x

DAGBOG: Astronaut indspiller i Knopflers studie - hvor god lyd er religion

DAGBOG: Astronaut indspiller i Knopflers studie - hvor god lyd er religion

Den danske upcoming gruppe Astronaut er lige nu i London for at indspille og producere deres kommende album sammen med Claudius Mittendorfer. Derudover er gutterne blevet inviteret i Mark Knoflers studie (British Grove) af Peter Lyngdorf for at indspille special versioner af numre fra debutalbummet. Her kan du læse hvordan det hele forløber. Foranger Martin Zeppelin fortæller...

DAG 1

Toby og jeg fløj afsted i dag, en dag før resten af bandet. 

Skyerne ligner ét stort skinnende candyflosstæppe oppefra. Jordens krumning ligner som altid et mirakel. Man kan se det ydre rum, når man er så højt oppe. 

Under skyerne ligger London. For os er det et eventyr i en uges tid. For andre en fælles virkelighed. Byen er helt ufatteligt beboet, det meste er sodet til, og dens hustage fremstår uendelige. Metropolens pulsåre. Markeder, centre, butikker, pubs, look left, look right, julepynt og musicals, duft af kanelkager og metro. Hvor end man står kan man se et kamera, der peger på en, eller en evighedsmaskine af nye oplevelser man kan prøve. Lige dele politiovervågning, lige dele fortryllelse. 

Vores producer, Claudius Mittendorfer, er flyttet fra New York til London henover september. 

Mixprocessen af albummet er blevet udskudt i flere uger, fordi noget gik galt, da hans udstyr skulle fragtes over Atlanterhavet, og fordi han har ventet længe på en box der laver amerikansk strøm om til engelsk. Vi har været slaver af tålmodigheden, men det er meget utroligt at være igang. Claudius’ studie dufter stadig en anelse nymalet, fordi han fucking hader beige, så nu har han fået det hele malet sort. Beige har heller aldrig klædt nogen. 

Han spørger, hvad vi har lyst til at forandre i lydbilledet. Vi forsyner ham med alle vores forklaringer, og så lytter vi os frem til, hvad der føles bedre end før. 

Vi mixer i flere timer. Hans hund begynder at larme og hoppe rundt når vi hører bassen for sig selv. Som om den danser til fremtidsmusik. Den har også fået flere grå hår siden vi sidst besøgte Claudius i New York. 

At færdiggøre det første mix på albummet er som at fange regnbuen. Som en fantasi der endelig kan få lov til at dø. Toby og jeg er enige om, at vi ikke kommer til at vende tomhændede hjem, og det føles vildt, så vi tager på indisk restaurant og taler om piger.

DAG 2

Vi er blevet inviteret i British Grove af Peter Lyngdorf fra hifi-klubben. Han får nogle gange lov til at tage bands med på eventyr, fordi han kender Mark Knopfler, der ejer studiet, og nu er vi med. 

Det er et gigantisk studie. God lyd er en religion her. Vi fik at vide, at Rolling Stones har indspillet her for nogle uger siden. Det hele er bygget for musikeres skyld. For musikkens skyld. Hvis man ikke husker dét, kan man vel blive lidt overvældet. 

Men vi er gode til at gøre hinanden frygtløse. Studiet er vores antenne i nogle dage, og vi er signalet. Vi indspiller alverdens ideer igennem Paul McCartney’s gamle mixer. 14 timers sessions. Tiden står stille, fordi der ikke er nogen vinduer eller støj fra byen. Komplet stilhed, som man selv skal afbryde. Vi laver en livesession med nogle nye sange. Et filmcrew er med og filmer mens vi spiller. Vi siger thank you hele tiden. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA