x

GAFFA anbefaler: 11 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

GAFFA anbefaler: 11 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

Weekenden vinker for enden af arbejdsugen, og måske kan du også mærke fødderne trippe efter at bevæge sig ud mod weekendens koncertliv? Traditionen tro anbefaler GAFFA nogle af de mest spændende koncerter for denne weekend. Her får du 11 anbefalinger, hvor der stadig er billetter at få.

TORSDAG DEN 11. SEPTEMBER 

Hun Solo, Lille Vega, København

Aftenens koncert på Lille Vega markerer FN’s Internationale Pigedag og er stablet på benene i samarbejde med PlanBørnefonden. Koncerten vil sætte spot på diversitet og med sikkerhed skabe et intimt rum, der byder på optrædener fra blandt andre Dicte, Nabiha og Pernille Smith-Sivertsen (Blondage). Feminist-kollektivet HUN SOLO opstod tilbage i 2016 ud fra idéen om at slå et slag for de kvindelige kunstnere i musikbranchen. Siden har koncertvirksomheden vokset sig stor og rummer i dag mere end 50 forskellige kvindelige kunstnere samt eget pladeselskab under navnet HUN SOLO Records.Niels Skousen, Radar, Aarhus (spiller også på Viften, Rødover 12. oktober og Stars, Vordingborg 13. oktober)

Den 74-årige musiker og veteran træder i aften op på den aarhusianske scene på spillestedet Radar. I 2016 udkom det femte studiealbum Hvem er du som kommer imod mig fra Skousen, der høstede fire stjerner fra GAFFAs anmelder. Koncerten i aften byder på en intim oplevelse, hvor publikum kan opleve Skousens betragtninger og historier på tætteste hold. Nærværet er i højsædet denne aften, hvor Skousen er akkompagneret af et helt nyt live-band.Jens Unmack solo, Tobakken, Esbjerg (spiller også på Paletten, Viborg 12. oktober og Atlas, Aarhus 13. oktober)

Jens Unmack drager i dette efterår alene afsted på landevejene uden kollegerne fra Love Shop, der derimod drager på Danmarksturné sammen til foråret. Indtil da vil Unmack træde op på scenen solo på Tobakken i Esbjerg med sit store bagkatalog – både fra Love Shop og fra sin solokarriere. Unmack har i alt udgivet tre soloalbums, det seneste Dagene Løber Som Heste fra 2009. Der er lagt op til en intim koncertoplevelse, hvor publikum kan komme helt tæt på Unmack og de dybtfølte sangtekster.Iris Gold, Sønderborghus (spiller også på Godset 12. oktober og Pavillonen i Grenå 13. oktober)

Tilbage i november måned sidste år udkom singlen ”All I Really Know”, og der skulle efter sigende være mere musik i vente fra Iris Gold. Den soulfulde popsangerinde er nu draget på sin første landeturné på helt egne ben – i sidste weekend var det København, og denne aften er turen kommet til Sønderborg. Sangerindens musikalske verden bliver omtalt som blandt andet ”hippie pop”, der rummer en farverig sammensmeltning mellem retro hiphop, soul og power pop – med et helt særligt drys flower power. Inspirationen er hentet fra de helt store, karismatiske stjerneskud Janelle Monae og Erykah Badu. Om sin Danmarksturné udtaler sangerinden selv: ”Jeg kommer med mit sexede band, og sammen vil vi holde en kæmpe fest i den bedste block party-stil”.Palace Winter, Nygadehuset, Aabenraa (spiller også på Radar, Aarhus 12. oktober og Studenterhuset, Aalborg 13. oktober)

Med sit anmelderroste andet album, Nowadays, skød den dansk-australske indie-rock-duo deres Europaturné i gang i sidste uge på Posten i Odense, og nu fortsætter duoen turnéen i Aabenraa. GAFFA tildelte gruppens nye album fem stjerner under titlen ”Indierock i international særklasse”. Duoen består af den australske singer-songwriter Carl Coleman og den danske producer og klassisk uddannede pianist Casper Hesselager, der sammen har udviklet en ganske særlig filmisk og dynamisk lyd. Denne aften vil med garanti byde på højenergisk kraut-inspireret rock og lydkaskader fra både guitarer og synthesizere.
FREDAG DEN 12. SEPTEMBER

Club Awards, Docken, København

Der er lagt op til et brag af en fest, når Club Awards løber af stablen. Denne aften skal der uddeles 10 prestigefyldte priser. I år er det Kesi, der topper nomineringslisten med hele tre nomineringer. Ydermere byder aftenen på en lang række optrædener fra blandt andet Martin Jensen, Faustix, Jimilian, Svenstrup & Vendelboe samt en lang række andre dj's. En aften som kommer til at byde på en masse energifyldte acts, dans og konfetti.
Sherpa, Ideal Bar, København

Den danske duo bestående af Carsten Sherpa og Tore Nissen vandt sidste år Karrierekanonen og udkom med den anmelderroste ep Heartless, hvorpå den velkendte debutsingle "Fornever" er at finde. I kølvandet på udgivelsen påbegyndte gruppen i sidste måned deres efterårsturné i Danmark, der denne weekend afsluttes på Ideal Bar i København. Med fire stjerner fra GAFFA som fortjeneste gav den progressive pop-duo koncert på årets Smukfest, hvor GAFFAs anmelder blandt andet erfarede, at gruppen besidder masser af talent og potentiale.
Anya, VoxHall, Aarhus (spiller også i DR Koncerthuset lørdag den 13. oktober) 

Skandinavisk pop og bløde r&b-toner vil denne aften være i højsædet. Den dansk-amerikanske sangerinde Anya debuterede i 2015 med ep’en The Credit, og sidenhen har flere og flere danskere fået øjnene op for stjerneskuddet. Flere af hendes singler er strøget ind som Ugens Uundgåelige på P3, herunder “Doorstep”. Debutalbummet er snart på vej, hvilket man kan få en forsmag på denne aften.


The Northern Assembly, Baltoppen, Ballerup (spiller også Walthers Musikcafe, Skanderborg 13. november)

Med  debutalbummet Death Won’t You Marry me? i ryggen er den dansk/engelsk/færøske folk-pop-kvartet Northern Assembly i færd med deres efterårsturné, der nu tager gruppen forbi Ballerup. Der er garanteret en aften med højt besunget nordisk melankoli med yderst melodiske numre, der ofte har en eftertænksom undertone, uanset om tempoet er lavt, medium eller højt. Kvartetten spillede på Smukfest tidligere i år, hvor GAFFAs anmelder kvitterede med fire ud af seks stjerner under overskriften: “Vederkvægende vokalharmonier og stort potentiale”.Allan Olsen, Holstebro Musikteater (spiller også i Kulturhuset Arden 11. oktober og Tøjhuset Fredericia 13. oktober, men begge er udsolgt)

Danmarks nordjyske troubadur har atter opsagt sit band for at drage ud på de danske scener bevæbnet med blot sin guitar og sine tekster i en intim solo opsætning – rammer, der klæder hans uformelle udtryk. Med et katalog på 12 studiepladeudgivelser – heraf senest HUDSULT fra sidste år – er der rigeligt stof for publikum at falde ind til fredagens koncert.SØNDAG DEN 13. SEPTEMBER

Shania Twain, Royal Arena

Den canadiske countrypop-stjerne drager for tiden Europa rundt med sit seneste album Now fra 2017 i bagagen – og denne aften er det danskerne, som får fornøjelsen af den Grammy-vindende sangerinde. Albummet er Twains første studiealbum i mere end 15 år, og touren er den første i 13 år. Shania Twain albumdebuterede i 1993 og fik sit internationale gennembrud to år efter med albummet The Woman in Me. Samlet set har Twain solgt mere end 90 albums på verdensplan, hvilket gør hende til den mest sælgende kvindelige countrymusiker nogensinde.  Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:
11. oktober: Phlake, Paletten, Viborg
11. oktober: Pernille Rosendahl, Sankt Nicolai Kirke, Kolding
11. oktober: Annika Aakjær, Rampelys, Silkeborg og 12. oktober, Aalborg
11. oktober: Jon Hopkins, Den Grå Hal
11. oktober: Gilli, Store Vega
11. oktober: Speaker Bite Me, Hotel Cecil


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA