x

Julia Sofia: – Mumford and Sons og The Lumineers er bare det vildeste

Julia Sofia: – Mumford and Sons og The Lumineers er bare det vildeste

Alder: 19 år. Profession: Youtuber, aktuel som deltager i Vild Med Dans

Hvad er dit første musikminde?

Min far har altid været mega musikmand, han elsker alle former for musik og alle genrer, så vi er altid blevet taget med til alt muligt. Jeg kan ikke engang huske, hvilken koncert det var, men jeg kan huske, at det var inde i Vega, og han satte mig op på en højtaler ude i siden, som jeg sad ovenpå under hele koncerten. Jeg kan bare huske den der følelse af at sidde oven på den der højtaler og bare bum ba bum ba bum ba bum og alle de mennesker, der gav den gas. Der har jeg nok været fire år eller sådan noget.

Som youtuber, ser du så også musikvideoer?

Nogle gange. Det er ofte noget, jeg har på i baggrunden, når jeg sidder og arbejder. Ofte bruger jeg dem også til inspiration til nogle gode make-up looks eller noget i den dur. Så kan jeg godt lide at se musikvideoer, fordi de altid er så gennemførte.

Er der en musikvideo, du synes, der er særlig god?

Jeg kan godt lide Beyoncés Formation. Det er en blanding af hele hendes æstetik, sangens budskab og den måde, det kommer til udtryk igennem musikvideoen, det synes jeg er rigtig, rigtig fint.

Hvor meget fylder musik i din livsstil?

Helt vildt meget! Altså, jeg arbejder jo hjemme og alene det meste af tiden, så jeg har altid musik på – ligeyldigt hvad jeg laver og hvornår. Jeg hører altid musik. Jeg har en lidt anderledes musiksmag end mine venner, så for mig har det også været en måde at udtrykke mig selv på og udtrykke følelser og alt sådan noget, som ikke bare er Top 40.

Har du nogen indflydelse på, hvilken musik du og din partner skal danse til i Vild Med Dans?

Egentlig ikke. Min partner, Frederik, spørger jo selvfølgelig, hvad jeg tænker, og hvad jeg synes om de musiknumre, han har valgt. Men han er jo mega teknisk, han går og tæller takter oppe i hovedet, hver gang han hører en sang. Det plan er jeg ikke helt på endnu, så det overlader jeg trygt til ham.

Hvis du selv kan bestemme, hvilken musik vil du så allerhelst danse til?

Jeg har hele tiden godt kunnet tænke mig at danse til en Mumfords and Sons-sang. Little Lion Man eller I Will Wait. Måske til en pasodoble. Det kunne være mega blæret. Men nu må vi se, om jeg kan overtale min partner.

Du vloggede fra Roskilde Festival i år. Hvad var din bedste musikoplevelse?

Det var The Lumineers, helt sikkert. Jeg var egentlig taget hjem, fordi der var blevet lidt for klamt og vådt, men jeg tog så derind igen, med min rene, lille, nyvaskede krop kun for at se The Lumineers. Og det var helt sikkert den bedste oplevelse.

Hvilken artist vil du allerhelst opleve live?

Det skulle nok være… Jeg har set dem live en gang før, men Mumford and Sons. Det var bare den vildeste koncert for mig. Hele den der stemning, der var. Hvis jeg kunne gøre det igen, så ville jeg være kommet meget før, og stillet mig meget tættere på.

Hvis du skal på date med en musiker, hvem skal så være den heldige?

Det er sådan alle pigers svar, så John Mayer. Han er meget cute. Ej, jeg ved det ikke, jeg kan godt lide forsangeren i The Lumineers og hans lange, uredte, vilde hår.

Findes der noget musik, du bare ikke kan tåle?

Sådan noget gangsterrap, måske. Mest af alt fordi jeg ikke rigtig forstår det. Min lillebror er stor fan, men jeg kan ikke rigtig følge med.

Hvilken musik skal spilles til dit bryllup?

Jeg har altid godt kunne lide Jason Wade med You Belong to Me fra Shrek. Shrek er min all time favoritfilm, og jeg synes, den sang er så nuttet. Eller en akustisk, blød version af What a Wonderful World.

Hvilken musik skal derimod spilles til din begravelse?

Uh, det ved jeg! Det har jeg altid haft i mine overvejelser. Jeg har fortalt alle i min familie det, for jeg er så bange for, at de glemmer det. Men The Rumour Said Fire med The Balcony. Lige siden jeg først lærte den på guitar engang, så var jeg sådan ”this is it.” Det her er min begravelsessang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA