x

BEDST LIGE NU: 13 håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 13 håndplukkede tracks

Det er fredag! Vi samler det bedste nye musik i en sprød playliste til dig, så start din weekend i selskab med ugens 13 håndplukkede tracks nederst i artiklen.

Lukas Graham - Promise
De danske darlings i Lukas Graham har netop smidt deres tredje album 3 (The Purple Album) på gaden. På tracket “Promise” viser trioen sig fra deres bedste og mest soulede side. Lukas Forchhammers glasklare vokal står skarpt – og mere modent. Den løftes yderligere af blæsere og et veloplagt kor. Der er feel-good stemning og gospel-vibes hele vejen rundt. Hallelujah!

Thom Yorke - Suspirium
På sit nye filmsoundtrack til horrorfilmen Suspiria indkapsler Thom Yorkes sange ofte en underliggende uro. På “Suspirium” træder uhyggen lidt i baggrunden, mens Yorkes himmelske falset-vokal sammen med melankolsk klaverspil og en enkelt fløjte får lov at skinne – dog med fornemmelsen af, at noget ikke helt er, som det skal være.

Fraads - Freddy Krueger
På “Freddy Krueger” leverer den danske hiphop-duo Fraads deres lyriske rap til U.G. Over producer David Engelbrechts drømmende synthesizers og blide r&b-akkorder rapper Papa Erotic sine oplagte rim. En ung dansk duo med et særdeles originalt udtryk. Fraads som er aktuelle med ep’en FRYYS, hvor du kan høre meget mere til deres anderledes take på dansk hiphop anno 2018.

Robyn - Ever Again
Efter otte års pause er det svenske popikon Robyn tilbage med albummet Honey, og på det funky nummer “Ever Again” lyder det som om, hun aldrig var væk. Et decideret dansevenligt disco-track, der virkelig letter halvvejs inde med et pumpende beat, sfæriske synths og selvfølgelige Robyns karakteristiske stemme, der har været særdeles savnet.  

Mumford & Sons - If I Say
Det britiske indieband er på vej med deres femte studiealbum Delta. Med "If I Say" får du en delikat forsmag på noget af det, der er i vente. Det intense og drømmende nummer kredser om den intime vokal, som står helt i front, mens instrumentaliseringen får mere og mere kraft hen mod slutningen. Et nummer, som uden tvivl vil egne sig godt til de store stadionkoncerter på gruppens kommende turne, der bringer dem forbi Royal Arena den 17. maj.

Mattis - Worry
Mattis er ganske vist et relativt nyt navn på den danske popscene, men han har imidlertid ingen grund til at bekymre sig om, hvorvidt han skiller sig ud eller ej. Hans evner både som sangskriver og vokalist kommer til udtryk på "Worry". Han vinder især på sin letgenkendelige, men også helt unikke og mørke stemme, der også her imponerer ligesom på hans tidligere udspil – senest “The Chain”.

Katinka - Søndermarken
Den bærende kraft i kvartetten Katinka er frontkvinden Katinka Bjerregaards poetiske tekstunivers. På “Søndermarken” kredser fortællingen om kærligheden og nærmere bestemt “en fejl, forklædt som lykken”. Sangen er en smuk skæring fra bandets andet album Vokseværk, der netop er kommet på gaden.

Goss - There’s Just so Much a Heart Can Take
Goss er soloprojektet fra tidligere Reptile Youth-forsanger Mads Damsgaard Kristiansen. "There’s Just so Much a Heart Can Take" bærer præg af at være medproduceret af Liss’ Tobias Laust med varme synths, sjæl og en legesyg stemning hele vejen igennem. Og selvom den medvirkende sangerinde bliver holdt anonym er der ikke megen tvivl om, at stemmen tilhører MØ – Mads' kæreste.

Folkeklubben - Sort Tulipan
Gruppen med Kjartan Arngrim og Rasmus og Rasmus i siderne har netop smidt deres fjerde studiealbum Sort Tulipan på gaden, og herpå finder vi titelmelodien, der slår fast med syvtommersøm, at det poetiske tekstunivers og de drømmende melodier fortsat er i højsædet hos den succesfulde trio. Der er ingen tvivl om, at Folkeklubben er en gruppe, der i den grad lever op til deres navn.

Cardi B - Money
Den amerikanske rapper overraskede sine fans med den nye single “Money” og tak for den. Det bastunge og hårdtslående beat åbner det knivskarpe track, hvor Cardi B’s vokal står skarpere end nogensinde før. Her rapper hun om sin kærlighed til morgensex, penge og ikke mindst datteren Kulture. Cardi B er et af de stærkeste kort på den internationale rapscene lige nu. 

Hjalmer - Lige Nu
Det charmerende stjerneskud leverer endnu en velspillet, ærlig og relaterbar popsang med “Lige Nu”. Den 23-årige fynbo med den flotte og lettere genkendelige stemme drager til foråret ud på en Danmarkstour med guitaren under armen, hvor der bliver rig mulighed for at høre nummeret live.

Reem - Okay
Vi kender hende først og fremmest fra X Factor, hvor hun i 2016 løb med en andenplads. Nu er hun tilbage med en spritny, sprudlende og farverig popsingle. Der er et meget tydeligt internationalt potentiale i Reems stemme og attitude. De funky rytmer med en tydelig 90’er r&b-vibe er noget, der helt sikkert aspirerer til dansegulvet. 

Trentemøller - Transformer Man
Sangen er et cover af Neil Youngs “Transformer Man” fra 1982 – et usædvanligt Young-nummer, der besidder en disco-pop sound. Den 36-år gamle sang har nu fået sig en markant makeover af Trentemøller og Marie Fisker, der lægger vokal til. De elektroniske elementer har transformeret nummeret til et mere dansabelt track, mens det bibeholder melankolien.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA