x

Bedst lige nu - 14 stærke tracks til weekenden

Bedst lige nu - 14 stærke tracks til weekenden

Weekenden står for døren – anlægget skal skrues op for fuld volumen og fødderne ud på dansegulvet. GAFFA har samlet de 14 bedste tracks, som er udkommet i løbet af ugen. Lyt til playlisten nederst i artiklen og nyd de spritnye numre.

Robyn: Honey
Den svenske popprinsesse er tilbage! Den velkendte lyd af den bløde stemme, der ubesværet bevæger sig hen over det dansable beat, forsikrer os om, at fænomenet Robyn er helt intakt. ”Honey” optrådte første gang i 2017 som demo-version i et afsnit af den populære ungdomsserie Girls, men er nu ude i en ny og mere gennemarbejdet version, der løfter sløret for det kommende oktober-album af samme titel.

Lauv feat. Julia Michaels: There’s No Way
I løbet af sommeren har du angiveligt hørt hittet "I Like Me Better" én gang eller to. Nu er singer-songwriteren klar med endnu et potentielt hit. Han har slået sig sammen med sangerinden Julia Michaels, hvis feminine vokal står i god forlængelse til Lauvs romantiske tekstunivers. Kærlighedsnummeret omhandler den stærke og helt særlige gnist, som kan blive tændt mellem to mennesker.

Ida Red: Talk
Kongerigets nye, fremadstormende girl-band slår med deres tredje singleudspil fast, at de leverer popmusik, der udfordrer øret. Abrupte skift mellem vokalharmonier af de helt brede penselstrøg og stramme tørre beats smyger sig om hinanden i ”Talk”, der i sammensmeltningen af det rå og det bløde ikke blot blinker til din fredag aften på floor, men også til din søndag morgen i sengen.

Muse: Pressure
Traditionen tro er Muse tilbage med en femte single på deres kommende ottende studiealbum Simulation Theory. Med det nye nummer “Pressure” har britiske Muse skruet helt op for blæsere, synthesizer og de elektroniske elementer i et upbeat og fængende rock-nummer fyldt med melodiske riffs og falset, der som altid kendetegner Matt Belamy og Co.

Lil Wayne feat. Kendrick Lamar: Mona Lisa
Den amerikanske rapper har endelig smidt sit længeventede album Tha Carter V på gaden. Albummet har fået selskab af en stor håndfuld prominente rappere, herunder Nicki Minaj, XXXTentacion, Travis Scott samt K-Dot på ”Mona Lisa” - et kraftfuldt hiphop-nummer med knivskarpe rim, som vil blæse dig omkuld. Hele pladen er absolut et lyt værd!

Lydmor: Dim
Danske Jenny Rosander dæmper lyset og skaber en lummer og tryllebindende stemning med det nye nummer “DIM” , der som en magnet vil trække folk ud på dansegulvet sidst på natten, inden lyset atter tændes på diverse diskoteker. Lydmor er tilbage med et atmosfærisk og velproduceret synth-nummer, der virkelig klæder den danske musikscene.

Nabiha: Make It Beautiful
Dansk-afrikanske Nabiha leverer et glad feel-good-nummer med singlen “Make It Beautiful”. En betagende og catchy basmelodi har taget teten på dette nummer, og Nabiha ledsages af et stort kor, der med orgel og horn bringer solskin og glade dage.

Tina Dickow: Not Even Close
Åbningsnummeret på det splinternye album Fastland bærer en vis fortvivlet stemning, der bygger videre på den mørke grundtone, vi kender fra Dickows tidligere albumudspil. Den velkendte melankoli virker dog ikke lige så fastgroet på albummet, som den plejer, og særligt musikalsk er det en langt lettere og poppet stemning, der fører melodierne frem.

Alan Walker feat. Sophia Somajo: Diamond Heart
Et nummer, som kan skyde din weekend i gang med manér! Den unge britiske producer har slået sig sammen med den svenske sangerinde Sophia Somajo i et særdeles velproduceret nummer med dansable beats. Et glædesfyldt og magisk club-nummer, hvor dansegulvet kalder.

AURORA: Churchyard
Ethvert nummer, der starter ud med et a cappella-kor, er sgu værd at give et lyt. Men det er nu ikke kun derfor, at det unge, norske stjernefrø, AURORA, uden besvær har sunget sig ind på denne liste. Med fascinerende harmonier og en veludført opbygning er “Churchyard” et nummer, man ikke kun kan nøjes med at høre én gang. Velsunget og velproduceret med et beat, som man bare ikke kan sidde stille til.

Logic: YSIV
Titelnummeret fra Logics fjerde studiealbum blander kreativt et solidt beat med en retro klaver-melodi, som amerikanske Logic til tider rapper imponerende hurtigt over. Nummeret er med en ærlig og rørende tekst dedikeret til den afdøde rap-kollega Mac Miller. En ganske simpel, men effektiv produktion, stemplet med nostalgi.

Olly Murs feat. Snoop Dogg: Moves
Singer-songwriteren Olly Murs og rap-legenden Snoop Dogg vil for mange lyde som et umage par. Men dette ændrer ikke på, at de har formået at skabe en utrolig fængende pop-sang. Singlen er skrevet af charmøren Ed Sheeran, hvilket skinner igennem i de poppede linjer og melodi. Et catchy og energisk nummer, som med stor sandsynlighed vil blive spillet på repeat i løbet af efteråret – ren popglæde!

Of The Valley: Where the Headwind Blows
Hvis du trænger til ro og fordybelse, er dette et fremragende sted at søge hen. Den klaverbårne indie-ballade er spækket med nærvær og en helt særlig nerve, der med garanti vil placere dig endnu bedre til rette i stolen. Og skulle du ende med at blive hooked, har ny-københavneren med de canadiske rødder netop udgivet sit selvbetitlede debutalbum.

Sune Rose: After All
Den talentfulde musiker og sangskriver, Sune Wagner kendt fra The Raveonettes og Psyched Up Janis har sagt farvel til efternavnet og har netop smidt sit nye solo-udspil ud til lytteren, under navnet Sune Rose. Singlen er på en og samme tid storladent, melankolsk og fyldt med energi. Store vokalharmonier er i højsædet på tracket, hvor ens tanker kan drage hen i en anden dimension.  


Hør "Bedst lige nu" på andre streamingtjenester, blandt andet Apple Music:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA