x

GUIDE: 13 anbefalesværdige musikarrangementer til aftenens Kulturnat

GUIDE: 13 anbefalesværdige musikarrangementer til aftenens Kulturnat

Der vil være noget for enhver smag, når København i aften åbner byens porte til Kulturnatten. 

I aften og i nat kan du gå på opdagelse i hovedstandens mange arrangementer. Musikprogrammet byder på en lang række genrer, om du så er til klassisk musik, heavy-metal, pop eller r&b. Kulturnatten er Danmarks største kulturelle endagsbegivenhed – og i år er der over 250 arrangører med, som har stået for begivenheder rundt i hele København. Her giver vi dig et lille udpluk af de anbefalsesværdige arrangementer – hele programmet kan ses lige her. 

Solbrud - Tagensbro Kirke 
Under Kulturnatten er der flere koncerter, som udspiller sig i det mest hellige rum – kirken. Der kan både lyttes til gospelkor og metal i kirken. Et arrangenement, som dog er værd at fremhæve, er når metalbandet Solbrud (billedet) indtager Tagensbro Kirke, hvor kirkets orgel vil tilføje endnu en dimension til bandets lyd, og hvor der bliver lagt stor vægt på rummets visuelle elementer. 

Mike Sheridan, Coco og Concerto Copenhagen - Trinitatis Kirke
Mike Sheridan bruger samples og motiver fra den klassiske koncert til at skabe et unikt og undersøgende lydværk i selskab med sangerinden Coco, der er kendt fra Quadron. Før Coco og Sheridan indtager scenen vil der være koncert med flere medlemmer fra symfoniorkestret Concerto Copenhagen. Aftenen vil blive afsluttet med en natkirke-musikgudstjeneste. 

Suluit - Det Grønlandske Hus 
Suluit er en nydannet gruppe, som optræder to gange hos Det Grønlandske Hus – kl. 20 og kl. 22.15. Bandet, der består af Nukâka Coster-Waldau, Karina Møller, HH Suersaq og Kristoffer Jul Reenberg – spiller en fusion af verdensmusik, pop, soul, jazz. Arrangementet går under navnet "Lys I Mørke" – Lyset, som altid har haft en særlig betydning i Grønland, der er henlagt i mørke om vinteren og badet i lys om sommeren. 

Sys Bjerre - Sankt Jakobs Kirke 
Sangerinden Sys Bjerre er også på programmet, hvor hun træder ind i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro. Her giver hun sit bud på 12 nye fællessange under titlen ”12 Salmer Til Det Moderne Menneske”. Sys Bjerre mener, at én af de nemmeste genveje til samhørighed kan skabes gennem musikken, som hun vil vise denne aften, hvor der er lagt op til fællessang. 

Syrerock og Dansktop - Arbejdermusset 
Her kan du slå dig løs i festsalen på Arbejdermuseet med dansktop og syrerock, når museet fejrer både 50-års jubilæum for Ungdomsoprøret og Dansktoppen. En vaskeægte tidslomme tilbage til slut-60'erne – dengang hvor Steppeulvene var det nyeste nye. Der vil både væres fællessang fra Dansktoppens skattekiste og koncert med Stig Møller Trio kl. 21.30 og igen kl. 23.15. 

Barselona og Selma Judith - Kulturministeriet
Kulturministeriet præsenter to gårdkoncerter med harpenisten Selma Judith og duoen Barselona. Selma Judith går på scenen kl. 20, hvor hun vil præsentere et minimalistisk og r&b-klingende lydunivers med skæve tekster. Kl. 21.30 går duoen Barselona på scenen, duoen som for tiden er højaktuelle med singlen "Fra Wien Til Rom", der i øjeblikket kører i radio-rotation. 

Place On Earth, Zookeepers og Stephen Fearing and The Sentimentals - Carlsberg Byen
Bykvarteret vil i aften sprudle af kreativitet, sang og kultur hele aftenen og frem til midnat. Her vil der blive leveret livemusik fra X Factor-vinderne Place on Earth og den danske duo Zookeepers. Stephen Fearing and The Sentimentals vil afslutte aftenen, når de træder op på scenen kl. 23. 

Future 3/System - Nikolaj Plads 
Elektroniske toner og god stemning står på menuen, når Future 3/System indtager scenen. Trioen er bestående af Thomas Knak, Anders Remmer og Jesper Skaaning. Ud over koncerten byder Nikolaj Plads også på en udstilling med kunstneren Husk Mit Navn og lysinstallation af kunstnergruppen YOKE.

Open Mike i Kirken - Allehelgens Kirke
Lokale musikere viser, hvad de kan ved en koncert i kirken. Her kan du opleve alt fra jazz til rock, stemningsfulde covernumre og rytmisk kor. En oplagt mulighed til at finde din helt nye yndlingsartist og gå på opdagelse i genrer! 

Nikolaj Nørlund - Landsforeningen Liv&Død
Landsforeningen Liv&Død inviterer indenfor til "en inspirerende og tankevækkende aften", hvor man har mulighed for at gå på opdagelse i livet, døden og minderne. Undervejs vil Nikolaj Nørlund spille op til intimkoncert med sine stærke sangtekster fra sit bagkatalog. Koncerterne finder sted i kælderen kl. 20.00 og på 1. sal kl. 21.00.

Jazz - Kulturtårnet 
Med koncerter hver time fra kl. 18 og frem til midnat er der lagt op til en unik oplevelse. Her har du blandt andet mulighed for at opleve Christianias mandekor, The Lost Seamen samt jazzmusikerne Krogsbøll/Flach, Daniel Martin Nielsen, Fite/Thomsen og Dagian. Hver artist vil optræde i 20 minutter, hvor du vil blive præsenteret for ny musik i det historiske tårn. 

Jeanett Albeck m. gæster - Københavns Hovedbibliotek
Musiker og performer Jeanett Albeck (Sort Samvittighed) vil levere toner til digteren Casper Eric, når han læser op fra sine digtsamlinger. Herefter vil der være koncert med den argentinske duo Cuacci-Mercadante, som leverer moderne tango fra det 21. århundrede - på scenen vil de ydermere få selskab af Jeanett Albeck. 

Billy Cross - Musikmuseet
Når Musikmuseet åbner dørene, er det blandt andet til music&talk med rocklegenden Billy Cross. Her vil Billy Cross fortælle anekdoter fra sine møder med nogle af musikhistoriens helt store navne som Bob Dylan, Jimi Hendrix og Bruce Springsteen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA