x

Alesso: Dancemusikkens kronprins

Alesso: Dancemusikkens kronprins

Svenske Alesso er med raketfart fløjet mod toppen af musikscenen, hvor han i dag skaber kollektive dansefester på scener fra Coachella til Tomorrowland. GAFFA mødte Alesso i hans hjem på toppen af Hollywood Hills.

En millions lys glimter som små stjerner i horisonten af Los Angeles, da jeg møder Alesso i hans villa på toppen af Hollywood Hills, hvor prominente navne som Leonardo DiCaprio pryder naboernes postkasser. Alesso er med rekordfart løbet mod en plads på Walk of Fame, efter hans debutalbum Forever i sommeren 2015 gik verden rundt med hits som Heroes og Under Control. GAFFA møder den 24-årige producer på en kold aften, hvor han er ved at skyde en reklamefilm til de danske tv-skærme. Men historien om Alesso startede dog langt fra de rullende kameraer og prominente adresser i Hollywood.

En kaffe og et mixtape, tak

Alesso var bare 15 år, da folk stadig kendte ham som Alessandro Lindblad i Stockholm, og interessen for den elektroniske musik startede med inspiration fra artister som Eric Prydz, Erick Morillo og Roger Sanchez.

– Jeg kunne ikke stoppe med at tale om musikken. Jeg ville bare høre mere. Jeg knoklede utallige timer for at lære, hvordan man producerede sine egne sange ved at youtube videoer og tutorials. Det er én ting, at kunne spille et instrument, men en helt anden ting at kunne sammensætte de enkelte dele til en fuld sang. Det var hårdt i starten.

De tunge beats fra den unge Alesso faldt en dag i 2011 i hænderne på Sebastian Ingrosso, der dengang storhittede med Swedish House Mafia. Mødet kom i stand gennem Alessos daværende kæreste, der arbejdede på Café Saturnus i Stockholm. En café, hvor Sebastian Ingrossos far yndede at få sin morgenkaffe. Og en morgen fik han et mixtape serveret med den mørke kaffe, som imponerede. To dage senere stod Alesso i studiet hos Sebastian Ingrosso.

– Sebastian Ingrosso var en kæmpe støtte i starten af min karriere. Han har været en mentor for mig og er i dag en af mine bedste venner.

Musikbranchens Zlatan Ibrahimovic

I dag er Alesso kommet langt. Succesen fra hans debutalbum Forever drev hitmageren til Los Angeles, hvor han kan være tættere på branchens bedste sangskrivere og artister. Ambitionerne fejler dog heller intet hos den fodboldglade svensker.

– Jeg vil gerne være musikbranchens Zlatan Ibrahimovic, proklamerer Alesso.

Men som Alesso siger, så kan talent ikke gøre dig til musikbranchens Zlatan. Det kræver arbejde. Benhårdt arbejde. Derfor sidder Alesso hver dag i studiet med branchens elite. Arbejdet har indtil nu ført til Anthem, som han udgav på nytårsaften, og nu RED, som bliver offentliggjort via en tv-reklame. Og i løbet af foråret forventes han at være tilbage med singler med Nick Jonas og Nico & Vinz.

– 2016 bliver et år, hvor jeg vil afprøve nye ting og være mere open-minded i min tilgang til musikken. Du kan ikke forvente, at dine fans vil synes din musik er det sejeste i verden, hvis du kører ud ad samme spor. En rigtig artist formår at udvikle sig. Så det vil jeg gøre i løbet af 2016.

En af de ting, som Alesso gerne vil afprøve, er at lave musik til en Hollywood-film, efter han nu har lavet musik til computerspillet Payday 2. Og snart vil Alesso også prøve at være med i reklameblokken, når han skal forsøge at sælge parfume og voks for AXE. Det handler om at gøre det, der inspirerer en, siger han.

– At finde sin indre magi er noget, som alle burde jagte, ligegyldigt om det er gennem musikken, ved at være kreativ eller bare føle sig elsket. Jeg finder min inspiration, når jeg står på scenen foran mine fans og ser deres reaktion.

 

HVEM? Alesso er en 24-årig svensk dj og producer, der blev kåret som Global DJ of the Year af MixMag i 2015.

HVAD? Alesso producerer efter egne ord energisk dancemusik. Det handler om at være til stede i øjeblikket og kunne slippe sig fri på et dansegulv, som han siger.

HVOR? Alesso voksede op i Stockholm, men flyttede i september 2015 til Los Angeles.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA