x

Smukfest-talsmand er tilfreds – og håber på ny hovedscene næste år

Smukfest-talsmand er tilfreds – og håber på ny hovedscene næste år

Årets Smukfest er forbi efter en uge med musik i Skanderborg Dyrehave, hovednavne som Britney Spears, Shawn Mendes, Tom Jones og Kendrick Lamar og i alt omkring 180 koncerter på fem scener. Vi har spurgt talsmand Poul Martin Bonde om, hvordan han selv synes, årets festival er forløbet.

Hvordan synes du selv, festivalen er gået?

– Jeg synes, den er gået godt, publikum har været superseje, og vores frivillige har gjort det fremragende. Det er blevet en god årgang bortset fra de udfordringer, der var undervejs. Vi havde jo et meget skiftende vejr med hedebølge de første dage, så kom der et stormvejr, og det sluttede med regn. Og så var vi udfordret af, at flere af vores shuttle-busser, som vi havde lejet af PP Busser, dumpede i politiets kontrol onsdag og torsdag. Det var jo ærgerligt, og jeg forstår ikke, hvordan det kunne ske, for vores leverandør skal selvfølgelig levere busser der er i orden, men det må vi tage i den evaulering, vi skal til at have gang i nu. Det var selvfølgelig meget kedeligt, at der var to frivillige på KærligHeden, der blev ramt af en portal, der væltede i blæsten, og hvor den ene desværre måtte køres på sygehuset. Hun er heldigvis i bedring. Og så havde vi jo en meget trist voldtægt. Heldigvis er gerningsmanden pågrebet.

Skal I tage mere tydelig afstand fra sexovergreb og lave kampagner, sådan som for eksempelvis Roskilde gør?

– Jeg synes, vi tager afstand, og vores vagter er også meget godt instruerede i at være opmærksomme på mulige situationer og tage de henvendelser, folk kommer med alvorligt. Enhver voldtægt er én for meget – og det er heldigvis sjældent, vi har en voldtægtssag, jeg mener, det er første gang i tre år.

Hvordan ser økonomien ud, I havde jo udsolgt – får I overskud?

Det håber vi, men det ved vi først ved årets udgang. Omsætningen var højere end sidste år, men der kom også nogle uforudsete udgifter, for eksempel at vi pludselig skulle leje 20 busser for at afhjælpe problemerne med de busser, der måtte tages ud af driften ved politiets kontroller.

Britney Spears fik nogle anmelderhug for at mime, var hun pengene værd, hun har vel været en af de dyreste kunstnere på budgettet…?

 – Det var en chance at tage at booke Britney, for hun plejer ikke at spille festivaler, men hun leverede det, man kunne forvente, hvis man har fulgt med i, hvad hun laver. Og der var da masser af publikummer til hendes show, som jo så også kun var en ud af 180 koncerter.

Der var rigtig mange til Thomas Helmig på Stjernescenen, skulle I have smidt ham op på Bøgescenerne?

Måske, men vi skal også have store navne på Stjernescenen, og der var ikke for mange publikummer rent logistisk. Jeg har kun hørt godt om den koncert.

I har 40 års jubilæum næste år, hvad har I i ærmet?

– Vi håber meget at kunne præsentere nogle nye og større Bøgescener, som kan klare de meget store produktioner, som festivalkoncerter er i dag. Vi vil gerne rykke scenerne 45 meter tilbage og lave forskellige andre tiltag, så vi kan lukke 7500 flere personer ind og samtidige sørge for, at der bliver god plads til alle, og der samtidig er gode muligheder for folk at komme rundt på den komplekse festivalplads. Det er noget, vi er i dialog med kommunen om, og det skal falde på plads senest til november, hvis det skal kunne nås til næste år.

Læs alle GAFFAs anmeldelser og artikler fra Smukfest 2018 via dette link.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA