x

Nikolaj Stokholm: – TopGunn og Sivas og Divas er ikke noget for mig

Nikolaj Stokholm: – TopGunn og Sivas og Divas er ikke noget for mig

Alder: 27 år. Civilstatus: Gift

Profession: komiker, aktuel med sit første one-man show ”Mit liv som Nikolaj Stokholm”.

 

Hvad er dit første musikminde?

Det må næsten være den der ”kragen på træet, træet på..” hvad er det nu den hedder? Jeg tænkte: Gud, hvor er den lang, og gud hvor gentager de sig selv meget.

Kan du huske den første cd, du selv købte?

Ja, det kan jeg godt, og det ved jeg ikke, om jeg er stolt af. Den første cd, som jeg selv var nede i Fona og erhverve mig, det var Savage Garden, fordi jeg havde hørt ”The Animal Song”, og den syntes jeg var god. Og så troede jeg, at de sang ”I want to live life in Kalundborg”, og det synes jeg jo var meget grinern.

Dit show hedder jo ”Mit liv som Nikolaj Stokholm” – hvad skulle spille soundtracket til dit liv?

Det skulle nok være Frank Sinatras ”I Get a Kick out of You”. For den bliver bygget op, og lige pludselig kommer der et big band, og det kan jeg godt lide. Mange blæsere.

Har Frank Sinatra haft meget betydning for dig?

Ja. Det var jo faktisk den anden cd, jeg købte. Vi var i New York, da jeg var barn, og så kunne jeg bare huske den der sang ”New York, New York”, men jeg vidste ikke, hvem der havde lavet den. Så købte min mor og far en Frank Sinatra-cd til mig, og så gik jeg og lyttede til den. Og det har haft mega meget betydning for den musik, jeg også hører i dag.

Er der noget særligt musik, du gerne vil lytte til, inden du går på scenen?

Det gør jeg faktisk aldrig, fordi jeg har passet meget på med ikke at have nogen ritualer og ikke blive for neurotisk. Men når jeg kører ud til et job, hører jeg for eksempel meget Coldplay, fordi jeg synes, det er helt fantastisk musik, og jeg kan godt lide den der stadion-følelse, deres musik har.

Du blev jo gift sidste år, hvilken musik spillede til dit bryllup?

Vi havde lejet et jazzband, som spillede brudevalsen og lige efter brudevalsen, der spillede de ”Olsen Banden”. Fordi de fleste mennesker altid siger, at hvis de skulle spille noget, når jeg kom gående, så skulle det være ”Olsen Banden”. 

Du lagde for et stykke tid siden en video op på din Facebook-side, hvor du sang ”Ferie, ferie, ferie” – går du tit rundt og synger?

Ja. Jeg synger meget danske revy-sange. Jeg synes, det er nogle catchy og morsomme tekster med gode rim. Så synger jeg meget sådan noget Osvald Helmuth ”Ølhund glammer” og Preben Uglebjerg ”Gyngerne og karrusellen”. Det er meget gammelt, men der er nogle sætninger, der hænger fast, og så kan jeg ikke lade være med at synge dem. 

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

Det siger du til en mand, der blev gift sidste år? Hvad er det for et spørgsmål? Nu tænker jeg på ikke på kærlighed, men jeg kunne godt tænke mig at komme på date med John Mogensen. Jeg tror, at han kunne fortælle nogle gode historier. 

Hvilken musik lytter du til for tiden?

Nu har jeg jo snart premiere, så den der stadion-feeling, den står på repeat, når jeg kører i bil. Så det er Coldplay, Coldplay og Coldplay.

Findes der noget musik, du bare ikke kan tåle?

Nu sætter jeg rigtig mange af, men jeg har det ret svært med dansk rap og den der hawaiianske reggaestil, der er skyllet ind over Danmark. Dem, som man ikke kan skille fra hinanden, TopGunn og Sivas og Divas og alle de typer der. Jeg kan ikke finde ud af det, og jeg har ikke lyst til at høre på det. 

Hvad er din største musikoplevelse?

Nu går vi lidt i ring, men det var Coldplay i Parken sidste år. 

Hvilken musik skal spilles til din begravelse?

”Skibet skal sejle i nat” på saxofon. Jeg så en dokumentar om skurebassisten Hugo Rasmussen, der spillede til en bisættelse med et jazzband en uge før sin egen bisættelse, og der spillede de nemlig en akustisk version af ”Skibet skal sejle i nat”. Det tænkte jeg var det smukkeste billede på, at man skal af sted. Og da jeg jo er gammel sømand, så giver det også mening. Så er ringen slut.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA