x

GAFFA anbefaler: 12 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

GAFFA anbefaler: 12 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

Weekenden vinker for enden af arbejdsugen, og du kan måske så småt mærke fødderne trippe efter at bevæge sig ud mod weekendens koncertliv? Traditionen tro er GAFFAs redaktion klar med vores anbefalinger til de weekendkoncerter, du ikke bør misse – og med stadig ledige billetter.

Torsdag den 18. oktober

George Ezra, Tap1, København

Kendt for sin store stemme, der rummer mere alder end manden selv, har britiske Ezra vundet verden over med sange som "Budapest", "Blame It On Me" og senest sommerens store hit "Shotgun", der stadig ligger solidt på hitlisterne. I sommeren 2015 gæstede George Ezra Danmark for første gang, hvor han spillede på NorthSide og et udsolgt Store Vega. Derefter tog Ezra sig dog en pause for at få fødderne ned på jorden igen, inden han begyndte at fokusere på materialet til album nummer to, som du torsdag aften kan opleve en forsmag af på dansk jord. Den kommende plade går under titlen Staying at Tamara’s og udkommer i sin fulde form den 23. marts 2019.

Iris Gold, Tapperiet, Køge (spiller også på Stars, Vordingborg 19. oktober og Studenterhuset, Aalborg 20. oktober)

Tilbage i november måned sidste år udkom singlen ”All I Really Know”, og der skulle efter sigende være mere musik i vente fra Iris Gold. Den soulfulde popsangerinde er nu draget på sin første Danmarksturné på helt egne ben – i sidste weekend var det København, og denne aften er turen kommet til Sønderborg. Sangerindens musikalske verden bliver omtalt som blandt andet ”hippie pop”, der rummer en farverig sammensmeltning mellem retro hiphop, soul og power pop – med et helt særligt drys flower power. Inspirationen er hentet fra de helt store, karismatiske stjerneskud Janelle Monae og Erykah Badu. Om sin Danmarksturné udtaler sangerinden selv: ”Jeg kommer med mit sexede band, og sammen vil vi holde en kæmpe fest i den bedste block party-stil”.

GusGus, DR Koncerthuset (få billetter, spiller også på Train, Aarhus 19. oktober)

Bandet blev dannet i Reykjavik tilbage i 1995 og var oprindeligt tænkt som et film- og skuespillerkollektiv – men da nogle musikere og dj's sluttede sig til fællesskabet, fik gruppen hurtigt blod på tanden for at bevæge sig dybere ind i musikkens verden, hvor de siden har opnået stor succes. Det er blevet til 11 album fra gruppens hånd, hvoraf det seneste, Lies Are More Flexible, udkom i februar år. GusGus har i tidens løb samarbejdet med og remixet for flere artister som Björk, Depeche Mode, Moloko og Sigur Rós og er herhjemme selv blevet remixet af Lulu Rouge, WhoMadeWho og Kasper Bjørke. Torsdag aften står den elektroniske gruppe klar til at indtage det aarhusianske spillested med technobeats, housetoner og vilde lyde.

Scarlet Pleasure, Odeon, Odense (spiller også på Royal Stage, Aalborg 19. oktober og Næstved Arena, 20. oktober)

Scarlet Pleasure er et af tidens største og mest progressive popnavne herhjemme, hvis musik for alvor fangede danskernes opmærksomhed i 2017 med de to hit-holdige ep'er Limbo og Lagune, der indeholder numre som "Limbo", "Good Together" og "Deja Vu". Den stigende popularitet blev særligt tydelig under årets GAFFA-Prisen, hvor pop- og r&b-trioen blev de helt store vindere med intet mindre end tre af de helt store priser, nemlig Årets Danske Band, Årets Danske Udgivelse og Årets Danske Popudgivelse. Weekendens arenatour bliver årets sidste koncerter for de tre venner, der over foråret har befundet sig en hel i LA - og mon ikke det betyder, at vi kan håbe på endnu mere ny musik i den nære fremtid.

Kippenberger, Atlas, Aarhus (spiller også på Hotel Cecil 20. oktober)

Den tidligere frontmand for det esbjergensiske rockband The Floor Is Made of Lava, Tobias Kippenberger, landede i sommer med første soloudspil i form af ep'en Uden Hænder, efter en treårig pause fra den danske musikscene. Den nye solokarriere blev skudt i gang i september 2017 med debutsinglen "Op og ned i showbiz", der lagde grund for den nye musikalske rejse, hvor sangeren nu synger på sit modersmål og har skiftet rocken ud med en mere poppet musikalsk åre. For Kippenberger har tiden som forsanger i det danske rockband bragt ham ud over stepperne og ud på landevejen – men denne gang foregår det altså på enefod.

 

Fredag den 19. oktober

Lord Huron, Store Vega, København (spiller også på VoxHall 20. oktober)

Lord Huron blev søsat i 2010 af frontmanden Ben Schneiders og var egentlig tiltænkt som soloprojekt, men voksede sig – efter et par ep-udgivelser – til et regulært band i 2012 med debutalbummet Lonesome Dreams. Det Los Angeles-baserede indiefolk-slæng placerede sig hurtigt solidt på diverse hitlister, men det var dog først med 2015-albummet Strange Trails, at det brede gennembrud tog til. Bandets soniske univers er siden anvendt i flere film- og tv-produktioner med blandt andet numrene "Ends Of The Earth" og "The Night We Met". I februar spillede bandet en udsolgt koncert på Lille Vega. Fredag aften vender kvartetten tilbage – og denne gang til spilletstedets store sal. Her kan publikum forvente blandt andet sange fra gruppens seneste album, Vide Noir, der udkom i april.

Baby in Vain + Roxy Jules, Hotel Cecil, Hotel Cecil

Der står rock på menuen, når trioen Baby in Vain træder op på scenen. Efter flere års tilløb, med udgivelser af singler og én ep, udgav bandets sidste år deres debutalbum More Nothing, der blev produceret med hjælp fra den britiske producer Rob Ellis og lagde danske såvel som udenlandske anmeldere ned. Albummet høstede blandt andet seks ud af seks stjerner i både Politiken og GAFFA. Ydermere har trioen både spillet på danske og udenlandske venues med deres hårde rockattitude og stærke vokaler – og denne lørdag aften er det hovedstaden, som får fornøjelsen af de talentfulde kvinder. Støjrock-duoen Roxy Jules er support på denne aften og vil med deres tunge og insisterende beats med garanti varme godt op under publikum.

Phlake, Vejle Musikteater, 19. oktober (spiller også Odeon, Odense 20. oktober)

Phlake dukkede op i vores musikalske bevidsthed i 2015 med debutsinglen "So Faded" og efterfølgeren "Pregnant", der blev Ugens Uundgåelige på P3. Og med bandets ukronede titel som det mest spillede navn på P3 i både 2016 og 2017 har det været så godt som umuligt at undvige dem. Og hvorfor skulle man også det? R&b-duoen har netop skudt deres "Can We Talk?"-tour i gang. Med koncerterne vil Phlake præsentere deres musik på en ny måde med hjælp fra fuldt band, hemmelige gæster og omarrangering af numre, og et siddende publikum. Der vil blive opført værker fra både det prisvindende debutalbum Slush Hours og den anmelderroste opfølger Weird Invitations, ligesom nyt materiale vil blive præsenteret. 

Lisa Ekdahl, Horsens Ny Teater (spiller også på Posten, Odense 20. oktober og DR Koncerthuset, København 21. oktober, hvoraf sidstnævnte er udsolgt)

Siden gennembruddet i 1994 har Lisa Ekdahl sat ord på den særlige skandinaviske skrøbelighed og styrke. I en original blanding af en stærk sangtradition, jazz og bossanova har hun indtaget scener verden over. Hun markerede sig stærkt i 1994 med sit selvbetitlede debutalbum og singlen "Vem Vet?", og i samarbejdet med Lars H.U.G. på sangen "Backwards" fra 1996 blev den svenske sangerinde og sangskriver yderligere kendt i Danmark. Det er siden karrierens spæde start blevet til en lang række koncerter og ti albumudgivelser, der senest tæller 2017-albummet När Alle Väger Leder Hem, og et nyt er på vej – så mon ikke der er plads til både nyt og gammelt under weekendens tre koncerter.

 

Lørdag den 20. oktober

Martin Hall, Bremen Teater, København

Sangeren, sangskriveren og forfatteren Martin Hall er vendt tilbage fra sit skjul, og har i denne måned taget hul på sin første turné i fem år. Hall udgav i maj opsamlingsalbummet A Brief Summary, der var en retrospektiv udgivelse med flere remakes, men ingen deciderede nye sange. Albummet markerede Halls 40 års jubilæum som udøvende musiker – ganske imponerende, da han på udgivelsestidspunktet kun lige var fyldt 55 år. Han pladedebuterede dog "først" i 1980, som 17-årig. Gennem sin lange karriere har Hall som kunstner konstant overrasket og arbejdet med at integrere mange forskellige stilarter i sit arbejde, såsom rock, elektronisk musik, pop og avantgarde.

Nikolaj Nørlund med strygere, Musikkens Hus, Aalborg (spiller også på VoxHall, Aarhus 21. oktober)

Nikolaj Nørlund fortsætter sin efterårsturné, der vil byde på sange fra hans seneste to orkesterbårne albums ViLLA og Skamskudte Fugle indspillet med symfoniorkesteret Copenhagen Phil og uropført i Radiohuset tilbage i februar. Den prisvindende danske pianist, keyboardspiller og arrangør Adi Zukanov vil med Trio Villa gøre Nørlund selskab på scenen. Moderne dansk sangskrivning møder her den brede orkesterklang, og mon ikke publikum kan forvente et resultat, der både er filmisk såvel som dramatisk?

DM i Freestyle-rap, Pumpehuset, København

Lørdag aften bliver der for tredje gang afholdt DM i Freestyle rap. Her vil seks MC’s rappe sig i gennem intense 1-mod-1 battles over tre runder med emner fra publikum, til den nye danske mester i improviseret freestyle rap er fundet. I 2017 blev Dansk Freestyle Raps Hall Of Fame oprettet, og de første fire i Årgang 2017 var: Michael C.U.P, Thomas Enghave, Kejser A og Kølig Kaj – lørdag aften skal der findes yderlgiere tre, der får æren og pladsen i rappens Hall of Fame. Jøden vil endnu engang agere vært for det store show, der efter vinderkåringen vil forvandle sig til en efterfest akkompagneret af de særligt inviterede DJs CL og That Fucking Sara.

 

En koncert, vi ville have anbefalet, hvis den ikke var udsolgt:

18. oktober: Phlake, Kulturværftet, Helsingør


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA