x

Interview: Blackstreet on life support

Interview: Blackstreet on life support

Interview, København den 29. marts 2008

Det var noget af et chok, da det pludseligt blev annonceret, at den legendariske r&b-gruppe Blackstreet ville gæste Danmark. Producer-guruen Teddy Riley (manden, der opfandt Swing Beat’en, der revolutionerede soul og hiphop-genren i USA) dannede Blackstreet efter succesen med gruppen Guy i 1992. De slog for alvor igennem og krydsede over til pop-hitlisterne med megahittet "No Diggety" i 1996. Derefter gik der skuddermudder i samarbejdet, og efter to ringe opfølgere med forskellige holdopstillinger blev der meget stille omkring både Blackstreet og Teddy. Så det var en edderspændt GAFFA-journalist, der stod klar til interview på hotellet kort efter, at bandet var landet. Det skulle ikke handle om den gammel-kendte historie. Næ, det skulle handle om, hvad der er på vej. Kommer Blackstreet og Teddy tilbage og puster nyt liv i r&b-genren eller bare giver det stadig hungrende publikum mere af det gode gamle?

En one-off optræden
Desværre stod det fra starten klart, at the main man Teddy Riley ikke var til stede. Ligesom en af de andre solide vokaler, Chauncey "Black" Hannibal heller ikke var der. Et amputeret Blackstreet bestående af Eric Williams og Mark Middleton samt en ukendt fyr fortalte, at Teddy havde travlt med sine producer-opgaver i L.A., og hverken han eller Chauncey ville være der til koncerten om aftenen. Koncerten i København og i Sverige dagen efter var kun kommet til pga. en forespørgsel fra arrangørerne og ikke en del af en revival-tour, eller fordi der er nyt på vej fra Blackstreet. Og for at gøre forvirringen komplet fortalte de, at jeg faktisk sad over for et helt andet nyt band, nemlig "Merge". Forklaring følger.

Hvad sker der?
Det var selvfølgelig oplagt at spørge de to originale medlemmer, hvad der sker med Blackstreet og Teddy.

Mark og Eric forklarer:
– Blackstreet har faktisk turneret i USA de seneste par år som en del af "The Swing Beat Tour" sammen med grupper som Guy, After 7, Toni, Tony, Toné og SWV. Men nej, der er ikke planer om at udgive noget nyt. Teddy luftede for nogle måneder siden idéen om at genoplive Blackstreet, men intet er sikkert.

GAFFAs udsendte kan læse mellem linjerne, at den sang har Mark og Eric hørt en del gange før. Teddy kæmpede længe med at lave en værdig opfølger til succes-albummet "Another Level", og mens tiden gik pga. interne stridigheder, blev Mark skiftet ud, og i stedet for det planlagte album "Level II" kom albummet med den sigende titel "Finally", som var en ret skuffende. Da albummet "Level II" endelig kom, var Mark tilbage i stalden, men det blev en kæmpe fiasko.

Mark fortæller om urolighederne og Teddy:
– Det er jo ligesom i en familie, hvor der opstår skænderier. Men vi fandt sammen igen og optræder stadig sammen, når lejligheden byder sig. Det er bare rigtigt svært at få samlet Chauncey, Teddy og Eric og mig på samme tid. Teddy har virkelig fået vind i sejlene igen på det seneste med sin producer-karriere, og Chancey er igang med sit første solo-album på Busta Rhymes Flipmode-label.

Eric supplerer:
– Vi er her stadig allesammen. Vi synger stadigvæk og holder os aktive. Mark og jeg udgør også et producer-team og har masser at se til, Thank God, men lige nu handler det om vores nye gruppe, Merge.

Mark:
– Jeg vil helst ikke svare på Teddys vegne.

I skrivende stund er Teddy aktuel med adskillige tracks på Snoop Doggs nye "Ego Trippin’"-album og har produceret den nye single "Lights, Camera, Action" for, snart koncertaktuelle, Busta Rhymes. Uden dog at have den samme karisma, som han tidligere besad. Det er temmelig svært at lave et interview med en gruppe, som ikke eksisterer mere og en pioner, som ikke er tilstede. De forberedte spørgsmål var ikke meget bevendte. Så hvad skulle vi nu snakke om?

Nye tider
Jeg spørger, om Merge er det nye Blackstreet, og om de vil bidrage med noget i samme klasse.

Mark:
– Nej vi er ikke det nye Blackstreet. Merge er mig og Eric og ham, der sidder her, og som skal agere Blackstreet til koncerten i aften, Jeremy Hannah og en fjerde fyr, som hedder Jabar Drakeford. Vi har en ny Scott Storch-produceret single på trapperne kaldet "I Ain’t Mad At You", som I bør checke. Vi regner med at have et album klar allerede til sommer, og Teddy kommer til at bidrage med nogle produktioner.

Det glæder mig at høre. Jeg kommenterer, at der længe ikke har været noget på r&b-scenen, som kunne måle sig med de glade halvfemsere, og at fans’ne fra dengang savner sange, som Blackstreet kunne levere dem. De numre er jo klassikere i dag.

Eric:
– Jeg er fuldstændig enig. R&b-genren i dag byder ikke på noget mindeværdigt, der på nogen måde kan måle sig med legender som f.eks.Teddy Pendergrass eller Marvin Gaye. Altså sange, som kan huskes og nydes mange år senere. Men jeg kan love dig for, at vi som Merge vil prøve at bringe den gamle flavour tilbage.

Det er jo Teddy Riley, som ejer navnet Blackstreet, så måske er det det helt rigtige valg for Mark, Eric og Chauncey at gå egne veje, i stedet for at vente til Teddy beslutter sig for noget. De to har dog fået lov at agere Blackstreet for et par aftener, men spillet er vist slut for den legendariske gruppe. Æret være dens minde.
_______________________________________________________________

Diskografi:
1994 - “Blackstreet” (Baby Be Mine, U Blow My Mind, Good Life, Booticall, Joy, Before I Let You Go)
1996 – “Another Level” (No Diggity, Fix, Don’t Leave Me m.fl.)
1999 – “Finally” (Boyfriend/Girlfriend, Can You Feel Me, Take Me There, Money Can’t Buy Me Love m.fl.)
2003 – “Level II” (Wizzy Wow, Deep)

Bandmedlemmer gennem årene:
1992 - Teddy Riley, Chauncey "Black" Hannibal, Levi Little og Joe Stonestreet.
1994 - Teddy Riley, Chauncey "Black" Hannibal, Levi Little og Dave Hollister.
1996 - Teddy Riley, Chauncey "Black" Hannibal, Eric Williams, Mark Middleton.
1999 - Teddy Riley, Chauncey "Black" Hannibal, Eric Williams, Terrell Phillips.
2003 - Teddy Riley, Chauncey "Black" Hannibal, Eric Williams, Mark Middleton.
2008 - Mark Middleton, Eric Williams, J. Stylz (måske Jeremy Hannah).


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA