x

GAFFA anbefaler: 10 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

GAFFA anbefaler: 10 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

Weekenden vinker for enden af arbejdsugen, og du kan måske så småt mærke fødderne trippe efter at bevæge sig ud mod weekendens koncertliv? Traditionen tro er GAFFAs redaktion klar med vores anbefalinger til de weekendkoncerter, du ikke bør misse – og med stadig ledige billetter.

Torsdag den 6. december

Vashti Bunyan, Nørrebro Teater, København (få billetter)

Nørrebro Teater får denne aften fornemt besøg, når freak-folk får sin renæssance og den 73-årige sangerinde og sangskriver besøger landet for kun anden gang med sin skrøbelige og fine stemme, der vil akkompagneres af guitaristen Gareth Dickson. Bunyans imponerende karriere spænder på knap 50 år, med en lang pause undervejs og kun tre studiealbum i bagagen. Tilbage i 2014 gæstede hun Jazzhouse til stor fornøjelse for GAFFAs anmelder, der blandt andet skrev: "Hun lyder stort set som for 45 år siden: Samme stilfærdigt indtrængende stemme, samme afdæmpede fingerspil, samme fornemmelse af rustik, pastoral britisk idyl".

Sarah Klang + Hjalte Ross, Lille Vega

Svenske Sarah Klang har lynhurtigt formået at gøre sit navn kendt på både den nationale og den internationale musikscene. Tilbage i februar albumdebuterede hun med Love In The Milky Way – et album centreret om vemodige og melankolske teamer som den ulykkelige kærlighed, hvilket efterhånden er blevet sangerindens kendetegn og har vundet hende tilnavnet “The Saddest Girl in Sweden”. De storslåede sange supportes i aftenens tilfælde af et lidt friskere pust fra den danske singer/songwriter Hjalte Ross, der dog også kræver lytterens nærvær med sin dagdrømmermusik. Konstrasterne står skarpt, når den unge artist blander kompositoriske penselstrøg med improviserede rytmiske sektioner.

IAMJJ, Atlas, Aarhus (få billetter, spiller også på Hotel Cecil 7. december, men der er udsolgt)

Den danske sanger og sangskriver er trods sin unge alder på 24 år i besiddelse af en meget dyb og rå, livserfaren stemme. Hans tekster omhandler død, tvivl, fortrydelse og den evige facade, der hersker, når vi forsøger at give andre indtrykket af, at alt er okay. De seneste år har været noget omvæltende for den unge musiker. I 2016 udgav han en ep på fem numre og fyrede den af på scener til store events som P6 Beat Rocker og NorthSide Festival. Debutalbummet Bloody Futrue udkom i marts i år, og siden er populariteten kun steget.

Kajsa Vala, Musikhuset Aarhus

Med rødder plantet i både den danske og islandske jord bevæger Kajsa Valas musik sig i det skandinaviske. Samtidig har mødet med Nashville – hvor hun har boet flere gange – givet hende lyst til at dykke helt ned i sangskriver-håndværket og americana-genren, som hun da også har sat sit helt eget præg på. Seneste albumudspil Tomorrow Is Not Lost er allerede blevet luftet godt på de danske landeveje – og torsdag er turen kommet til Aarhus, hjembyen for Kasja Vala og hendes ualmindeligt velspillende band.

Alex Vargas, Odeon, Odense (spiller også Musikhuset, Aarhus 7. december og Portalen, Greve 8. december, der er få billetter begge steder)

I løbet af blot to år har den danske, selverklærede noise-soul-artist nået Danmarks største scener. Og siden han løb med prisen som ”Årets Danske Solist” ved sidste års Danish Music Awards, har tiden bestemt ikke stået stille for den talentfulde sanger, der for alvor har slået sit navn fast herhjemme. Nu er han draget på turné ud i det ganske land. Her vil han fylde scenerne med guitarspil og sin solide vokal på numre som “Higher Love”, “7 Sins” og “Inclosure”.

Mattis, Dexter, Odense (spiller også Toldkammeret i Helsingør 7. december og Hotel Cecil 8. december)

Pophåbet Mattis Jakobsen, bedst kendt som Mattis, lægger denne fredag aften sin noget travle vej forbi den fynske hovedstad. Publikum kan glæde sig til popmusik med tydelige spor af soul, der leder tankerne mod store navne som Sam Smith, James Blake og Sampha. I koncerterne er udtrykket strippet for lydproduktion og skåret helt ind til benet i en nærværende koncert med kun det essentielle: Mattis’ vokal, guitar, klaver og stomp box.

 

Fredag den 7. december

Myrkur, VoxHall (spiller også i Pumpehuset 8. december, men der er udsolgt)

Amalie Bruun, kvinden bag Myrkur, blander second-wave black metal med nordisk folkemusik på sin helt egen måde. Hun vandt “Årets Danske Hardrock-udgivelse” for debuten M til GAFFA-prisen i 2015, og senest er Mareridt blevet hædret med den prestigefyldte award “Best Album” til Metal Hammer’s Golden Gods-prisfesten i London. Danskerne er altså ikke de eneste, som har fået øjnene op for metalhåbet. Den kraftfulde sangerinde har på kort tid opnået international succes og giver jævnligt koncerter i udlandet – for tiden drager hun Europa rundt med Smashing Pumpkins, hvor hun agerer support.

Slægt + Dead Void + Tardus Mortem, Kansas City, Odense

Det bliver med garanti ikke en stille affære, når Kansas City lørdag åbner op for weekendens Metal Mekka. Med elementer fra heavy metal og black metal kreerer Slægt et mørke med et nuanceret udtryk, alt i mens Dead Void byder på et sonisk mareridt uden sammenligning. Dødsmetal-bandet Tardus Morten afslutter aftenens tredelte konert med releasefejringen af deres debutalbum Engulfed by a Pestilent Darkness.

Saveus, Tobakken, Esbjerg (spiller også i Vega 6. december og på Posten i Odense 8. december, begge koncerter er dog udsolgt)

Siden Martin Hedegaard trådte op på scenen til P3 Guld i 2015 – til publikums store overraskelse og med stående bifald – har gruppen haft stor medvind i sejlene og tidligere på året udgav de deres debutalbum Neuro, som høstede fire stjerner fra GAFFAs anmelder. I løbet af sommeren har de haft travlt med diverse festivaljobs og åbnede Orange Scene under årets Roskilde Festival til rosende anmeldelser. Publikum kan formentlig forvente et festfyrværkeri, når Saveus træder op på scenen til weekendens koncerter.

Lørdag den 8. december

Prime Collective Night, Atlas

Den står på hård rock og metal, når pladeselskabet Prime Collective denne aften præsenterer de fire bands: Daze Of June (tidligere Archives Of Alaska), Odd Palace, Royal Deceit og Eigengrau. Så hvis du har brug for at blive rykket rundt for en enkelt aften, er det om at slå til når Atlas byder op til head-banging, growl og djævelsens tegn!

 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

6. december: Pede B & Aarhus Jazz Orchestra, Bremen Teater, København

8. december: Lauryn Hill, Forum Black Box, København

9. december: Pusha T, Store Vega, København

9. december: Denzel Curry, Lille Vega, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA