x

GAFFA anbefaler: 15 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

GAFFA anbefaler: 15 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

Weekenden vinker for enden af – og det er snart tid til fest, farver og fede musikalske oplevelser. Traditionen tro er GAFFAs redaktion klar med vores anbefalinger til weekendkoncerter, som du ikke bør misse – og med ledige billetter til slag. 

TORSDAG DEN 25. OKTOBER

Above and Beyond, Den Grå Hal, København (få billetter)

Når den britiske trancegruppe spiller op, er der altid garanti for en fest og et kraftfuldt liveshow – og denne aften er ingen undtagelse, hvor der står store clubhits på menuen. Senest gruppen gæstede Danmark var i 2015 på Tinderbox, en koncert som udløste fem flotte stjerner fra GAFFAs anmelder, der især roste den gode stemning, som gruppen skabte. Trioens seneste og ottende udgivelse Common Ground stammer fra januar i år. Jenny Wilson, VoxHall, Aarhus (spiller også på Studenterhuset Aalborg 26. oktober)

Den svenske sangerinde gæster i aften VoxHall, hvor hun medbringer sit seneste og dybt personlige album EXORCISM, der sprudler af alternative popmelodier og stærke tekster, hvor Wilson blandt andet berører den voldtægt, som hun har været offer for. Den 42-årige sangerinde har en fortid i indiepopgruppen First Floor Power og gik i 2004 solo, hvilket har mundet ud i fem soloalbums. 

Lightwave Empire, Atlas (spiller også Hotel Cecil, København 26. oktober, her er der få billetter)

Bjarke Niemann, frontmanden i Spleen United, har efter bandets opløsning startet projektet Lightwave Empire. I 2016 udgav de deres debut-ep, og for nylig har de smidt deres debutalbum på gaden, en kærlighedserklæring til Bjarkes kone. Niemann har smidt det dystre til side, som var til stede i Spleen United og er gået i den mere positive retning, som kan høres på debutalbummet, der er skabt i samarbejde med den amerikanske producer David Sardy (Oasis, Red Hot Chili Peppers m.fl.). 

Anne Linnet: Jeg er jo lige her 30 års jubilæumskoncert, Skråen, Aalborg (spiller også Pavillonen, Grenå 26. oktober (få billetter) og Alsion, Sønderborg 27. oktober) 

Det er i år 30 år siden, at Anne Linnet udgav det, der i dag betragtes som hendes hovedværk, nemlig albummet Jeg er jo lige her, som solgte rundt regnet 400.000 eksemplarer. Den rutinerede sangerinde og sangskriver har derfor valgt at dedikere en stribe koncerter i år til albummet, der rummer nogle af hendes allerstørste hits som ”Tusind stykker”, ”Forårsdag” og ”Tabt mit hjerte”. Glæd dig til at genhøre de velkendte sange, når hun besøger Skråen denne aften. 

Ravi Kumar (KarriereKanon-vindere), Walthers Musikcafé, Skanderborg (spiller også Karens Minde Kulturhus, København 26. oktober og Studenterhus Odense 27. oktober) 

Tilbage i august i sensommersolens skær blev hiphop-duoen Ravi Kumar udvalgt som ét af de tre talenter fra det danske vækstlag, der blev vindere af KarrieKanonen. Bag duoen gemmer sig rapperen Sharon Kumaraswamy og producer Aske Knudsen, som har spillet sammen i to år og skriver samfundskommenterende tekster, der bestemt er et lyt værd. I’ll Be Damned + Baest, Gimle, Roskilde (spiller også i Vega 26. oktober og VoxHall 27. oktober, tjek om udsolgt)

Så skal der headbanges! Denne aften står i metalrockens tegn, når de to aarhusianske bands I'll Be Damned og Baest stormer op på scenen. Tilbage i februar væltede Baest GAFFA-Prisen med deres hæsblæsende optræden, som for alvor viste, at de ikke blot er en døgnflue på den danske metalscene. Der vil til koncerterne være mulighed for at opleve samtlige 10 bandmedlemmer på scenen – samtidigt. Begge bands er albumaktuelle, som henholdsvis fik fem (I'll Be Damned) og fire stjerner (Baest) fra GAFFAs anmelder. 

 

FREDAG DEN 26. OKTOBER 

Teitur, Sønderborg Slot (spiller også i Sankt Pauls Kirke, Aarhus 27. oktober, men der er udsolgt)

Den færøske singer-songwriter Teitur besøger Danmark som en del af sin verdensturné. Den erfarne herre vil blandt andet spille nye sange fra det niende studiealbum I Want To Be Kind, som udkom den 8. juni – fem år efter Story Music. Der er lagt op til en aften med sjælefulde og smukke melodier samt Teiturs melankolske vokal. 

Lyd + Litteratur, Radar, Aarhus 

Fredag og lørdag er der lagt op til aftener i poesiens og musikkens navn. Denne fredag aften får Radar besøg af blandt andre She's a Show med digteren Mette Moestrup, mens lørdag blandt andet byder på Kristina Holgersen & Ensemble Lydenskab, Pia Raug synger Inger Christensen samt Ingvild Lothe & ML BuchHele programmet kan ses lige her.

LØRDAG DEN 27. OKTOBER

Martin Hall, Kulturmaskinen, Odense 

Sangeren, sangskriveren og forfatteren Martin Hall drager ud på sin første turné i fem år. Hall udgav i maj opsamlingsalbummet A Brief Summary, der markerede hans 40 års jubilæum som udøvende musiker. Der er lagt op til en storslået aften, hvis den 55-årige multikunstner fortsætter i samme niveau som sidste weekend – her optrådte han på Bremen Teater, en koncert som GAFFAs anmelder kvitterede for med fuldt hus og storrosende ord som: "En af de stærkeste danske koncerter, jeg har været til i de senere år". Læs hele anmeldelsen her. Carpark North, Pavillonen, Grenå (spiller også i Tøjhuset, Fredericia 25. oktober og Turbinen, Randers 26. oktober, begge er udsolgt)

Danske Carpark North indtager lørdag aften Pavillonen med deres energiske power og rockmusik. Med sig på scenen har de deres seneste og femte studiealbum Hope, som byder på flere dansksprogede sangtekster – for første gang i Carpark Norths 17 år lange karriere. Trioen har siden deres debut i 2001 leveret fængende rockhits, som der er rig mulighed for at skråle med denne aften. SØNDAG DEN 28. OKTOBER

Bon Iver, Royal Arena (få billetter)

Justin Vernon og resten af Bon Iver er netop blevet annonceret som ét af hovednavnene til NorthSide Festival 2019. Men denne aften er det Royal Arena, som åbner portene til det amerikanske indieband, der vil levere deres følsomme ballader fra For Emma, Forever Ago (2007) og Bon Iver (2011) samt det mere electronica-orienterede og avantgardistiske lydunivers på 22, A Million, der fik fem ud af seks stjerner af GAFFA tilbage i 2016.

Albin Lee Meldau, Hotel Cecil

Den 29-årige svenske sanger var i år en del af Roskilde Festival-programmet, men nu får danskerne atter muligheden for at opleve den talentfulde musiker, som netop har smidt sit debutalbum på gaden, hvor han blander moderne pop med klassisk soul og blues. GAFFAs anmelder kvitterede med hele fem stjerner, da Albin Lee Meldau optrådte på Rising-scenen i juli. Anmeldelsen kan læses lige her. 

The William Blakes, Huset-KBH (spiller også lørdag, men der er der udsolgt)

Gruppen fylder 10 år i år og er i studiet for at indspille et nyt album – for første gang i fire år. De har efter sigende brugt de sidste fire år på at grave ned til kernen i deres musikalske forståelse af verden og vender nu tilbage til en slags urmusik med rytmisk intensitet, som publikum vil være vidne til denne aften. Bandets trommeslager, Frederik Nordsø, udtaler: “Det vigtigste for mig er, at The William Blakes stadig er et magisk ritual. Vi ved, hvad vi vil, men vi ved aldrig, hvad der sker. Jeg forventer mig meget af den 28. oktober. Det bliver et sandhedsøjeblik."

Orbital, Vega

Bag den elektroniske duo står brødrene Paul og Phil Hartonoll, som dannede gruppen i 1989. Orbital albumdebuterede i 1991 og havde deres storhedstid op gennem 90'erne. Duoen anvender ofte improvisation som en del af deres liveshows, hvilket afskiller dem fra mange andre navne inden for genren. Sidste måned udgav gruppen deres længeventede niende studiealbum Monsters Exist – et album, som publikum denne aften får mulighed for at høre live. Katie Melua, Aalborghallen (spiller også 27. oktober i Musikhuset Aarhus og 30. Oktober i Operaen, men begge er udsolgt)

Der er girlpower på programmet denne aften i Aalborghallen, når de åbner dørene for den britisk/georgiske sangerinde, der får selskab af det 25 mands store kvindekor – The Gori Women's Choir. Katie Melua fik sit gennembrud som blot 19-årig med sit debutalbum Call Off the Search, som i løbte af de første måneder solgte hele 1,8 millioner eksemplarer. Sangerinden står blandt andet bag uforglemmelige hits som ”Nine Million Bicycles”, ”The Closest Thing to Crazy” samt ”If You Were a Sailboat”. Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:
FKJ, Pumpehuset, 26. oktober
Hush, Bakkethuset, Ikast 25. oktober, Nysted Biografteater 26. Oktober og Lyndby Kirke, Kirke Hyllinge 28. oktober
Katinka, Hotel Cecil, 25. oktober og Atlas 26. Oktober
Savage Rose, Operaen, 26., 27. oktober, Det Kongelige Teater, Gamle Scene, 27. oktober
The Vaccines, Lille Vega, 28. oktober


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA