x

Caroline Castell: Har mere i ærmet end et julekalenderhit

Caroline Castell: Har mere i ærmet end et julekalenderhit

Selvom vi skriver august måned, vil de fleste sikkert kunne nynne med på titelmelodien til DRs succesfulde julekalender, Tidsrejsen, fra sidste år. Stemmen bag sangen hedder Caroline Castell, og hun er nu klar til at følge op på succesen fra i vinter.

Carolines forældre mødte hinanden til kor, og faren arbejder med klassisk musik på Danmarks Radio, så musikken er på ingen måde fremmed land for talentet, der da også startede i børnekoret som seksårig.

– Jeg blev også nærmest tvunget til at gå til klaver dengang, men det var aldrig noget, der interesserede mig helt vildt. Jeg kan spille klaver, men taget i betragtning, at jeg har spillet, siden jeg var fem, er jeg edderma’me ikke særlig god, haha. Musikken har altid været der, og til familiefesterne fik man altid stukket en tromme i hånden, og der blev optrådt med kor og sådan nogle ting.

Hvornår begyndte du at lave dine egne sange?

– Jeg begyndte at skrive, da jeg var otte år, da mine forældre blev skilt. Det kastede nogle meget mørke sange af sig, især når man tænker på, det er en otteårig, der har skrevet dem. Men det tog for alvor rigtig fart, da jeg begyndte på Ollerup Musikefterskole, hvor jeg også fik et band. Så blev det pludselig meget sjovere at spille. Jeg gik også på musikgymnasium, hvor der ikke lige var et band, der ventede på mig, så der skrev jeg igen rigtig meget for mig selv og lagde nogle ting på Myspace, hvilket faktisk resulterede i, at jeg blev signet, da jeg gik i 2. G. Det er jo 100 år siden, haha!

På det tidspunkt har du været 15 år. Men der kom jo ikke nogen plade eller andet. Hvad skete der?

– Jeg blev ringet op af Thomas fra ArtPeople, og så tænkte jeg ”woohoo, nu kører det!” Men der gik tre år, før jeg hørte fra ham igen, haha! På det tidspunkt var han flyttet over på Warner, men han havde holdt øje med mig og endte med at blive min manager.

Et juleeventyr

Caroline landede en kontrakt med Warner Music og blev sat sammen med producer Lasse Lyngbo, som hun begyndte at skrive sammen med. En dag fik Lasse en opringning fra DR, der spurgte, om han kendte en ung sangerinde, der kunne lave en sang til en julekalender, og valget lå lige for.

– Lasse og jeg skrev sangen på en dag, og den sad lige i skabet med det samme. Bagefter ventede vi i to forfærdelige måneder på at høre, om det var den, der var blevet valgt. Og vi hørte, at de havde nogle meget mere kendte navne i spil, så der tænkte jeg bare ”fuck!” Men det gik jo.

For at sige det mildt fik du jo en pæn gang eksponering med julekalendersangen. Hvordan var det?

– Det var lidt en forløsning, for jeg havde gået og ventet på, at der skulle ske noget. Jeg er ligeglad med at blive berømt og alt det der, men det var fedt endelig at kunne komme ordentlig i gang med musikken. Og det var fedt at vide, at der var så mange flere, der nu lyttede til det, jeg laver. Og det er jo fantastisk, når der er unge piger, der skriver til mig, at de bruger min musik, når de er kede af det. Nu glæder jeg mig bare til, at de bliver lidt ældre, griner Caroline og forsikrer, at hun stadig kan gå i fred i Netto med tømmermænd og den slags. Men hvordan er det at skulle følge op på så stor en succes med et enkelt nummer?

– Det er nervepirrende, for jeg har jo ikke lyst til, at Thomas Treo sviner mig til, men jeg har en forventning til mig selv om, at jeg skal lave noget, der er lige så godt. Det vigtige er, at det bliver, som jeg gerne vil have det, og at det giver mening. Forventningspresset er kommet fra mig selv.

 

Hvem: – Caroline Castell kom i vinter på alles læber, da hun leverede titelsangen til DRs populære julekalender, Tidsrejsen. Hun har siden udgivet singlerne Holder Du og En Chance Mer og turneret med Rasmus Seebach.

Hvad: – Hvis jeg selv skal beskrive den type musik, jeg laver, ville jeg nok kalde det melankolsk pop med elektronisk bund. Det rammer vist meget godt. Jeg prøver visse steder et lidt mere positivt udtryk af, men jeg kan mærke, at mit hjem ligger i det melankolske.

Hvor: – Jeg har boet i København hele mit liv. Jeg er født på Nansensgade, og så flyttede vi til Lyngby, men da min forældre blev skilt, var det tilbage til byen. Nu bor jeg i Nyhavn.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA