x

Den Gale Pen – Johnny Madsen

Den Gale Pen – Johnny Madsen

Tillykke med asfalt-hæderen. Da Thomas Koppel skulle have en allé opkaldt efter sig, gik Venstre og Dansk Folkeparti bananas over de ekstreme venstrefløjsholdninger, de havde sporet sig frem til, han havde haft engang. Har der ikke været kræfter i Lemvig Byråd, der opponerede hyldesten af en mand, der kører smadderfuld rundt med 130 i timen?

– Haha, det tror jeg var en fordel, derfra hvor jeg kommer! Det var trods alt en forside et eller andet sted. Men det skal der nok have været nogen, der har haft noget imod det. Der var faktisk én.

Du er ikke bange for, at de omdøber din vej til Tørfisk Avenue?
– Vi har jo en gruppe i Thyborøn, der hedder Tørfisk, som vi kalder Hammer-Tørfisk. Så… Det kan da godt være!

Hvor rock n' roll er det ikke at kunne kapere mere end en guldbajer-sixpack, som jeg regnede mig frem til, at en mand af din størrelse kan indtage, før han når en promille på 1.4, som du havde, da din bil pløjede tre træer ned?
– Ha! Nu var den 1.2, så vidt jeg husker. Eller var den 1.4? (I hvert fald ifølge Ekstra-Bladet, red.) Det kan godt være. Men nu er det jo ved at være så lang tid siden, at jeg ikke kan huske det.

Men hvor rock n’ roll er det ikke at kunne klare mere?
– Altså, nu skal man jo ikke kokettere med det, men øh… Det var nok for mig – lad mig sige det på dén måde.

Hvornår skriver du et rim, der overgår det uforglemmelige par – "færgemand" og "færgevand"?
– Jeg har allerede skrevet et: ”Hvad er bedre end kvinder og rock? En Hancock!”

Lad mig høre: Hvad er hemmeligheden bag dit hår? Man kan jo ikke kigge på det uden at få lyst til at lade et par fingre køre blidt igennem det.
– Jeg bruger noget shampoo til træt og hvileløst hår fra New Zealand. Det er en eller anden hårshampoobar i Struer, som simpelthen sender det til os. I øvrigt har vi opskriften på min hårshampoo inde på hjemmesiden. Alt, hvad der er i, er med. Og så til slut kommer min trommeslager Henrik From og siger, ”Tak for shampooen, Madsen!”. Han er som bekendt totalt skaldet.

Nu har TV-2 jo fået pumpet deres lyd op af Thomas Troelsen, så de atter kan ramme lige ned midt i det, de unge vil ha'. Hvornår ser vi dig med gabet fuld af Yduns æbler? Du ved, den evige ungdoms søde frugter.
– Nååh, dem. Tommy Troelsen – fodboldspilleren?

Nej, Thomas Troelsen, en ung musikant.
– Nå, ja okay! Jamen, det ved jeg ikke. Har du nogle forslag?

Ja, jeg tænkte på noget i retning af en duet med Lina Rafn, Dúné som backingband og Trentemøller som producer. Jeg tænkte, det kunne bringe lyden af Johnny ud til et mere alsidigt publikum end de fadøls-tylrende forsamlinger, du stiller op for sommer efter sommer?
– Jah, det kan sgu godt være. Men der er jo også en grænse for, hvor mange cd’er, man kan sælge. Hvad har jeg solgt – halvanden million? Hvis du tager det pr. husstand, så bliver det jo til en forfærdeligt masse. Så er det jo hver fjerde husstand, der har en. Jeg kender kun én, der har solgt flere, og det er Rasmus Lyberth oppe i Grønland. Han sælger rask væk hundredetusind, og der bor halvtreds. Så der ryger et par stykker til fester deroppe.

Jeg har tjekket dit internet-galleri ud, og dine malerier rummer jo en mangel på variation, der kun tidligere er set hos Poul Pava. Har du overført "Jeg kan kun tre akkorder"-mantraet til billedkunsten, eller hvad sker der?
– Ja! Simpelthen. Jeg vil citere min gode ven, Allan Olsen – han har aldrig nogensinde hørt om nogen mennesker, der er blevet lykkeligere af, at kunne spille 16 akkorder.

Var det på grund af din spiritus-dummebøde, at du var nødt til at sætte priserne på nogle af dine værker op til intet mindre end 40.000?
– Njah, det kom nu stille og roligt af sig selv. Jeg tror ikke, det var på grund af det!

Lige her til sidst: Jeg har en gang hørt, at du i din ungdom foretrak at lytte til "Johnny B. Goode", når du huggede dine elskerinder til ro. Kan det være rigtigt?
– Hahaha, ja, jeg ved det sgu ikke, du. Det er så lang tid siden! Så det er sgu meget muligt, at det var sådan. Lad os sige, det var sådan!

Johnny Madsens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA