x

Peter Wangels turnédagbog fra Sydamerika – kapitel 3

Peter Wangels turnédagbog fra Sydamerika – kapitel 3

Peter Wangel, kendt som sanger i den hedengangne duo Wangel og nu solist, har lige været på turné i Sydamerika og skrevet turnédagbog for GAFFA – her kommer sidste kapitel.
 
Næste og sidste stop på turnéen er Sáo Paulo i Brasillien. En af verdens største byer med over 20 millioner indbyggere. På papiret en rimelig fucked by, som, så vidt jeg husker, også er værtsby for et af GTA-computerspillene. Det spil, hvor gangstere løser “opgaver”, skyder alt og alle og kører gamle damer ned. Og ja, vi får da også at vide med det samme, at vi ikke skal gå rundt med vores mobiltelefoner for langt fremme; at en del kører rundt i høj fart på motorcykler og hapser mobiltelefoner ud af hænderne på folk. Jeg tænker straks, at de gerne må hapse min langsomme iPhone 4. 
 
Brasilianerne er skideskøre og festglade. Under middagen den første aften banker housemusik ud af højtaleren. Det får folk til at spise hurtigere og bestille nye øl konstant. 
 
Vores koncert foregår på Sesc Avenida Paulista, et nyt og moderne venue. Lyd og udstyrsmæssigt er det det bedste venue på turen. Min koncert går godt. Jeg spiller fire helt nye sange og et par “gamle” Wangel-sange. Efter min koncert kommer en midaldrende mand op til mig. Han takker dybt for koncerten og vil gerne have min mail. Det kan være, han vil sende mig mig et julekort, eller måske er han A/R for et brasiliansk pladeselskab, Hvem ved? :)

Senere spiller The Hearing fra Finland og Hulda fra Færøerne, og det får gang i publikum. Folk danser, som de ikke har gjort det de andre steder. Nogle står også og danser for sig selv. Publikummerne er meget åbne og modtagelige. 

Senere bliver vi inviteret til koncert på noget, der hedder The House. Vi aner ikke, hvor vi skal hen, og da vi bliver sat af bussen, ligner det et område, man bestemt ikke skal gå rundt i alene. Vi træder indenfor, får et armbånd på, og så åbner dørmanden op til en lydmur af musik og ca. 700 mennesker. En mellemting mellem Lille og Store Vega. Propfyldt, og band og publikum går helt amok. Bandet hedder Francisco, el hombre. Måske det sydamerikanske svar på Tako Lako. Den kvindelige forsanger har bare bryster gennem hele koncerten, og den ene guitarist hopper rundt, som om han er på det vildeste trip. Der kommer hele tiden gæster op på scenen, og de smider alle sammen tøjet. En frigjorthed, jeg aldrig har set magen til, og en fantastisk måde at slutte turen af på! 
 
Næste dag går turen hjem til Danmark. Men vi skal lige ud af Sáo Paulo først, og det tager os intet mindre end 2,5 time at køre de 15 km fra hotellet til lufthavnen.  
 
Jeg vil gerne sige en stor tak til ROSA for at give mig denne mulighed. Jeg har luftet mine nye sange, fået god respons, og jeg føler mig nu endnu mere klar til at spille dem for et dansk publikum.
 
Også tak til de andre, nordiske bands, som var med på turen! Det var en fornøjelse at lære dem at kende og udvikle ny musik sammen med grønlandske Bartali Crew.
- - -
PS: Peter Wangel har været del af Días Nórdicos Latin America 2018, med ROSA som nordisk tovholder. På turen medvirkede desuden The Hearing (Finland), Birdpeople (Åland), Hulda (Færøerne) og Da Bartali Crew (Grønland).

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA