x

Rest in Beats: Lyden af en kurdisk prinsesse, der danser på en pladespiller

Rest in Beats: Lyden af en kurdisk prinsesse, der danser på en pladespiller

Inspirationskilderne er der mange af hos Rezwan og Sebastian, der ud over at danne par privat også er parret sammen i duoen Rest In Beats, der vandt KarriereKanonen i 2017. Inspirationen spænder vidt, fra afrobeat, cubansk og brasiliansk over både jazz, halvfemser-hiphop, boom bap, soul, dub og elektronisk. Hvordan pokker genrebetegner man sådan en omgang?!

Det er jo altid udfordrende, men hvis man skal bruge standardbegreber, så ville vi nok sige et møde mellem eksperimenterende, poetisk pop, hiphop og elektronisk musik, forklarer Sebastian, før Rezwan tager over:

– Vi plejer at sige, at vores musik lyder som en kurdisk prinsesse, der danser oven på en pladespiller. I starten, da jeg sang på engelsk, og vi havde en mere rå lyd, var der mange, der nævnte Portishead til sammenligning. Nu er det faktisk sjældent, at folk siger, at vi lyder som nogen. Vi har faktisk mere oplevet, at folk har understreget, at vi virkelig lyder som os selv.

Plads til begge børn

Rezwan og Sebastian danner par privat og har en otte måneder gammel pige sammen. Kan man adskille privatliv fra musikkarrieren, eller er det én stor pærevælling?

Det er svært at skille helt ad. Det er selvfølgelig blevet noget helt andet, nu hvor vores datter er kommet til verden. Før var musikken vores baby, som vi hele tiden snakkede om og kunne lade flyde ind og ud af vores privatliv. Nu er det hende, der får al opmærksomheden, og musikken er kommet meget mere i en reserveret bås, man sætter tid af til. Indtil videre i hvert fald, fortæller Rezwan, og Sebastian fortsætter:

– Vi havde også et lille studie i vores lejlighed, som så er blevet til et børneværelse nu. Så det er nye tider, og tingene skal gøres på en anden måde, men det er vidunderligt og spændende, og der skal nok blive plads til begge børn – de er faktisk allerede rigtig gode venner!

Ep’en Synge igen udkom den 25. maj i år og består af fem skæringer samt et remix af singlen ”Fugle kan dø”. Og netop på denne single kommer den kurdiske prinsesse frem, da teksten bygger på et digt af den iranske forfatterinde Forough Farrokhzad.

– Hun var en ikonisk, kvindelig digter og filmskaber i Iran før revolutionen, og hun brød med datidens konventioner for, hvad digte måtte handle om, og særligt som kvinde skabte hun furore ved at skrive om private og følsomme emner og for eksempel kritisere ægteskabet som social konstruktion, forklarer Rezwan og fortsætter:

– Vores gode ven Babak Vakili, som selv kommer fra Iran, og som jeg har sunget kor for, kom en dag til os med en håndfuld tekster, som var halvt oversat, halvt fortolkede versioner af nogle af hendes digte. Heriblandt var ”Fugle kan dø”, som jeg hurtigt fik sat melodi til. Et andet nummer, som også stammer fra Forough, er ”Din stemme”, som også er på ep’en.

Rest In Beats spiller både på Smukfest, i Pumpehuset den 27. september og i Haderslev Kunsthal den 5. oktober. Men hvad kommer der ellers til at ske i resten af 2018?

– Vi glæder os helt vildt til at komme ud at spille, det bliver magisk! Men derefter vil vi meget gerne lige være forældre lidt og ikke skulle tænke så meget på livemusik hen over vinteren, så vi går i hi og leger med vores pige, fortæller Sebastian, inden Rezwan afslutter:

– Og hvem ved, måske laver vi også noget mere musik.

HVEM: Rest In Beats består af den 31-årige forsangerinde Rezwan Farmi og den 35-årige producer Sebastian Thielke, der også danner par privat.

HVAD: Duoen vandt KarriereKanonen sidste år og betegner selv deres musik som eksperimenterende pop.

HVOR: Rezwan er oprindeligt fra Kurdistan (nordlige Irak) og opvokset i Rødovre, og Sebastian er fra Gentofte. De bor nu sammen på Nørrebro med deres datter på otte måneder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA