x

GAFFA anbefaler: Weekendens 10 mest spændende koncerter

 GAFFA anbefaler: Weekendens 10 mest spændende koncerter

Arbejdsugen lakker mod enden. Det er snart tid til, at øllen skal knappes op og fødderne skal ud på dansegulvet. GAFFA giver her 10 bud på, hvem vi synes, der er værd at hæfte sig ved på koncertprogrammet landet over i denne weekend. 

TORSDAG DEN 13. SEPTEMBER 

Dance With Dirt, Beta, København (spiller også 1000Fryd i Aalborg 14. september og HeadQuarters i Aarhus 15. september)

Det danske rockband Dance With Dirt vender tilbage til musikscenen og fejrer deres 10-års jubilæum for udgivelsen af deres debut-ep Move to the Offbeat. Med disse tre koncerter drager bandet ud på deres allersidste tour. Gruppen, som i denne sidste omgang får selskab af bandets orginale trommeslager, Jess Mørch Gertsen, siger følgende om koncerterne: "Vi har savnet at spille de gamle sange, og vi glæder os til atter at stå på scenen samlet." Publikum kan forvente at høre numre helt fra debut-ep'en og til bandets seneste udgivelse i 2016 – og ikke mindst uudgivet materiale. Liive, Hotel Cecil, København 

For omtrent en måned siden vandt Liive prisen som Årets Live Camp Udvalgte på Smukfest. GAFFA skrev her således rosende om sangerinden: "Supercharmerende norsk sangerinde i front for et enkelt setup, hvor alle musikerne står op og i det hele taget virker fuldstændig fælles om projektet". Indtil videre har Liive blot udgivet en enkelt single, den nærmest Lykke Li-agtige sang om hjemve, ”København”. Liives stemme er skolet i jazz og blender vidunderligt med den skrøbelige elektroniske bund, og sammen danner det et levende og boblende lydbillede af feminin lykke.

Christian Hjelm, Posten, Odense (spiller også i Templet i Lyngby 15. september)

Han har for nylig udgivet sit tredje soloalbum, Uskolet magi, som fik fem flotte stjerner fra GAFFAs anmelder med følgende ord: "Hjelm er stadig en ener på den danske musikscene, og han fortsætter ufortrødent med at udfordre både sig selv og sine lyttere". Inden solokarrieren var Hjelm kendt som frontmanden i indierock-orkesteret Figurines. I 2012 debuterede Hjelm som solist med det anmelderroste album Før Vi blev Lette og har sidenhen markeret sig som én af Danmarks store sangskrivere.


FREDAG DEN 14. SEPTEMBER

C.V. Jørgensen, Tivoli, København

Manden, der kan samle flere generationer om sine fænomenale sangskrivning, træder op på scenen fredag aften i Tivoli. C.V. Jørgensen albumdebuterede for hele 44 år siden og har sidenhen været fast inventar på den danske musikscene. Det er lagt op til fællessang, når C.V. Jørgensen indtager scenen med sit imponerende bagkatalog med hele 12 studiealbums i bagagen og sange som "Det Si'r Sig Selv" og "Costa Del Sol". 


Bogfinkevej, Loppen, København (spiller også på Klaverfabrikken i Hillerød 15. september)

Den aarhusianske raptrio Bogfinkevej spiller op til fest fredag aften på Loppen. Med de tre ildsjæle i front er der garanteret en festlig aften, hvor der spilles op med et stort, velspillende liveband. Trioen har efterhånden indtaget rollen som repræsentanter for den aarhusianske ungdom, og med de to seneste singler, "Ualmindelig" og "Ikaros", sætter de kurs mod skyerne. Bag trioen gemmer sig Søren Karim Bech, Lau Gad og Mads Horsdal, der sidste år udgav deres debut-ep Helt StilPære Punk 40 år (fortsætter lørdag), Atlas, Aarhus

Et unikt samarbejde bliver dannet i anledningen af 40-års jubilæet for festivalen Pære Punk, som vil løbe af stablen på spillestedet Atlas i weekenden, på næsten samme sted, som festivalen i sin tid fandt sted i Huset, dengang med blandt andre de helt unge bands Sods (senere Sort Sol) og Kliché på plakaten. Også denne gang vil adskillige punk-navne være på programmet, heriblandt guitaristen Peter Peter, kendt fra Sort Sol og Bleeder Group, som vil være på scenen sammen med bandet Halshug. Andre navne under punk-festivalen lyder blandt andet på engelske Ruts DC og danske The Razor Blades

this. festival, Sydhavnen, Aarhus

Den anerkendte sampler-duo Den Sorte Skole giver koncert på den nyetablerede og aarhusianske festival 'this'. Den Sorte Skole har indgået et samarbejde med Hackstage – et kollektiv af multimediekunstnere, VJ’s og designere, hvor de sammen vil de skabe et visuelt show, som er skræddersyet til de rå og industrielle rammer på Sydhavnen. Festivalen præsenterer ud over Den Sorte Skole blandt andet artisterne 2manydjsKing, Moody og ClaraPatrick Dorgan, Skråen (spiller også på Posten i Odense 15. september)

Tidligere på året udgav Dorgan ep'en 03:17 – en samling af sange, der bevæger sig fra støvet soul over elektronisk melankoli. Endnu en ep landede på gaden i juni, Coming Home. Patrick Dorgan slog hul på den danske musikscene, da han udgav landeplagen “Marilyn” tilbage i 2015, og siden er det kun gået en vej for den dansk-irske sanger. 

LØRDAG DEN 15. SEPTEMBER

50 Cent, Royal Arena

Det er 15 år siden, at 50 Cent udsendte kæmpesuccesen og debut-albummet Get Rich or Die Tryin'. I denne anledning gæster rapperen Danmark for første gang i fire år. Senest, den amerikanske rapper aflagde Danmark et visit var i 2014 under Smukfest, hvor GAFFAs anmelder kvitterede med fem store stjerner. Denne aften er der rig mulighed for at kaste håndtegn og rappe med på alle hittene fra debutpladen, heriblandt de to kæmpehits "P.I.M.P" og "In Da Club". 

Oppenheimer, Radar, Aarhus

På lørdag løber den aarhusianske festival Oppenheimer af stablen på spillestedet Radar. Her vil det musikinteresserede publikum præsenteres for nye toner i form af en håndfuld upcoming bands. De følgende fem bands, som vil træde op på scenen, er som følger: Klaptrae, Blue Demon, Takykardia, Bear With Me og Cousin. Under denne aften, vil der være noget for enhver smag, som byder på rock, pop og electronica. Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt: 

Jeff Lynne's ELO, Royal Arena 16. september
Lisa Nilsson Danmarksturné 13.-16. september


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA