x

Katrine Foged Thomsen: – Jeg kan godt lide jinglen til Den Store Bagedyst

Katrine Foged Thomsen: – Jeg kan godt lide jinglen til Den Store Bagedyst

Alder: 40 år

Profession: Bagedyst-dommer, konditor og indehaver af konditoriet Grannys House sammen med sin mand Rasmus Søndergaard. Aktuel i den ottende sæson af Den Store Bagedyst.

Hvad er dit første musikminde?

– Min mor går sindssygt meget op i musik. Hun er en rigtig rockmama og ved alt om musik. Rolling Stones er helt klart det, der står lysende klart for mig, når jeg tænker tilbage på min barndom.

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Ja, det gør jeg. Min mor spiller klaver.

Spiller du selv et instrument?

– Jeg kan hverken synge eller spille på et instrument – men det forhindrer mig heldigvis ikke i, at jeg elsker musik! Hvert øjeblik, jeg kan komme til det, hører jeg musik. Min bror spiller guitar og har altid spillet i band. Han er virkelig musikalsk, men jeg har desværre ikke fået nogen af de gener. Men jeg ville ønske, jeg kunne spille guitar. Det har jeg altid drømt om.

Hvad er dit største musikminde?

– Det er fra sidste år, da jeg så Bon Iver på Haven Festival ude på Refshaleøen i København. Det var en af de der oplevelser, hvor man ender totalt meget i en boble, og hvor alt omkring én bare forsvinder. Det var virkelig stort, fordi jeg elsker Bon Iver. Det regnede under festivalen, men lige da Bon Iver gik på scenen, stoppede regnen bare – og det, sammen med musikken, gav bare så god stemning. Pludselig var der sol over København og Refshaleøen, og sammen med Bon Ivers musik var det bare så smukt et øjeblik.

Hvad er soundtracket til din ungdom?

– Michael Jackson, Rolling Stones og Credence Clearwater Revival. De allerførste plader, jeg havde, var med Roxette og Michael Jackson. Jeg husker især Roxette-nummeret “It Must Have Been Love” og Michael Jacksons “Billie Jean”.

I har du jo jeres eget konditori, Grannys House. Hører du musik der?

– Ja, men det er mest bare playlister fra Spotify eller mine venners playlister på Spotify – og gerne lidt mere loungeagtigt, end hvad jeg ellers hører. Det skal gerne være noget musik, jeg kan slappe lidt af til, mens jeg bager.

Hvis du skulle bage en helt særlig kage til en bestemt musiker, hvem skulle det så være?

– John Mayer. Ham skal jeg giftes med i mit næste liv! Haha. Jeg tænker, det skulle være min bryllupsgave til ham. Jeg er vild med både hans musik og hans personlighed. Han har meget på hjerte.

Hvilken kunstner vil du allerhelst opleve live?

– Michael Jackson, helt klart. Det har jeg faktisk allerede, men hvilket årstal og turné har jeg ikke lige på tungen.

Hvilken artist vender du altid tilbage til, når du shuffler rundt på dine playlister?

– Altid George Michael. Der er noget i stemningen omkring ham, og jeg har lyttet til meget af hans musik. Hans plade Older kan jeg nærmest ud og ind, forfra og bagfra. Jeg elsker den plade. Den er bare ongoing – uanset hvilken stemning, jeg er i.

Hvilken sang kan få dig i godt humør, når du er trist?

– Helt klart noget med Michael Jackson – eller Van Morrison!

Hvilken sang kan fremkalde en tåre i din øjenkrog?

– Puha, der er mange. Jeg kan godt lide sådan noget svensk singer-songwriting, blandt andet en sangerinde, der hedder Melissa Horn. Hun kan virkelig røre mig.

Er der noget musik, du har det svært med?

– Ja, altså, dansktop. Det vil jeg ikke sætte på derhjemme. Faktisk har jeg det også sådan med musicalmusik. Altså, jeg kan sagtens finde på at gå ind og se en musical i teatret, fordi der får man også skuespillet med, men jeg kunne ikke finde på at sætte musikken på derhjemme. Men jeg er sådan en, der kan lide næsten al musik – også hårdere rock som for eksempel Rage Against The Machine.

Hører du musik mellem optagelserne af Den Store Bagedyst?

– Ja, det gør jeg nogle gange. Vi har ikke så mange pauser, men der er tidspunkter, hvor deltagerne skal være alene under den hemmelige udfordring, og det skal de typisk i et par timer eller tre, og i det tidsrum kan jeg godt finde på lige at tage ørepropper i og høre musik.

Lige på falderebet: Hvad synes du om jinglen til Den Store Bagedyst?

– Folk derhjemme kommer løbende ude fra køkkenet, når de hører jinglen, for det er jo en melodi, som folk kender. Der er jo mange, der elsker Den Store Bagedyst, og det gør jeg også selv, så jeg forbinder den helt klart med noget positivt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA