x

Smukfest-aktuelle Shawn Mendes: Danmark er de cooleste mennesker i verden

Smukfest-aktuelle Shawn Mendes: Danmark er de cooleste mennesker i verden

GAFFA mødte Smukfest-aktuelle Shawn Mendes inden hans koncert til en kort snak om tourlivet, publikum og forskellen mellem Danmark og Canada. 

 

Først og fremmest; tillykke med din 20 års fødselsdag i går (8. august, red.)! Nu hvor du officielt ikke længere er en teen, hvad brugte du så dagen på?

Den gik fantastisk, tak! Jeg var i Amsterdam med alle mine venner hjemmefra, som var fløjet ind fra Canada. Dagen var præcis, som man kunne ønske sig en fødselsdag skulle være. Med god mad, gode drinks og godt selskab. Men jeg gjorde ikke noget vanvittigt, hvis det er dét du er ude efter at høre.

Du har jo allerede i en ung alder været meget involveret i velgørenhedsarbejde i mange sammenhænge. Hvor kommer det her stærke ønske om at gøre en forskel?

Det er et godt spørgsmål. Det ved jeg ikke helt. Jeg er vel blevet opdraget godt, kan man sige. Det er bare noget, der altid har været vigtigt for mig, mit team og min familie. Måske er jeg bare født med det?

Jeg startede med at lave en kampagne for DoSomething.org for tre år siden, som arbejder med psykisk sårbare unge mennesker. Det var en ret simpel kampagne egentlig, hvor vi fik 150.000 børn til at skrive en masse positive affirmations på notesblokke. Og så hængte de dem op alle mulige steder, så deres skoler var helt dækket ind i positive budskaber. Det var virkelig sejt. Jeg håber, at jeg kan blive med at lave sådanne nogle ting i fremtiden også. 

Du virker til at være en meget aktiv musiker, der turnerer en hel del. Du er både på tour nu i Europa og tager på verdensturné i starten af 2019, med endnu et besøg i Danmark. Er du én af de typer artister, som føler sig mest i live, når de står på en scene?

Jeg elsker at spille koncerter. Det er det bedste, jeg ved i hele verden. Jeg vil hellere spille koncerter, end at være derhjemme og lave ingenting. Jeg har turneret, siden jeg var 15 år gammel, så jeg føler mig nok mere komfortabel med at være på tour, flyve rundt fra land til land og spille shows, end at være hjemme alene i en uge. Det føles næsten mere som at være hjemme for mig, når jeg er på tour. 

Men bliver det aldrig ensomt at være så meget på farten?

Jo. Men det bliver jo også ensomt at sidde derhjemme nogle gange. Der vil altid være situationer, hvor man føler sig alene. Og ja, man savner selvfølgelig sin familie til tider. Men så får jeg for eksempel fløjet mine venner ind på min 20 års fødselsdag. Og det er jo ret priviligeret. 

Der er mange, der sammenligner Danmark og Canada som lande på grund af vores ens tilgang til for eksempel gratis sundhedssystem og liberal politik. Hvordan ville du sammenligne de to lande?

Altså ud over, at begge lande er bosat af de cooleste mennesker i verden? Jeg vil sige, at begge lande har en utrolig empati for andre mennesker. Og så er de gode til at lytte til de personer som bor her, og sørge for, at deres stemmer bliver hørt. 

Mange artister snakker om, at man kan mærke forskel på publikum fra land til land. Hvordan vil du beskrive det danske publikum?

Det kan jeg meget bedre fortælle dig, efter jeg har spillet min koncert i aften! Men umiddelbart virker publikum her på Smukfest som nogle, der godt kan lide at have det sjovt, og som ikke dømmer. Og det synes jeg er virkelig smukt. At de bare åbner deres hjerter til hvem der nu end står på scenen. Det er en smuk tilgang til musik, synes jeg. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA