x

Dagny: – Når alt kommer til alt, handler det om musikken

Dagny: – Når alt kommer til alt, handler det om musikken

Omringet af gode venner og med kolde øl på bordet sidder Dagny spændt og hører radio i sit studie i London, mens septembersolen varmer udenfor. To dage forinden har hendes musikalske karriere taget en uventet drejning, da hun over telefonen får beskeden om, at hendes single ”Backbeat” skal have radiopremiere hos Zane Lowe på Beats1.

– Det var så sindssygt. Jeg har aldrig troet, at ting kan ændres over én nat, men det gjorde det her. Selvfølgelig har der været fire års hårdt arbejde og en masse ventetid forud, men nu begyndte der virkelig at ske noget, og den efterfølgende tid har været fyldt med møder, interviews og koncerter, fortæller Dagny, da GAFFA møder den norske sangerinde under dette års Spot Festival.

Dagen efter radiopremieren bliver singlen lanceret online af The Line of Best Fit med ordene ”et af dette års mest catcy omkvæd” og herfra går det stærkt. De følgende uger ryger ”Backbeat” ind på Top 10 på iTunes i Norge, som nummer 2 på Hype Machine og som nummer 18 på Spotifys Global Viral Chart. Den kommer i heftig rotation på de norske radiokanaler, og Dagnys karriere begynder endelig at gå i den retning, hun længe har drømt om.

I forældrenes fodspor

25-årige Dagny Norvoll Sandvik er vokset op i Tromsø i det nordlige Norge. Med forældre, der begge spiller musik, var barndomshjemmet altid fuld af musikere, der øvede i stuen, og når der ikke var gang i Spice Girls eller Backstreet Boys på pigeværelset, stod den på jazz og brasilianske rytmer i stuen.

– Vi sang altid med, også selvom vi ikke forstod teksten, og jeg er helt sikker på, at det har været med til at forme mig som musiker i dag og afføde den store kærlighed, jeg har til rytmisk musik, lyder det fra Dagny, der fortæller, hvordan hun havde problemer med at falde i søvn, hvis der ikke var musik i huset. 

Tilfældigheder resulterede i, at Dagny i en alder af 21 rykkede teltpælene op og flyttede til London. Klar til at forfølge drømmen om at træde i forældrenes fodspor kastede hun sig ud i en lang række sangskriversessions, og når hun i dag ser tilbage, var det en tid med mange udfordringer.  

– Jeg kom fra en helt anden kultur og kendte stort set ingen mennesker. Jeg skulle finde mine egne rutiner, strukturere hverdagen og være min egen boss. Derudover vidste jeg heller ikke, hvilken slags musik, jeg skulle lave. Så jeg brugte al tiden på at finde min lyd, og det er svært. Men jeg har med årene lært, at det i virkeligheden handler om sangen. Du kan have nok så mange kontakter og projekter kørende, men hvis du ikke har sangen, vil det ikke lykkes. Og det er fedt. For når alt kommer til alt, handler det om musikken.

Når tvivlen nager

Forældrenes liv ved musikken har været til stor inspiration for Dagny, og deres gode råd og støtte har været en katalysator for at forfølge drømmen, når tvivlen har slået ned i hende. De har dog også selv dage, hvor de kommer i tvivl, fortæller Dagny, der tror på, at usikkerheden er en naturlig følge af konstant at skulle udlevere en del af sin personlighed gennem musik.  

– Så sent som halvanden måned, inden ”Backbeat” havde radiopremiere hos Zane Lowe, var jeg klar til at opgive og flytte tilbage til Norge. Der ligger et naturligt pres i at være 25 år og stå uden uddannelse, og når det musikalske gennembrud lader vente på sig, kan man godt blive utålmodig. I hvert fald når man er energisk som jeg. Få timer inden deadline for ansøgning om studieplads i Norge, var jeg stadig i tvivl om, hvad jeg skulle gøre, og jeg tog derfor en snak med mine forældre. De var derimod ikke i tvivl på mine vegne. Jeg skulle fortsætte med at kæmpe for musikken og følge min drøm. Så jeg blev i London, og det var et godt valg, lyder det fra Dagny.

 

Hvem: 25-årige Dagny Norvoll Sandvik, der bl.a. er kendt for hittet ”Backbeat”.

Hvad: – Min musik er energisk og banddreven, alternativ pop med en quirky folket lyd over det.

Hvor: – Jeg er vokset op i Tromsø i Norge, men flyttede til London, da jeg var 21 år. Jeg havde brug for at starte et nyt kapitel i mit liv og gå mere målrettet efter at finde et miljø, hvor jeg kunne skrive sange sammen med andre.

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA