x

Guide: Her er januar måneds mest spændende koncerter

Guide: Her er januar måneds mest spændende koncerter

Vi er i fuld gang med en ny måned, og traditionen tro kigger vi på månedens bedste koncerter, som der stadig er ledige billetter til – og der er en hel del, selvom januar traditionen tro er en forholdsvis koncertfattig måned.

Architects – skønne aggressioner

På Copenhell 2017 drillede regn og strømsvigt det britiske metalcore-bands Architects, som nu vender tilbage til Danmark for at fylde Store Vega med hårdtslående og vrede trommer, tunge guitar-riffs og en vokal, der går igennem selv de mest sejlivede. Forbered dig på progressiv metal og intense mosh pits.

Kan opleves her:

8/1, Vega, København (få billetter)

 

Lise Westzynthius – anmelderrost singer-songwriter med skarpe tekster

Den meget roste singer-songwriter Lise Westzynthius drager på turné for første gang i syv år, denne gang i selskab med den lige så roste forfatter Bjørn Rasmussen, der vil læse op af sin aktuelle roman, Jeg er gråhvid side om side med musikken. Med sig rundt medbringer de to erfarne musikere i form af Ebbe Frej (Epo-555 med flere) på guitar og klaver) samt Nils Gröndahl (Under Byen med flere) på sav og violin.

Kan opleves her:

10/1, Testrup Højskole, Mårslet
20/1, Sofiebadet, Christianshavn

Algiers – indierock med mange facetter

Gospel, blues, industrial og støjende postpunk – amerikanske Algiers er ikke bange for at omfavne eksperimenterne i det, der har skabt bandets mangefacetterede indierock. “Vi gør den døde lyd levende,” skriver Algiers om sig selv på bandets Facebook-side, hvor de også betegner deres lyd som post-world beat. 

Kan opleves her:

15/1, Hotel Cecil, København

16/1, Atlas, Aarhus

Aurora – melankolsk synthpop

Fra start af har norske Aurora haft stor medvind: Den unge synthpop-sangerinde er blevet spået som arvtager til store, skandinaviske sangerinder som Robyn og Lykke Li, og GAFFAs egne anmeldere har uden tøven sammenlignet Auroras lyd med den, som kendes hos færøske Eivør Pálsdottir og svenske First Aid Kit.

Kan opleves her:

19/1, Vega, København

Ella Mai – fremadstormende r&b-sangerinde

Den britiske r&b-sangerinde Ella Mai er indehaver af rekorden for at have ligget i længst tid som nummer #1 på Billboards R&B/Hiphop Airplay Chart med gennembrudsinglen “Boo’d Up”. Senest har hun fulgt op med “Trip”, som landede direkte i Top-20 på Billboards Hot 100-liste. Kunne Ella Mai være den næste Rihanna?

Kan opleves her:

21/1, Vega, København

KB Hallen genåbner med endagsfestival

Den ikoniske hal, der brændte ned i 2011, genåbner – dog ikke som en tro kopi af den oprindelige hal, men i en tidssvarende version, der bygger videre på den historiske arv. Det hele begynder med 12 danske navne på seks timer, nærmere betegnet Alex Vargas, Katinka, Hugo Helmig, Silas Bjerregaard, Faustix, Ude Af Kontrol, Ea Kaya, Nicklas Sahl, De Danske Hyrder, Artigeardit,
KOPS
og Drew

Kan opleves her:

24/1 KB Hallen, København

Anna von Hausswolff – poetisk tusmørkesangerinde

Den svenske sangerinde Anna von Hausswolff er kendt for sine melankolske og dragende kompositioner. Eksperimenterende tusmørkestykker, kunne man kalde dem. Senest er hendes lyd kommet i selskab med et storslået og dystert, men fantastisk smukt kirkeorgel på det fjerde studiealbum, Dead Magic, fra 2018. 

Kan opleves her:

24/1, Pumpehuset, København

25/1, Atlas, Aarhus

Northern Winter Beat – alsidig Aalborg-festival

Sidste weekend i januar præsenterer den aalborgensiske festival ny musik for syvende år i træk, og programmet for 2019 bliver ifølge festivalen selv det mest udfordrende til dato. Programmet indeholder normalt en god portion alternativ og mindre kendt musik fra ind- og udland, og i 2019 bliver der skruet op for især de udenlandske bidrag med hovednavne som Thurston Moore Group, Anna von Hausswolff og Blixa Bargeld.

Kan opleves her:

24/1-26/1, Studenterhuset, 1000Fryd, Skråen og Huset, Aalborg

Behemoth – black metal, der river hårpragten af dig

”Efter den truende intro ”Solve” sætter "Wolves ov Siberia' ild til hele lortet med black metal så hæsblæsende, at du får hårpragten revet af ligegyldigt, om du bruger paryk, er skaldet som undertegnede eller har en fuld skalp." Sådan skrev GAFFA anmelder Keld Rud om det polske bands seneste album, I Love You at Your Darkest. Nu kommer gruppen til Danmark, i selskab med åndsfællerne At the Gates og Wolves in the Throne Room.

Kan opleves her:

25/1, Store Vega, København

When Copenhell Freezes Over – Vega fryser til is

Glæd dig til en vinteraften i helvede i slutningen af januar, når seks hårdtslående bands fra det danske vækstlag går på scenen ved Copenhells kølige tilløbsstykke. De optrædende navne er Sunless Dawn, (0), Steppeulv-nominerede Xenoblight, Cold Night for Alligators, Tainted Lady og Alkymist. Så bliver vinteren ikke koldere!

Years & Years – catchy electro-pop

I sommer udkom britiske Years & Years med gruppens andet studiealbum Palo Santo, der af anmelderne er blevet udnævnt til at være mindst lige så catchy electro-pop som debutpladen Communion – og nu vender trioen tilbage til den danske livescene, endda i den genåbnede KB Hallen, som brændte i 2011.

Kan opleves her:

28/1, KB Hallen, København

First Aid Kit – country-duo i verdensklasse

De to svenske søstre Klara og Johanna Söderberg har mange års turnéliv bag sig som First Aid Kit, en duo, der blander pop med klassisk country og folk. Siden gennembruddet på YouTube i 2008 har de kastet fire anmelderroste plader af sig og opbygget en solid fanskare verden over, ikke mindst i Danmark.

Kan opleves her:

29/1, Train, Aarhus (udsolgt)

30/1, Tap1, København

Lukas Graham – dansk succesband

Ude i verden såvel som herhjemme har den storhittende trio Lukas Graham – med Lukas Forchhammer i front – hurtigt markeret sig med ørehængere som “Drunk in the Morning”, "Happy Home" og “7 Years”. Intet under, at der kun er få billetter tilbage til samtlige fem danske arenakoncerter.

Kan opleves her:

29-31/1, Royal Arena, København

2-3/2, Jyske Bank Boxen, Herning

Rudimental – drum&bass-hitmagere

DJ Locksmith, Amir Amor, Kesi Dryden og Piers Agget udgør tilsammen det britiske drum&bass-kollektiv Rudimental, der står bag hits som “These Days”, “Let Me Live” og “Feel The Love” – alle sammen numre, der er tilsat vokal fra tidens store kunstnere. Kan det overhovedet blive til andet end en megafest? 

Kan opleves her:

30/1, Vega, København

MHD – stilskabende rapper

Det franske afro trap-fænomen Mohamed Sylla, bedre kendt som MHD, har hurtigt skabt sig et navn på hiphop-scenen med sin nyskabende musikstil, der mixer afrikansk musik med moderne trap. I 2017 lagde han Vega ned, og nu vender Frankrigs "petit prince" tilbage til Valby Hallen med sit andet album, 19.

Kan opleves her:

30/1, Valby Hallen, København

Bisse og Copenhagen Phil – ener med symfoniorkester

Koncerten bliver en uropførelse af den produktive sanger og sangskrivers nyligt udsendte, ottende album Tanmaurk, hvor Bisse har slået sig sammen med det københavnske symfoniorkester. Albummet fik fem stjerner af GAFFAs anmelder.

Kan opleves her:

30/1, Konservatoriet, København

Den Sorte Skole og Copenhagen Phil – unikt lydunivers

Klassisk musik møder Danmarks bedste sample-magere, når Den Sorte Skole og Copenhagen Phil præsenterer det tredje og sidste kapital i deres fælles symfonihistorie. Behøver vi sige mere, end at det bliver uhyre interessant at overvære skabelsen af et værk mellem det samplede, det elektroniske og det klassiske?

Kan opleves her:

31/1, Konservatoriet, København

Niels Roos – manden, de kaldte Niarn er tilbage

Vi kender normalt Niels Roos bag aliasset "Niarn", som står bag de store hits "Dobbelt A" og "Antihelt". For fem år siden lagde Niarn karrieren på hylden efter flere års alkohol- og stofmisbrug. Nu er han tilbage under sit eget navn. I et nyt show kombinerer den 38-årige rapper musik og historiefortælling. Publikum vil igennem showet få fortalt indlevelsesrige og humoristiske historier samt flere anekdoter om Niels' tid på hitlisterne og alle koncerterne igennem tiden. Herudover vil publikum også blive beriget med både nye og ældre sange.

Kan opleves her:

31/1, Bremen Teater, København 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Vegas Udvalgte

For ottende år i træk har Vegas fundet en håndfuld unge, fremadstormende danske navne, som spillestedet spår et gennembrud i det nye år og præsenterer samlet ved endagsfestivalen Vegas Udvalgte. Festen bliver afholdt på hjemmebane i intime rammer. De optrædende er Selma Judith, Boundaries, Bette, ATUSJI, Hôy la og LLEOH.

Kan opleves her:

25/1 Lille Vega, København

Folkeklubben – flittigt liveorkester

I 2011 markerede Folkeklubben sig som et kærkomment friskt pust på den danske rockscene. Siden har trioen rejst landevejene tynde med særegne one-liners og mange referencer til C.V. Jørgensen og Kim Larsen – og sådan fortsætter de, nu med det anmelderroste album Sort tulipan, der er det fjerde i rækken.

Kan opleves her:

25/1, Kedelhuset, Silkeborg

26/1, Musikhuset, Aarhus

Tina Dickow – tilbage til fastlandet

I forbindelse med udgivelsen af sit niende studiealbum Fastland, der udkom den 28. september, tager Tina Dickow rundt til landets fire største byer på sin danske turné, der rammer Aalborg den sidste weekend i januar – og det med sange, hvor den akustiske guitar er trådt i baggrunden for det fængende omkvæd.

Kan opleves her:

25-27/1, Musikkens Hus, Aalborg


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA