x

YBN: Fra gamer-crew til et af de mest populære nye hiphopkollektiver

YBN: Fra gamer-crew til et af de mest populære nye hiphopkollektiver

Det er kun gået en vej for Young Boss N****s, bedre kendt som YBN, og det er direkte opad. Ikke mindst for 18-årige YBN Nahmir, stifteren af YBN, som jeg havde fornøjelsen af at interviewe. En yderst veltalende ung knægt, som gennem en telefonlinje fra Los Angeles virker både imødekommende og interesseret i at snakke med mig. 

Den unge herre fik sit gennembrud med nummeret "Rubbin' Off the Paint", som blev udgivet sidste år, lige omkring denne tid på året. I skrivende stund har musikvideoen over 135 millioner visninger på YouTube. 

YBN Nahmir, sammen med vennerne YBN Almighty Jay og YBN Cordae, byder op til en vaskeægte hiphopfest i Pumpehuset, København, den 2. oktober. De er alle tre aktuelle med deres nye mixtape, som bærer det simple navn, YBN: The Mixtape

Nyd interviewet:

Hvordan startede hele det her YBN (Young Boss Ni***s) tiltag?

– Det startede med mig og min ven YBN Glizzy, og senere kom YBN Almighty Jay. Vi ville være noget stort, vi ville være nogle rigtige “bosses”. Vi spillede Xbox sammen, og mens vi spillede, rappede vi tit for sjov. Det udviklede sig egentlig bare derfra, og vi fik det hele til at ske.

Gamer I stadig sammen? 

– Ja, vi har faktisk spillet lidt i dag. Vi er rykket over til computer, det er ikke rigtig på Xbox mere. Vi spiller meget Grand Theft Auto V (GTA) og GTA: San Andreas.

YBN Cordae er det nyeste medlem af YBN-holdet. Hvordan endte han med at slå sig sammen med jer? 

– Jeg har kendt Cordae i nogle år efterhånden, han er min homie, og han hang tit ud hjemme hos mig. Han laver god musik og passede bare ind. Det skete helt naturligt, at han officielt blev en del af holdet.

Du og de andre fra YBN-holdet er selvfølgelig tit sammen, og hygger jer, men er der et musikalsk punkt, hvor I er forskellige? 

– Jeg ved sgu ikke... Vi kan alle lide det samme, men Almighty Jay lytter ikke rigtig til musik, der er ældre end ham selv. Han lytter mest til det allernyeste. Mig og Cordae går helt tilbage til rødderne af hiphop og lytter til meget af det gamle, men helt sikkert også en masse af det nye.

YBN: The Mixtape

YBN Nahmir har netop udgivet et nyt mixtape, YBN: The Mixtape, sammen med YBN Almighty Jay og YBN Cordae. Jeg lagde mærke til, at der ikke er ret mange tracks, hvor alle tre deltager. Nahmir forklarer:

– Vi har flest solo-sessioner. Jeg synes, vi arbejder bedre, når vi er separeret, men vi arbejder også fint sammen.

På det nye mixtape er der et nummer ved navn "Man Down", med dig og Chris Brown. Hvordan endte I med at lave et track sammen? 

– Chris Brown har et musikstudie i sit hus, og vi hang bare ud sammen. Han spillede mig lidt forskelligt, som han arbejdede på. Jeg blev tilbudt at smide nogle vers, hvis jeg hørte noget, som jeg kunne lide, og jeg var helt sådan, "wow virkelig, mener han det??". Han lavede et fedt omkvæd, og jeg tog mig af versene. Vi fik det bare til at ske. 

Du drager snart på europæisk tour sammen med YBN Almighty Jay og YBN Cordae, hvor I også laver et stop den 2. oktober i Pumpehuset, København. Hvad kan jeres danske fans forvente af den koncert? 

– De kan forvente en helt masse gangstashit, mand! Vi kommer til at få en rigtig fed aften.

Du rejser selvfølgelig meget i sammenhæng med din karriere. Nyder du at rejse og opleve nye steder? 

– Ja, jeg kan rigtig godt lide at rejse, men nogle gange vil man bare gerne være hjemme.

Dit allerførste kæmpe hit og gennembrud kom med "Rubbin' Off The Paint". Mange artister oplever stor succes med et enkelt nummer, men formår ikke at forblive relevant. Gjorde du bevidst noget for at vedholde din dengang nyfundne succes? 

– Jeg ved, hvordan man laver god musik. For at være helt ærlig har jeg ikke gjort andet end bare at være mig selv. Folk har lettere ved at relatere til en, hvis man bare er sig selv. Det er nok på den måde, jeg har bibeholdt en så stor fanbase. Jeg lader ikke som om jeg er en anden, eller opfører mig latterligt på Instagram. 

Hvornår startede du egentlig med at tage hiphop seriøst? Hvor længe gik der fra den beslutning til, at du oplevede succes? 

– Jeg har altid rappet. Jeg tog det ikke rigtig seriøst, altså jeg var seriøs, men kun til en vis grad. Så lagde jeg et nummer op på YouTube, som fik en smule opmærksomhed. Derefter udgav jeg “Rubbin’ Off The Paint”, og så var der pludselig fart på. Det var først der, at jeg vidste, det skulle være min karriere. Man lever kun en gang, og jeg vil leve mit liv så godt som jeg kan.

Du var tidligere i år med på hiphop-sitet XXL's freshman-liste med nye up and coming talentfulde rappere. Det vil jeg først og fremmest ønske dig stort tillykke med. Her de seneste par år har der været mange, der mener, at XXL listen ikke har nogen særlig indflydelse eller betydning mere. Den er blevet dømt irrelevant af mange. Hvad betød det for dig, at komme med på listen, og mærkede du en ekstra stigning i popularitet umiddelbart efter? 

– Det betød rigtig meget for mig at komme på XXL's freshman-liste. De, som kritiserer listen, er dem, som tydeligvis ikke selv blev valgt. Deres mening betyder ikke noget. Nogle mener, det kun handler om popularitet og ikke talent, men det er vi, som virkelig har knoklet, der kommer på listen. Albumsalg lyver ikke, og alle på listen fortjener det fuldt ud. Mange tror, at vi bare får det serveret for os. Jeg føler mig velsignet over at være kommet på den liste, det var et stort skridt. 

Er der nogle fra XXL freshman-listen, du snakker meget med? Lærte du nogen at kende igennem XXL? 

– Jeg snakkede lidt med dem alle, men ikke vildt meget. Jeg kan godt lide Wifisfuneral, han er min makker. Ellers snakker jeg generelt ikke vildt meget med andre rappere. Jeg holder mig for det meste for mig selv. 

Involveret i den musikalske undergrund

Det har været et stort år for hiphop, og vi har fået en masse god musik. Trods Nahmirs popularitet holder han stadig af undergrundsmusik:

– Jeg lytter til en masse undergrundsartister, som nærmest ingen har hørt om. Det er spændende. Ud over det, så kan jeg sgu lide lidt af det hele. Jeg kan lide alle.

Hvornår kan vi regne med at høre ny solomusik fra dig? Kommer der et album næste år? 

– Ja, næste år. Måske i år, man ved aldrig. Jeg bliver bare ved med at arbejde, og så ser vi hvad der sker.

Hvilken artist vil du virkelig gerne lave noget musik sammen med? 

– Hmm... Det ville være fedt at lave noget med Drake. Det kunne også være cool at lave noget med Mary J. Blige. 

Du og Mary J. Blige på det samme track, det vil jeg rigtig gerne høre! Det kunne være virkelig spændende. 

– Ja, jeg ville nok være nødt til at ændre lidt på min stil. Alt min musik lyder dog ikke som det, jeg har udgivet indtil videre. Jeg har musik i gemmerne, som også ville passe godt til hende. Alt mit bedste musik er slet ikke ude endnu, det har jeg gemt til det næste album. Vi er knap nok startet, ser du?

Hvordan er din arbejdsmetode, når du er i studiet? Skriver du mange tekster, eller sker det hele naturligt når du står ved mikrofonen? 

– Jeg skriver for det meste mine tekster, men sommetider freestyler jeg også. Alle numrene på det nye mixtape har jeg siddet og skrevet, der er ingen freestyle dér. Hvis jeg laver en freestyle, ryger den for det meste på YouTube. Det er ikke freestyle i den rigtige forstand, som andre tænker det. Jeg freestyler ikke et helt track på én gang. Det fungerer ved, at man freestyler en sætning, stopper, freestyler en ny sætning, stopper, og så videre. Frem og tilbage, sådan noget shit.

Hvad med YBN Almighty Jay, ved du noget om, hvornår vi får hans debut album? 

– Jeg er ikke helt sikker. Det er ikke ret organiseret, vi planlægger ikke ret langt forud. Når det kommer til præcise datoer på udgivelse af musik, sker det oftest rimelig spontant. 

Var det på samme måde, at I planlagde udgivelsen af YBN mixtapet? Var det også tilfældigt, præcis hvornår det skulle udgives? 

– Vi ville gerne have udgivet det i starten af sommeren, men der udgav alle andre også en masse musik. Det var først måneden før, vi udgav tapet, altså i august, hvor alt ligesom faldt på plads. Vi finder ud af det meste, lige omkring den tid, hvor vi rent faktisk ender med at udgive musikken. På YBN: The Mixtape har vi egentlig bare en god blanding af en masse musik, som vi har arbejdet på det seneste år. Nogle af numrene er fra januar og andre er nyere.

Ambitiøse mål

"Jeg vil være den bedste nogensinde", fortæller Nahmir mig, da jeg spørger ind til hans fremtidige planer og mål. Han fortsætter:

– Jeg vil have den bedste gruppe nogensinde, YBN. Jeg vil kunne forsørge min familie. Derudover vil jeg gerne motivere folk, vise dem, at man kan opnå ens drømme. Det handler om at tage sig god tid og være tålmodig. Jeg vil generelt vokse mig større på alle parametre og nå toppen. 

Er det vigtigt for dig at kunne motivere den yngre generation i at følge deres drømme?

 

– Det er et af mine store fokuspunkter. Der er en masse unge mennesker, som ikke er motiveret, fordi folk omkring dem hele tiden fortæller dem, at de ikke kan opnå noget som helst. Det er ikke en form for mobning eller noget, folk har bare ikke troen på hinanden. Jeg vil fortælle dem, at hvis man bestemmer sig for noget, og bliver ved med at arbejde hårdt, så kan man opnå, hvad man vil. 

 
Og med det inspirerende citat takker jeg Nahmir for, at han tog sig tid til at snakke lidt med mig.
Der er stadig billetter til koncerten i Pumpehuset den 2. oktober

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA