x

GAFFA anbefaler: 10 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

GAFFA anbefaler: 10 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

Weekenden vinker for enden af arbejdsugen, og du kan måske så småt mærke fødderne trippe efter at bevæge sig ud mod weekendens koncertliv? Traditionen tro er GAFFAs redaktion klar med vores anbefalinger til de weekendkoncerter, du ikke bør misse – og med stadig ledige billetter.

Torsdag den 13. december

Tove Styrke, Lille Vega

Sverige er kendt for at producere popmagere som Robyn, Lykke Li og ABBA – hvis vi går lidt længere tilbage i tiden. Den 25-årige sangerinde Tove Styrke har allerede bevist sig som en seriøs kandidat til at træde ind i den prestigefyldte klub. Tidligere på sommeren markerede hun endnu engang sin stemme i poplandskabet med sit tredje album Sway, hvor electro-poppen for lov til at boble derudad. Især singlerne “Mistakes” og “Say My Name” har høstet international anerkendelse, og publikum i Lille Vega kan forvente intet mindre end en popsmed af international kaliber.1

Boundaries, Loppen (spiller også på Tape i Aarhus 15. december)

Der er postpunk på programmet, når ep-aktuelle Boundaries folder sig ud til aftenens release-koncert. Trods deres forholdsvis korte levetid har gruppen allerede bevist, at de er et frisk pust på den danske musikscene med deres sammensmeltning af støjrock og drømmende shoegaze. Singlerne ”Push” og ”Always a Way” har allerede indfundet sig på P6 Beats playlister og tiltrukket international opmærksomhed. Så hvis du vil være “first-mover”, er der god grund til at troppe op i den københavnske fristad i aften!

Dicte + Hempler, Rampelys, Silkeborg (spiller også i Musikhuset Aarhus 14. december)

Det er langt fra første gang, at ekskæresterne og samarbejdspartnerne betræder scenen sammen. De seneste år har nemlig budt på en lang række fælles koncerter fra de to markante sangere og sangskrivere. Turnérnes solide succes mundede i 2017 ud i duoens første (og særdeles velanmeldte) fælles album Uppers. Foruden de to imponerende bagkataloger er der altså oven i hatten purungt materiale at dykke ned i for weekendens jyske publikum.

Nordkraft Bigband med Martin Brygmann og Freja Würtz, Musikkens Hus, Aalborg

Vi kan ikke komme udenom det: det er december. Så hvorfor ikke åbne døren og lade julestemningen strømme ind? Det er i hvert fald, hvad Musikkens Hus og Nordkraft Big Band har tænkt sig at gøre til aftenens traditionsrige juleshow. Til at tænde juleflammen er i år den lokale sanger/sangskriver Freja Würtz og Martin Brygmann – hitmageren bag flere julekalendre-soundtracks som “Jesus og Josefine” og “Jul i Valhal”.

 

Fredag den 14. december

Mike Andersen, VoxHall, Aarhus (spiller også på Tobakken i Esbjerg 15. december)

Når Mike Andersen spiller sin unikke blanding af soul, blues, roots og rock i VoxHall på fredag, er han fuldstændig på hjemmebane. Både i kraft af sin ro på scenen og fordi hjembyen Aarhus er et helt særligt sted for ham. I 2002 spillede han releasekoncert for sit første album på VoxHall, og siden da er der sket en del. Seks yderligere album er det blevet til, og han befinder sig lige nu “in between albums”. Der bliver masser af sange fra det store bagkatalog – og måske et par nye – når aarhusianeren vender hjem og tager hele bandet med sig.

 

Lørdag den 15. december

Skepta, Tap1, København (få billetter)

Den skarpe ordsmed Skepta har kun lagt vejen forbi Danmark få gange i karrieren, og det bliver en tidlig julegave for de fremmødte. Rappere som Drake, Kanye West og P. Diddy er selverklærede fans, og det med god grund. Med en stor international anerkendelse for sine musikalske meritter er det ikke uden grund at manden med det borgerlige navn Joseph Junior Adenuga udgav sit debutalbum under titlen Greatest Hits. Med fire albums og fire mixtapes i ryggen er der rigeligt materiale til at lægge Tap1, når grime-ikonet kommer et smut til Amager.   

Danko Jones, Pumpehuset (få billetter)

Lige siden debutalbummet Born a Lion kom på gaden tilbage i 2002, er det gået hurtigt for den canadiske rocktrio, der i dag kan skrive otte studiealbums på det musikalske cv – heraf seneste udspil Wild Cat fra sidste år. I sommer gæstede rockerne Refshaleøen under Copenhell og høstede efterfølgende fire stjerner hos GAFFAs anmelder, der kaldte begivenheden for “en solid rock and roll-fest”. Derudover har Danko Jones også medvirket på nummeret "Black Rose" af danske Volbeat.

Light of Day, støttekoncert for Parkinsonpatienter, Kulturhuset Islands Brygge

Igen i år åbner Light of Day Copenhagen dørene for deres støttekoncert til fordel for parkinsonspatienter. Frank Hvam er vært på aftenen, hvor publikum serveres en buffet af rock, blues, soul og funk i den gode sags tjeneste. Blandt andet optræder Ivan Pedersen med sin stærke rockstemme som gæstesolist med danske Freddy and the Phantoms. Også en lang række musikere fra USA spiller på aftenen, heriblandt den anerkendte bluesmusiker Guy Davis og Vini Lopez, der har spillet med Bruce Springsteen fra 1968-1974.

 

Søndag den 16. december

Enter Shikari, Pumpehuset

Enter Shikari har netop udgivet deres femte studiealbum The Spark, hvor tonen er dyster. Især på den nye single “Take My Country Back”, hvor bandet tager pulsen på hjemlandet i kølvandet på Brexit og politisk splittelse. Den sydengelske kvartet har spillet sig op til massiv arenastørrelse, og populariteten sender dem på en omfattende sommerturné blandt andet til nogle af de største europæiske festivaler. Men først efter de har sparket dørene op til Pumpehuset med deres post-hardcorerock.

Dreamers’ Circus X-Mas, Lille Vega (spiller også på VoxHall 18. december)

Weekenden byder på endnu en koncert i julens ånd. Denne er dog ikke tiltænkt bjælder for fuld skrue, men nærmere et dyk ned i den helt særlige stemning, højtiden også bringer. Med rødder i folkemusikken trækker den prisvindende folketrio publikum i gennem både gamle traditioner og nytænkende lyde på en spændende og særegen facon. Gruppens seneste udspil kom i form af albummet Rooftop Sessions fra sidste år, og der er derfor relativt dugfriske toner på aftenens repertoire.

LÆS OGSÅ: PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

En koncert, vi ville have anbefalet, hvis den ikke var udsolgt:

Charlotte Gainsbourg, Vega, 13. december


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA