x

ÅRET DER GIK: De mest læste nyheder på gaffa.dk i 2018

ÅRET DER GIK: De mest læste nyheder på gaffa.dk i 2018

Hvilke nyhedshistorier fra gaffa.dk blev egentlig årets mest læste?

Når året går på hæld, er det ofte kutyme at vende blikket mod den forgangne tid. Hvilke nyhedshistorier fik mest opmærksomhed fra vores læsere? På nyhedsfronten finder vi i år en blanding af både glædelige koncertannonceringer, virale succeser, lister og nyheder i den mere triste afdeling. Vi starter med plads nummer 10: 

10) Stor festival aflyser – læs arrangørens meddelelse

I 2017 meddelte Bråvalla-arrangøren FKP Scorpio, at festivalen ville holde pause i 2018 på grund af en række rapporterede sexforbrydelser forbundet med festivalen. Senere blev der spekuleret i, hvorvidt det handlede om økonomi. I 2018 blev det så klart, at festivalen er fortid. 

9) Sangerinden Solveig Sandnes er død

Den 16. april 2016 kunne vi bringe den triste nyhed om, at sangerinde og sangskriver Solveig Sandness var død efter længere tids kræftsygdom. Hun blev kun 45 år gammel. 

8) Sangerinde og radiovært Louise Hart er død

På 9. pladsen finder vi endnu et dødsfald. Den 11. november skrev vi historien om, at sangerinde, radiovært og blogger Louise Hart var død. Hun havde, ligesom Sandnes, kæmpet mod kræften, som hun fik konstateret i 2016. Hun blev 39 år gammel. 

7) VIDEO: Ikonisk julereklame er en rørende hyldest til Elton John

I midten af november bragte vi nyheden om, at John Lewis, en engelsk kæde af storcentre, havde valgt Elton John som omdrejningspunktet for deres efterhånden ikoniske julereklame. Det blev en reklame, der gik lige i "the feels", hvilket I øjensynligt godt kunne lide. 

6) Aviciis familie i åbent brev: Han ville have fred

I april skrev vi en af der der breaking news, som man virkelig ikke har lyst til at skrive. Den kun 28-årige Avicii var død, og der var angiveligt tale om selvmord. Senere skrev hans familie en besked til offentligheden, der bekræftede mistanken, og denne besked blev altså vores sjette mest læse nyhed i 2018.

5) CV. Jørgensen på Danmarksturné

En af de artister, der for alvor har været på radaren i 2018 er C.V. Jørgensen. Manden har spillet de danske landeveje og festivaler tynde, og nyheden om hans længeventede turné blev altså en nyhedsmæssig højdespringer på gaffa.dk.

4) Maroon 5 kommer til Danmark

En anden koncertannoncering, der virkelig tog kegler, var da vi annoncerede, at Maroon 5 kommer til Danmark i 2019. Det verdensberømte popband med Adam Levine i front skal også spille til det eftertragtede Super Bowl half time-show den 3. februar

3) DR lukker P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz

Den tredje mest læste nyhed i 2018 var historien om, at vi mister tre af vores danske niche-radiokanaler. En nyhed, der gav genlyd i det danske medielandskab og skabte relevant debat om DR's regeringspåkrævede nedskæringer.

2) VIDEOPREMIERE: Nikoline i åbent opgør mod sexismen

Vores videopremiere på Nikolines single "Sut min klit" blev årets næstmest læste nyhed på gaffa.dk. Sangen er en del af soundtracket til filmsuccesen Ditte og Louise. Sammen med Peter Aalbæk og Oliver Bjerrehus medvirker de to skuespillere ligeledes i videoen. 

1) Den bedste og mest rørende Carpool Karaoke til dato 

På førstepladsen finder vi en omgang Carpool Karaoke, der må siges at have fået et gedigent publikum verden over. At denne udgave af det virale hit fik en så varm modtagelse her på gaffa.dk skyldes nok, at hovedpersonen er legenden Paul McCartney, og at det virkelig er en fantastisk rørende og informativ video. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA