x

Peter Wangels turnédagbog fra Sydamerika – kapitel 2

Peter Wangels turnédagbog fra Sydamerika – kapitel 2

Peter Wangel, kendt som sanger i den hedengangne duo Wangel og nu solist, er for tiden på turné i Sydamerika og skriver turnédagbog for GAFFA.
 
Montevideo, Uruguay. Et tiltrængt frirum fra Buenos Aires, den pulserende og fodboldgale by. 
 
Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente, da vi flyver til Montevideo, men hovedstaden skulle efter sigende være betydeligt mindre, end den vi kommer fra, og det giver mig lidt ro. Vi har haft nogle virkelig gode, men hektiske dage med workshops og koncerter i Buenos Aires, så lidt "chill" er, hvad der er brug for. 
 
Efter en meget kort flyvetur og tyve minutter i bus ankommer vi til venue. Det er til vores store begejstring en stor tagterrasse midt i byen, hvor der er plantet alverdens frugter og grønt. Den fedeste location! Solen står højt på himlen, men det er lidt køligere end i Buenos Aires, og det er rart. Inden lydprøven bliver der serveret kaffe og snacks, og pludselig får jeg stukket en dåse med skunk op i hovedet. “It’s legal,” siger den kvindelige afvikler til mig. Hun smiler venligt, og jeg bliver næsten grebet af stemningen, men husker hurtigt tilbage til dengang, jeg sidst røg skunk. Det var i 2003 på en campingplads uden for Amsterdam. Den nat lå jeg og savlede på et liggeunderlag i flere timer. Done that!
 
Lydprøven i solskin og solbriller går perfekt, og inden længe begynder de første publikummer at ankomme. Solen går ned over byen, og mørket sænker sig, og snart er der fuldstændig proppet af mennesker. Der er en lækker stemning. Folk drikker øl og ryger det ene og det andet.
 
Jeg går på som det første act. Der sænker sig heldigvis en ro, og folk lytter. Det er helt klart min bedste koncert på turen indtil videre. Bagefter får jeg serveret en 1 liters øl på flaske, som jeg drikker på et kvarter. Den der "after the show-feeling" kan man godt blive afhængig af. 
 
Dagen efter er hovedet lidt tungt, og det bliver ikke lettere af, at vores dygtige og hårdtarbejdende fotograf Morten Rygaard får gelejdet alle os musikere ind i hotelelevatoren for at få et sjovt billede i kassen (se det i galleriet ovenfor, red.). Elevatordørerne lukker, den kører et par meter ned og går i stå. Shit. I tyve minutter sidder den fast, og vi er flere på de få kvadratmeter, som næsten går i panik – i takt med at ilten svinder, og tiden løber. Vi skal nå en færge tilbage til Buenos Aires. Heldigvis får en fra hotellet til sidst revet dørene op. Vi når færgen, og nu venter turen videre til Brasiliens São Paulo.
 
PS: Peter Wangel er del af Días Nórdicos Latin America 2018, med ROSA som nordisk tovholder.  På turen til Peru, Buenos Aires, Montevideo og Sao Paulo medvirker desuden The Hearing (Finland), Birdpeople (Åland), Hulda (Færøerne) og Da Bartali Crew (Grønland).
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA