x

GAFFA anbefaler: Koncerter i august

GAFFA anbefaler: Koncerter i august

Årets festivalsæson fortsætter ind i august - og samtidig får Danmark besøg af flere udenlandske stjerner på landets spillesteder. Herunder får du en række anbefalinger fra GAFFA - 13 koncerter/festivaler som er værd at høre i august. Det byder på alt fra Thomas Helmig til hiphoppens gudfar Grandmaster Flash. 

JAM DAYS - Internationalt hovednavn på akustisk festival

Jazz, blues og folkemusik må siges at være hovedingredienserne for den odenseanske festival, Jam Days, der i år har høstet intet mindre end Jake Bugg som hovednavn. Foruden den 23-årige singer-songwriter fra Nottingham kan danske Sundays, Marc Facchini og Northern Assembly også opleves til Jam Days.

1/8-4/8 Odense

SMUKFEST - Stjernespækket festivalprogram

For 38. år fyrer Skanderborg op for Danmarks Smukkeste Festival. Siden 1980, hvor festivalen havde sin debut, er den årlige lineup vokset solidt og stærkt. Hovednavnene for dette års Smukfest tæller blandt andre popstjernen Britney Spears, elektroniske deadmau5 og Grammy-høsteren Kendrick Lamar.

8/8-12/8, Bøgeskoven, Skanderborg

ROGER WATERS - Ikke bare ”endnu en sten i muren”

Roger Waters, der er kendt for sine spektakulære koncerter, rammer Danmark med 80 procent ældre materiale og 20 procent nyt. Det sker i forbindelse med Pink Floyd-legendens Europa-turné, hvis titel er taget fra “Us and Them”, der kan findes på det millionsælgende album The Dark Side of the Moon.

7/8 Jyske Bank Boxen, Herning
10/8-11/8, Royal Arena, København

MADE IN ESBJERG - Musikalsk hyldest til Esbjerg

Det er de lokale artister og den esbjergensiske musikhistorie, der (som navnet ganske rigtigt antyder) fungerer som omdrejningspunktet for Made In Esbjerg. I år kan den sydjyske festival fejre 10 års jubilæum, og det med blandt andre det anmelderroste Kellermensch, der spiller rock noir, som hovednavn.

9/8-11/8, Tobakken, Esbjerg

HAVEN FESTIVAL - Fokus på mad, øl, kunst – og musik

Aaron Dessner og Bryce Dessner (The National), Claus Meyer (Meyers) og Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller) åbner for andet år i træk op for Haven Festival, der fusionerer øl, mad, kunst – og ikke mindst musik. I år pryder blandt andre Arcade Fire, teknolegenderne Kraftwerk, Unknown Mortal Orchestra og danske Katinka plakaten.

10/8-11/8, Refshaleøen, København

SOLANGE - Prisvindende, politisk r&b-soul

Lillesøster til superstjernen Beyoncé og en af de førende soulsangerinder i USA. Sådan kan man bedst beskrive Solange, der sidste år leverede en anmelderrost koncert på Roskilde Festival. I år spiller Solange en af sine meget få Europa-koncerter i Tivoli, der i øvrigt kan fejre 175 års jubilæum.

15/8, Tivoli, København

WONDERFESTIWALL

17 danske artister samt den skotske Lewis Capaldi er på årets program til den bornholmske festival. Den 21-årige skotte med de stærke sangtekster, som udgav sin første ep Bloom i 2017. Af danske artister byder festivalen på blandt andet den unge Hugo Helmig, Turboweekend, Benal, Anne Linnet, Mew og Love Shop.

16/8-19/8, Bornholm, Allinge

AMFISCENEN I ODENSE - Høj kvalitet til ingen penge

Det bliver en blanding af poptoner og poetiske tekster, rockenergi og ørehængere, når Amfiscenen traditionen tro byder på stærke gratis koncerter, der i år tæller navne som Hjalmer, Nelson Can, Aksglæde, Thøger Dixgaard og Karl William. Der sker blandt andet i forbindelse med Spoken Word Festival.

21/8-25/8, Amfiscenen, Odense

TØNDER FESTIVAL - Lukas Graham – og musik fra oprindelige folkeslag

Udover at superbandet Lukas Graham spiller på dette års Tønder Festival, kan der også på plakaten findes en række mindre kendte kunstnere med rod i de oprindelige folkeslag fra Canada, Grønland, Australien og Skandinavien. I år sætter Tønder Festival nemlig fokus på disses kulturer under temaet “indigenous cultures”.

23/8-26/8, Tønder

SKOVDALEN I AALBORG - Genopståede Fønixer

Hver sommer kan en række danske navne opleves på Skovdalens scene i Aalborg, og i år skiller særligt to navne sig ud: C.V. Jørgensen og Sort Sol, der begge optræder samme dag i august. Udover spilledatoen har de også deres karrierers pauser fra henholdsvis scenen og indspilningsstudiet til fælles.

25/8, Skovdalen, Aalborg

DAVID CROSBY - Velspillende rockveteran

Folkrock-pioneren David Crosby har gennem seks årtier skabt en enestående karriere, der i 2009 fik rocklegenden indskrevet i Songwriters Hall of Fame. I 2015 leverede Crosby en femstjernet koncert med Stills & Nash i Musikhuset Aarhus, hvorfor der med garanti er lagt op til en koncert af høj kvalitet.

27/8, DR Koncerthuset, København

GZA til København

Gary Grice alias GZA bliver ofte anset som hiphoppens svar på Einstein. Rapperens legendariske soloalbum 1995-album Liquid Swordser med tiden nået op på over en million solgte eksemplarer – og har blandt andet været med til at cementere GZA som en af de bedste rappere fra Wu-Tang Clan.

30/8, Loppen, København

THOMAS HELMIG - I godt selskab med Helmig

På mange måder er han det oplagte bysbarn til at åbne Aarhus Festuge, og med 12.000 udsolgte billetter og en lang venteliste er der lagt op til et brag en koncert, når Thomas Helmig spiller byparken op mellem Aros og Rådhuset. Rygtet siger, der vil være gæster med på scenen til den uofficielle åbning.

30/8, Byparken, Aarhus

GRANDMASTER FLASH - Tilbage til hiphoppens barndom

Mixets mester, verdens første stjerne-dj og hiphoppens gudfar: Kær hiphopper har mange navne, men han er bedst kendt som den hurtige, men kølige Grandmaster Flash. I 2017 gav legenden to udsolgte koncerter i henholdsvis Pumpehuset og Amager Bio – og nu er han tilbage i et endnu større set up, nemlig Store Vega, og besøger også Aarhus.

23/8 VoxHall, Aarhus
31/8, Store Vega, København

FLOGGING MOLLY - Keltisk punk og folk

Hornbriller og velstrøgne skjorter danner næppe associationer til punkgenren, men ikke desto mindre det en blanding mellem stærk, keltisk punkt og folk, som det L.A.-baserede band praktiserer – og nu, efter sidste måneds udsolgte dobbeltkoncert med Dropkick Murphy i Valby Hallen, vender de tilbage!

20/8, Store Vega, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA