x

Interview: So long Hellacopters!

Interview: So long Hellacopters!

Med udgivelsen af deres syvende album, ”Head Off”, er de svenske retro-rock’n’rollere i The Hellacopters også nået til deres sidste album. Turnéen, der følger i albummets kølvand, vil ligeledes blive bandets sidste og er bandets måde at sige farvel til deres trofaste publikum på efter 14 år med rock og rul. GAFFA talte med grundlægger, sanger og guitarist Nicke Anderson aka Nicke Royale om bruddet og rockmusik.

Fortæl lidt om jeres nye album?
– Hvad skal man sige om det? Ja, hvad skal jeg egentlig sige? Det er en ny plade med Hellacopters, og det er vores sidste, men det vidste vi ikke, da vi indspillede den. Det er skive nummer syv.

Hvornår besluttede I at afslutte Hellacopters?
– Oktober, tror jeg. Vi startede med at indspille ”Head Off” i marts 2007.

Hvorfor besluttede I at stoppe Hellacopters?
– 14 år er lang tid for et hvilket som helst band. I mange tilfælde for meget. Vi er for stolte af dette band til, at vi ville lade det ende med at blive en parodi på sig selv. Det er en kendsgerning, at det sker for de fleste bands med få undtagelser. Vi er stadig et godt band og kan levere fra scenen. Jeg ved ikke, om det vil være tilfældet om fem år, så vi besluttede at stoppe, før det blev grimt og vi begyndte at sucke.

Var I enige om at stoppe?
– Ja, vi var enige. Det var mig, der bragte det op, men vi traf beslutningen sammen. Hvis du spørger om to år, vil jeg måske sige, at det var en forkert beslutning Men lige nu føles det rigtigt.

I har en cover af New Bomb Turks' "Veronica Lake" på "Head Off". Hvorfor besluttede I jer for at inkludere det nummer på albummet?
– Det er et meget vigtigt band for Hellacopters. Da jeg hørte deres første album, ”Destroy Oh Boy”, rørte det noget i mig, der fik mig til at ville spille den slags musik. Det var rock and roll, men det var punk, og det var hardcore. Det var ekstremt friskt på det tidspunkt. De fik os til at danne Hellacopters.

Mange, der har været del af samme bevægelse som jer og New Bomb Turks er gået i opløsning. Tror du, der er en grænse for, hvor mange album, man kan lave med højoktans rock og rul?
– Nej, egentlig ikke. Det afhænger af bandet. Sangskrivningsmæssigt er det ikke noget problem. Jeg skriver sange hele tiden. Alt, man gør, skal man gøre 100 procent. Ikke mindre. Mange andre bands, nogle af mine venners band som for eksempel The Nomads, er et godt eksempel. Jeg har ikke noget mod det, de gør. De er stadig sammen, men spiller kun en gang om året. Det er ikke noget for os. Enten gør man det, eller også gør man det ikke.

Sidste show bliver mærkeligt
Dette er album er ikke på Universal Music som de tre forrige. Hvad forårsagede bruddet med Universal?
– Vores deal var ovre. Tre album og en opsamling, det var dealen. Aftalen med Universal fungerede i Sverige, men ikke så godt udenfor. Nu er vi tilbage med de folk, der udgav de første plader. Det er svært for et lille band på et stort label. I Sverige var vi store, dér fungerede det. Når vi ser tilbage, skulle vi have været på Universal i Sverige og på noget andet i udlandet. Det er let at se nu.

De fleste bands, der går i opløsning, stopper, når de har truffet beslutningen, men I skal ud at turnere velvidende, at Hellacopters er forbi, når turnéen er slut. Hvordan tror du, det vil føles at skulle spille turnéen?
– Jeg ved det ikke endnu. Intentionen er, at det skal være en fejring af Hellacopters. Et stort slutskud. Det sidste show, tror jeg, bliver mærkeligt. Vi tager det, når det kommer. Vi har truffet beslutningen, men lige nu føles det som efter enhver anden plade. Jeg laver Hellacopters 100 procent lige nu, så det gør ikke den store forskel nu, men når vi når til november, kan det godt være, det vil føles mærkeligt.

Hvad kan vi forvente os fra Nickes hånd i fremtiden?
– Jeg har ikke besluttet mig endnu. Jeg har ikke lukket døren for The Solution (Nickes soulband med Scott Morgan, red.), som er svær at turnere med, fordi der er så mange involverede. Og jeg har mit dødsmetalband (Death Breath, red.). Jeg har stadig nogle rocksange i mig. Der kommer en eller anden form for rock-plade, men jeg ved ikke, om jeg går solo, eller om det bliver i bandsammenhæng. Det tager jeg stilling til, når det her er forbi.

Hellacopters' hjemmeside

Hellacopters på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA