x

GUIDE: Weekendens 10 essentielle efterårskoncerter

GUIDE: Weekendens 10 essentielle efterårskoncerter

Hvis du ikke ved, hvad du skal give dig til denne weekend, så har vi på redaktionen udvalgt 10 af weekendens koncerter rundt omkring i landet, man næsten ikke kan tåle at gå glip af.

Torsdag den 15. november

Turbolens, Hotel Cecil, København (afskedskoncert)

Frontmand Bo Rune Madsen har tidligere i dag offentliggjort, at koncerten på Hotel Cecil i aften bliver en afskedskoncert, da gruppen går i opløsning. – Børnene er blevet store, jeg er vokset op på ny, og vi vender os og drejer os, og alting, det forandres. Rejsen med børnene har været lærerig. Og disse læringer vil blive båret videre, men ikke som musik, udtaler gruppens frontmand i en pressemeddelelse.


Chinah
, Train, Aarhus (spiller også på Skraaen i Aalborg 16. november og Posten, Odense 17. november)

Den albumaktuelle københavnske trio skyder i aften deres efterårsturné i gang i Aarhus og fortsætter i Aalborg og Odense weekenden ud. Electropop-gruppen afslutter turnéen i København den 23., så det kan sagtens betale sig at få oplevet trioen i aktion, hvis man ikke kan vente til deres annoncerede koncert på Musik i Lejet til juli.Go Go Berlin, Gimle, Roskilde (spiller også Harders, Svendborg 16. november og Maskinhallen, Frederikshavn 17. november)

Go Go Berlin afslutter året med The O.C.E.A.N Tour – Part 1, der blandt andet bringer rock-kvartetten forbi Roskilde, Svendborg og Frederikshavn denne weekend. Go Go Berlin vil i november spille ni koncerter rundt omkring i landet, inden de tager hul på en længere turné i udlandet, hvorefter de vender tilbage til Danmark med turnéens anden del i 2019. På turnéen vil bandet præsentere deres nye, mere vilde og “klubbede” lyd.Magtens Korridorer, Stars, Vordingborg (spiller også i Vega, 16. november (udsolgt) og Galaksen, Værløse 17. november)

De rutinerede medlemmer fra Magtens Korridorer er i fuld gang med deres efterårsturné, der optager den danske landevej til midt-december. Turnéen kommer i kølvandet på udgivelsen af bandets syvende studiealbum, Halvt til Helt, der landede i æteren tilbage i februar. En stor håndfuld af turnéens koncerter har meldt udsolgt eller få tilgængelige billetter.Jonah Blacksmith-filmkoncert, Musikhuset Esbjerg (spiller også Horsens Ny Teater 16. november og Train, Aarhus 17. november, sidstnævnte er dog udsolgt)

Da GAFFA i sidste måned anmeldte Jonah Blacksmiths filmkoncert i Holsterbro, kaldte anmelderen arrangementet for “en totaloplevelse, du ikke bør gå glip af”, hvorfor koncerten også fik fem stjerner. Dette nytænkende og kompromisløse arrangement vil blandt numrene vise adskillige filmklip omhandlende band-brødrenes opvækst, hvor bedstefaren især havde stor indflydelse på deres spilleglæde. Jonah Blacksmith vil i løbet af aftenen præsentere en lang række filmklip, som de selv akkompagnerer på scenen.

Fredag den 16. november

Coco O, Musikhuset Aarhus (spiller også i DR Koncerthuset 17. november, men den koncert er udsolgt)

Efter at have været seks år i L.A. har Coco O. tilbragt året herhjemme i Danmark og annoncerede tidligere på året disse to siddende efterårskoncerter, hvor koncerten i DR Koncerthuset på lørdag er meldt udsolgt. Det er derfor med at være hurtig, hvis man vil opleve den soulfulde sangerinde, der gennem tiden blandt andet har arbejdet sammen med megastjerner som Tyler, The Creator, Kendrick Lamar og Jay-Z. Efter at have sunget som duo i Quadron gav Coco sin første større danske koncert som soloartist på årest Heartland Festival, der imponerede GAFFAs anmelder til hele fem stjerner.L.O.C., Kulturcenter Limfjord, Skive (spiller også i Bygningen, Vejle 15. november og Godset, Kolding 17. november – begge er dog udsolgt)

Den aarhusianske rapper er denne november måned draget på turné i landet, hvor adskillige koncerter er meldt udsolgt. Der har i den seneste tid floreret en masse rygter om, at der skulle være nyt materiale på vej fra Liam O’Connor, og den folkekære rapper har også løbende teaset, at han vil give en forsmag på det, han har liggende i den rebelske støbeske, og de få koncerter, der endnu ikke er meldt udsolgt, er derfor værd at opleve.

Lørdag den 17. november

Oh Land, Store Vega, København

Nanna Øland Fabricius markerer 10 års jubilæet for sit debutalbum Fauna med stil. I anledning af jubilæet giver den danske sangerinde, der brillerer under aliaset Oh Land, nemlig koncert i Store Vega på lørdag, hvor hun vil spille den anmelderroste debut-plade i sin helhed for første gang. Sangerinden har tidligere udtalt, at der til den eksklusive koncert også vil blive spillet et par numre fra de senere albums: “Men det er Fauna, der er hovedperson til denne koncert, som nok aldrig bliver opført igen”, siger Oh Land.

Søndag den 18. november

WhoMadeWho, Det Kongelige Teater, Gamle Scene

Den eksperimentelle pop-trio WhoMadeWho bevæger sig i weekenden fra øst til vest ved tre koncerter, der bringer dem fra Moskva over Krakow til en koncert i Det Kongelige Teater i København om søndagen. I starten af året udgav bandet deres sjette studiealbum, det tøjlesløse genremix Through The Walls, som fik fire stjerner af GAFFA. Foruden den kommende live-koncert kan man se frem til ny musik efter årsskiftet, da singlen “Goodbye To All I Know” er annonceret via bandets psykedeliske hjemmeside.Mellemblond, Hotel Cecil, København

Efter en tre-årig pause vendte Mellemblond i år tilbage med albummet Guldlokzonen, hvor sangskriver og anmelderdarling Kristoffer Munck Mortensen går ad mere poppede veje end tidligere. Med ublu referencer fra alverdens genrer og den dansksprogede vokal og tekst skarpt i centrum modtog albummet fem stjerner fra GAFFA. Gæster på Hotel Cecil på søndag kan se frem til et stærkt band, der siden 2008 har høstet fem Steppeulv-nomineringer og stor anerkendelse for deres dansksprogede rock.


LÆS OGSÅ: BEDST LIGE NU: 12 nye, håndplukkede tracks

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:
15. og 16. november: The Minds of 99, Tobakken, Esbjerg og Posten, Odense
15. november: Lydmor, Lille Vega, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA