x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

Her er fire spirende artister, du med fordel kan tjekke ud.

KÁRYYN

Før sommeren begyndte at bevæge sig ind i august, var der stensikkert få, der havde en idé om, hvem Káryyn var. Men som Haven Festival bevægede sig indover storbykulturen, var det med Káryyns betagende melodier i bagagen. Vores anmelder trippede over kvinden, der i dag har base i Los Angeles, hvis lyd er landet et sted imellem Grimes og FKA Twigs. Tjek bare debutudgivelsen Quanta 1, hvor de loopede stemmer mødes af melankoliens fremmedgørelse, der med sine kontrastfylde detaljer, opnår et gribende nærvær.

Káryyn er født i Alabama og opvokset i Indiana, men identiteten befinder sig langt fra det klassiske sydstatsbillede. Káryyn har rødder i Syrien og Armenien, og med adskillige somre tilbragt i den nu tragedieramte syriske by Aleppo, har Káryyn udviklet sig til formidleren af landets tragiske historie. Igennem musikken husker Káryyn tilbage til dagene i Syrien. Hun husker tilbage til dagen, hvor hun hørte nyheden om sin gamle skole, der var blevet bombet. Hvordan det påvirkede hendes fremtidsopfattelse og hendes musikalske identitet.

RAL .

Ral er et meget godt eksemplet på et band, der gør alt det, ingen lige nu går og beder om. Farven er gul, og det er ærligt talt en svær farve er gøre sej, og halvfemseræstetikken står i forlængelse af de skærende guitarriffs, der sidder lige så skarpt som guitarist, Lasse Lausts overskæg. Ral er et skridt tilbage til dengang, hvor musik var sådan noget, der var svært at udgive. Hvor det opstod af en kælder af en garage. Det er til at høre på Rals musik, der lander et sted imellem Soundgarden, Psyched Up Janis og Kashmir i sine tidlige dage. Det er dundrende tungt og indsmurt i fængende popmelodier, der giver dig lyst til at stikke i skovmandsskjorten og drømme tilbage til dengang, Roskilde Festival havde fed rock på programmet.

I midten af september smider Ral debut-ep’en A Fool’s Errand på gaden, der fejres i hjembyen Aarhus, inden der sættes ild til efteråret i selskab med Baest og I’ll Be Damned på deres Geder & Forbandelser turné.

THE OCEANS

Forveksl dem ikke med det tyske prog-metalband af samme navn. Danske The Oceans serverer lækker og støjende britpop til dine øregange. Der er skruet op for de elektroniske elementer, der smider The Ocean lige ned i den samtidens boblende gryde, og med en baggrund i Paper Tigers, har duoens ene halvdel, Linus Valdemar sikkert også en idé om, hvad det er, der får Liam Gallagher til at smide solbrillerne. The Oceans så dagens lys sidste år, imens britpoppen langsomt og solidt begyndte at bevæge sig tilbage på alles læber, og for nyligt udgav københavnerduoen sin første ep, der så oplagt har fået navnet EP I. Forvent støjende og synthesizer-prægede melodier, når The Oceans skruer op for forstærkeren, og tager dig med tilbage til et sted imellem 1985 og 1997.

MOUNT EGO

Ligesom navnet indikerer, er Mount Ego sat i verden for at skabe storhed. Lyden er majestætisk og storslået, og vidner om et stadion som sit rette element. Mount Ego har efterhånden lidt mere end et par år på bagen, og så allerede dagens lys tilbage i 2014. Men godt arbejde tager tid, og bandets første ep fra 2015, der slet og ret fik navnet Mount Ego, er så småt begyndt at møde sine efterkommere. Igennem det første halvår af 2018, er Mount Ego begyndt at smide mere musik ud i æteren, der befinder sig imellem melankolske postpunk-melodier underlagt håbefulde elektroniske toner. Helt klart et lyt værd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA