x

David Jordan – Ung, bekymringsfri og sprængfyldt med energi

David Jordan – Ung, bekymringsfri og sprængfyldt med energi

David Jordan debuterede med sit album "Set The Mood" i november sidste år og er allerede udråbt til at være Englands nye pop-prins. Den anden single "Sun Goes Down" ligger nummer 4 på den brittiske hitliste. Himmelfarten skyldes ikke alene David Jordans fantastiske øre for gode pop-melodier og overbevisende sang-stemme, men også hans fantastiske scene-tække. Hans karisma på en scene har fået anmelderne helt op af stolene. Debut-albummet er produceret af legenden Trevor Horn og rummer mange potentielle hits. GAFFA tog derfor prompte imod en invitation til at se David Jordan optræde til en showcase efterfulgt af en "meet & greet" med stjernefrøet i Stockholm.

Eksklusiv showcase
Det fornemme Café Opera lagde rammen om en eksklusiv og intim showcase for et lille inviteret publikum. Bandet bestod af keys, trommer, bas og elektrisk guitar. Den klassiske rock-opstilling og så lille David Jordan. Både fordi han er ung, og også fordi han ikke er særligt høj. David entrerede scenen iklædt Michael Jacksons bukser og Princes make-up. Lyden live var langt mere rocket end pop-lyden på albummet, og Jordan gav den fuldt gas, med Jackson-moves og kontante greb i skridtet. Han gav nogle af de bedste numre fra albummet, samt sin egen mindre heldige version af Polices "Roxanne". Hele tiden med en karisma, som sang han for et kæmpe publikum og var en verdens-stjerne.

Tømmermænd inden showcasen
Dagen efter mødte GAFFAs udsendte David Jordan på hans hotel. En lille snak om aftenens showcase satte snakken igang.

Du gav den fuld gas i går. Det er ikke så tit, jeg ser kunstnere give den så meget gas til en showcase.
– Det var ikke så vildt igår. Jeg havde ligget syg hele dagen, så jeg tog den lidt med ro. Men jeg sitrede efter showet. Følelsen bagefter er vildere end følelsen under selve optrædenen. Jeg følte, det gik ret godt.

Var du syg?
– Ja, altså, jeg havde de vildeste tømmermænd fra aftenen før, så det var selvforskyldt. Jeg kastede op hele dagen og tvivlede på, at jeg kunne klare opgaven, men fik det heldigvis bedre.

Starten i musikbranchen
Hvordan startede du i musikbranchen?
– Godt spørgsmål. Jeg plejede at hænge ud med en masse musikere og artister og ville gerne være en del af den verden. De lavede allesammen kommerciel pop-musik, uden egentlig at slå igennem.

Nogen, jeg kender?
– Måske, det var folk som Tyler James, Jay Twah, John The White Rapper.

Det siger mig ikke rigtig noget. Hvornår var det?

– Øhhh. Hvad år er vi i?

2008
– Hæ hæ, så var det nok 2005 eller 2006. Ikke så længe siden. Vi var alle ret unge.

Spiller du nogle instrumenter?
– Jeg spiller kun instrumenter for at lave min musik. Der er jo ikke nogen, der laver det for en, så jeg måtte selv.

Hvordan begyndte din karriere at tage fart?
– Jeg plejede at spille fast på spillestedet Waterrats, hvor Trevor Horns kone Jill Saint Clair lagde mærke til mig. Det skete ikke bare over en aften. Hun gav mig en publishing-aftale, da jeg var 18, en produktions-aftale, da jeg var 19 og en pladeaftale, da jeg blev 20. Trin for trin.

Var du fast besluttet på at blive en stjerne selv?
– Helt sikkert. Jeg kunne ikke nøjes med blot at optræde live. Jeg ville være en pop-stjerne. Det har jeg villet, siden jeg var lille.

Samarbejdet med Trevor Horn
Hvornår kom Trevor ind i billedet, og hvad synes du om, at han ville producere dit debut-album?

– Det var ikke, som om jeg kom til Trevor med min guitar og sagde: "hvad synes du om det her?" Trevor har ikke lavet musikken. Den var allerede lavet. Han lavede mine demoer om til færdigt producerede sange. Han producerede albummet, lavede nye arrangementer og fik det til at glimte.

Et ret vellykket samarbejde efter min ydmyge mening

– Tak.

Jeg synes at kunne kende Trevors kendetegnende kvalitet fra hans mange 80’er-hits i musikken. Er du enig?
– Jeg var ikke engang født i 80’erne, så jeg kendte ikke til Trevors lyd, men når jeg lytter til hans arbejde nu kan jeg da godt høre lighederne. Men jeg synes, det er sejt, at en mand som Trevor kan give albummet en så ung og frisk lyd. Det minder mig om "Off The Wall"-albummet med ... ham der...

Michael Jackson
– Hæ hæ. Nej, jeg tænkte på Quincy Jones. Hvis man prøver at tage hovedtelefoner på og lytte til den mands produktioner, indser man, at han er et geni. Deres samarbejde på det album var jo genialt, fordi den gamle garvede producer kunne levere en så friskt, nyskabende og ungdommeligt sound.

Er der nogen producer, du gerne vil arbejde sammen med?

– Jeg vil gerne lave noget sammen med Timberland.

Kopi eller original
Hvilken genre er din musik?


– Hvad synes du?

Pop, soul og rock

– Min musik er helt sikkert pop, hvad det ellers opfattes som er op til folk selv. Kan du lide det?

Jeg synes, du har et rigtigt godt øre for melodier. Jeg er ret vild med syveren, "If I’m In Love". Jeg gætter på, at det bliver en single. Og jeg kan også godt lide første single, "Place In My Heart".

– Wow. Tak.

Jeg er ikke så vild med "Sun Goes Down", som ligger nummer fire på den engelske hitliste. Den er lidt for mystisk.

– Ja, den er ret nyskabende. Den skiller sig også ud fra resten af albummet.

Hvad nyt vil du bringe til musikscenen?

– Jeg ved ikke, hvad nyt jeg kan bringe til musik-scenen. Jeg har ret høje forventninger til mig selv og hader, når folk blot ser mig som musiker eller artist. Jeg er meget mere end det. Forhåbentlig vil folk se det med tiden.

Du havde masser af karisma på scenen i går, men du mindede mig også en hel del om både Prince, Michael Jackson og Lenny Kravitz.

– Wow, tak.

Er det med vilje?
– Ja, måske. Jeg har aldrig set Lenny Kravitz live, men jeg har set Prince og Michael Jackson live, og jeg elsker dem alle.

Dine danse-moves var Michael og din påklædning og make-up var Prince, men du vil vel ikke kopiere dem?

– Næ... Gør jeg det?

Det er der nok mange, der tænker. Men din lyd er i hvert fald ikke en kopi af deres. Den er helt din egen. Er det måske et udtryk for, at du er en ung artist, som stadig prøver at finde din egen identitet? Har du tænkt over de her ting?

– Øhh.. næ. For at være helt ærlig, er jeg ret ligeglad med, hvad folk tænker. Hæ hæ. Jeg gør bare, hvad jeg gør uden at bekymre mig om at tilfredstille andre. I starten læste jeg med interesse, hvad folk syntes om mig, men nogle meninger var bare ikke cool, så det er jeg holdt op med. Jeg kan ikke tilfredstille alle. Jeg forsøger bare at fokusere på det positive.

Karismatisk live
– Du havde en karimatisk energi på scenen i går. Selv om det var et lille publikum, gav du den gas, som var du på Wembley Stadium.

– Really? Wow. Jeg havde nok ikke kunnet gøre det, hvis jeg bare skulle sidde på en stol og synge en sang. Øjenkontakten med publikum havde sikkert hevet mig ud af den. Jeg kan godt synge en ballade, men ikke sidde på en stol i en halv time. Jeg kan godt lide at være aktiv på scenen med masser af endorfiner og så videre.

Lyden er noget mere rocket live end på albummet.
– Jeg tror, vi er i en fase nu, hvor publikum gerne vil se en koncert, hvor der sker mere end bare mikrofon-skift. Selv Rihanna lagde rock-influenser ind for at piske en stemning op, da jeg supportede for hende. Der skal arbejdes og svedes på scenen. I modsætning til Janet Jacksons sceneshow, som ikke indeholdt samme energi.

Er du bekymret for den store og pludselige succes du oplever nu? Er du bekymret for, at du starter på toppen, bliver berømt og resten af din karriere skal kæmpe for at holde fast på berømmelsen?

– Næ, slet ikke. Jeg tager det, som det kommer. Lad os krydse den bro, når vi kommer til den.

Jeg repræsenterer det største musikmagasin i Danmark og dette interview kommer til at introducere dig for danskerne. Så hvordan vil du gerne præsentere dig selv over for det danske publikum? Hvem er David Jordan?

– David Jordan er en artist, sangskriver og entertainer. Jeg har skrevet sange, siden jeg var helt lille, og jeg skal nok få sat mit præg på verden.

David Jordans hjemmeside

David Jordan på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA