-gruppe gæstede sidste år Roskilde og har etableret deres helt eget kultfølge herhjemme. På “Sports” leverer de en parodi på en “rigtig” mand, der spiller en masse bold. Passende timing, at finalen i fodbold VM (for mænd) er lige oppe over, ville nogle måske sige.

The Lumineers: Scotland
Endelig sker det mest relevante for fans af serien Reign! Titelmelodien skabt af ingen ringere end The Lumineers bliver udgivet i sin fulde længde. Det er et skønt stykke musik, der leder tankerne til en fjern tid og græsklædte bakker i det kolde Skotland. Og så er det udgivet sammen med “For Fra” og “Visions Of China” under den sigende titel C-sides.

LÆS OGSÅ: Damon Albarn har nyt om faldende rapper og kommende album

benny blanco, Halsey, Khalid: Eastside
Khalid er en populær og dermed travl ung mand. Her er han med på benny blancos nummer sammen med Halsey. En trio, der leverer hver sit og skaber et bittersødt og nostalgisk sommernummer, som også Ed Sheeran har været med til at skrive, og Cashmere Cat med til at komponere.

Mac Miller: Self Care
Både han og eks-kæresten Ariana Grande er på vej videre musikalsk, og Miller står også til at udgive et nyt album, Swimming. Albummet udkommer allerede den 3. august. Miller har allerede udgivet tre singler i år, men ellers var det sidste udspil 2016-albummet The Divine Feminine, som han gæste Train i Aarhus med.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA