x

Guide: Her er februar måneds mest spændende koncerter

Guide: Her er februar måneds mest spændende koncerter

En ny måned står for døren, og traditionen tro kigger vi på månedens mest spændende koncerter, som der stadig er ledige billetter til – og der er en hel del.

Værket – ung dansk prog-rock

GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard: – Intet mindre end trompet, guitar, altsaxofon, keyboard, bas, trommer og tværfløjte er det blevet til, når Værket i bedste Jethro Tull-stil bevæger sig ud i snørklede og storladne orkestrale og komplekse musikstykker i en intens liveperformance. Hvis du ikke har oplevet dem før, skal du gøre det!

Kan opleves her:

1/2 Pumpehusets Byhave, København

Peter Sommer og Søren Huss – stærke sangskrivere slår pjalterne sammen

To af Danmarks stærkeste sangskrivere har slået pjalterne sammen på denne turné. Publikum se frem til både at se de to musikere hver for sig, men også sammen på scenen, hvor de vil bidrage til hinandens materiale og tilføje sangene nye niveauer. 

Kan opleves her:

1/2 Portalen, Greve (få billetter)

2/2 DR Koncerthuset, København (udsolgt)

5/2 Odense Koncerthus

6/2 Musikhuset Aarhus (få billetter)

7/2 Musikkens Hus, Aalborg

8/2 Vejle Musikteater

9/2 Musikteatret, Holstebro

Mastodon – metalmastodonter med stærk support

Det anmelderroste og velsælgende metalband fra Atlanta, Georgia kommer til landet med syv album i bagagen. Med sig på touren har de norske metalgruppe Kvelertak og amerikanske Mutoid Man, som vil stå for opvarmningen. Derudover vil Scott Kelly fra bandet Neurosis gæsteoptræde sammen med Mastodon. Scott Kelly har leveret flere gæstevokaler på flere af Mastodons numre - helt fra deres andet studiealbum Leviathan fra 2004 og op til det seneste album Emperor of Sand fra 2017, som fik fem stjerner fra GAFFAs anmelder.

Kan opleves her:

2/2 Train, Aarhus (få billetter)

Teitur – venlig færing

Den færøske sanger og sangskriver udgav i juni sit syvende soloalbum, det afdæmpede I Want to Be Kind, og nu drager han landet rundt med sangene. Teiturs koncerter emmer af nærvær, og han har flere femstjernede GAFFA-anmeldelser på CV'et.

Kan opleves her:

6/2 Musikhuset Aarhus (få billetter)

8/2 Grønnegades Kaserne, Næstved

9/2 Viften, Rødovre

10/2 Strib Vinterfestival, Middelfart

11/2 Hotel Cecil, København (udsolgt)

13/2 Tøjhuset, Fredericia

14/2 Ebeltoft Kulturhus

15/2 Sidesporet, Holbæk

16/2 Musikkens Hus, Aalborg

17/2 Hotel Cecil, København (udsolgt)

19/2 Nygadehuset, Aabenraa (udsolgt)

20/2 Tobakken, Esbjerg

21/2 Taastrup Teater

22/2 Hotel Cecil, København

23/2 Klaverfabrikken, Hillerød

24/2 Hotel Cecil, København (udsolgt)

Folkeklubben – utrættelige spillemænd hænger røde lygter op

Med 100 koncerter om året de sidste syv år og fire albumudgivelser skulle man tro, Folkeklubben snart trængte til en pause, men nej. De er aktuelle med det meget roste album Sort tulipan, og at dømme efter koncerten i Musikhuset Aarhus 26. januar er de i topform. De meste af deres turné er allerede udsolgt, men der ledige billetter enkelte steder.

Kan opleves her:

8/2 Det Musiske Hus, Frederikshavn

22/2 Thisted Musikteater

TV-2 – akustisk og elektrisk

Steffen Brandt & Co. er aktuelle med deres 19. album, Tæt trafik i Herning, som de drager på turné med i februar – som noget nyt for et siddende publikum og med både et akustisk og et elektrisk sæt. De fleste koncerter er udsolgt, men der er ledige billetter enkelte steder:

7/2 Randers, Værket (få billetter)

14/2 Hallerne, Maribo (få billetter)

Bisse – går til revyen

Bisse er aktuelt med sit ottende fuldlængdealbum på under fire år, det anmelderroste Tanmaurk, som har givet ham to Steppeulv-nomineringer og en nominering til Nordic Music Prize. Nu tager Bisse albummet med på turnéen Tanmaurkrevyen, som han kalder den dyreste og mest ambitiøse til dato, og han udtaler: "Vi skal se Danmark passere revy. En aften, hvor alt og alle bliver taget op til revision, og hvor gensynsglæden vil lide et alvorligt knæk."

Kan opleves her:

7/2, VoxHall, Aarhus

8/2 Musikkens Hus, Aalborg

9/2 Kulturmaskinen, Odense

15/2 Lokal bar, Trondheim, Norge

16/2 Blå Oslo, Oslo

– turnéen fortsætter i april

Tech9ne – hårdtarbejdende og virtuos rapper

GAFFAs anmelder Jens Dræby: – Verdens mest hårdtarbejdende og teknisk dygtige uafhængige rapper kommer til Danmark. De, der har oplevet ham live, ved, at han er kunstner af den gamle skole med b-boy-koreografi og et repertoire af træfsikre og lynhurtige rim fra et alsidigt og tykt bagkatalog. Jeg har været “technician” siden Everready og har forpustet forsøgt at spytte med på numre som “Worldwide Choppers”, “Einstein” og “Fragile”.

Kan opleves her:

8/2, VoxHall, Aarhus

Low – lukker alt andet ude

GAFFAs anmelder Simon Nielsen: – Low har det med at lukke alt andet ude. Støjen udefra forsvinder ind i støjen, Low selv skaber. På den første udgave af Heartland Festival fik bandet det ellers snakkende publikum til at holde kæft og rette al sin fokus mod scenen. Og i DR Koncerthusets Studie 2 forventer jeg det samme. Jeg forventer støj, indlevelse og transcendental renselse. 

Kan opleves her:

9/2 VoxHall, Aarhus

11/2 DR Koncerthuset, København (udsolgt)

Twenty One Pilots – genrejonglerende hitmagere

Den amerikanske duo fik et kæmpehit i 2015 med "Stressed Out" fra deres fjerde album, Blurryface, og fulgte med op med flere hits som "Ride" og "Heathens". De blander diverse genrer, fra hiphop over pop og rock til indie, til deres eget særegne udtryk og er kendt for højenergiske koncerter, så husk at drikke vand!

Kan opleves her:

11/2 Royal Arena, København

Hayley Kiyoko – popsangerinde med kant

Den amerikanske sangerinde er aktuel med sit debutalbum Expectations, som er popmusik med kant. Hun har taget anmelderne med storm, både med debutalbummet og sine liveshows, og vandt prisen Push Artist of the Year ved MTV VMA-showet i 2018. Der er med andre ord lagt op til en stor aften i hovedstaden, når den 27-årige sangerinde træder op på scenen. 

Kan opleves her:

11/2 Store Vega, København

Nils Frahm – tysk pianist og komponist blander neoklassisk og elektronisk
Hans lydbillede blander avantgarde med neoklassisk og elektronisk musik, men Nils Frahm er bedst kendt som en yderst legesyg og ikke mindst talentfuld pianist. Når han performer, er det oftest med flere klaverer på scenen, som han spiller på samtidigt, ligesom loop-stationer også er en del af Nils Frahms setup.

Kan opleves her:

13/2, VoxHall, Aarhus (få billetter)

14/2, K.B. Hallen, København

Katinka – poetisk popkvartet med vokseværk

”På vores nye album har vi sparket flere døre ind, end vi nogensinde har gjort før” siger den karismatiske forsanger og sangskriver Katinka Bjerregaard om gruppens nyligt udsendte andet album, Vokseværk. ”Der er ligesom blevet højere til loftet, og det kan man også mærke til koncerterne. Der er kommet flere forskellige følelser i sangene, der hele handler ikke længere om knust kærlighed, men også om livets alsidighed og skønhed.”

Kan opleves her:

14.02 Tøjhuset, Fredericia

15.02 Rampelys, Silkeborg

16.02 Sønderborghus

20.02 Posten, Odense

21.02 VoxHall, Aarhus

22.02 Studenterhuset, Aalborg

23.02 Kulisselageret, Horsens

28.02 Harder’s, Svendborg

ibens – belæst, udskældt feminist og Danmarks mest undervurderede guitarist og sangskriver 

GAFFAs anmelder Simon Heggum: – Kongerne af det danske sprog, der fløj for tæt på ilden alt for hurtigt. Et band, hvis hele indre dynamik altid har været et mysterium. Et band indeholdende lige dele overideologiske pegefingre og drengerøvsdumme lyriske vidundere. Lige dele belæst, udskældt feminist og Danmarks mest undervurderede guitarist og sangskriver. Savner du også en blå cykel, og vil Solvej have din krop? Mine damer og herrer: ibens er tilbage!

Kan opleves her:

14/2 Vega, København

22/2 Kulturmaskinen, Odense

Bastille – fængslende briter

Det er lagt op til fest, når de energiske briter træder ind på scenen. Poprock/indie-bandet har et nyt album på trapperne og forventes at spille sange fra det til koncerten. Albummet vil være det tredje i rækken og bliver af bandet selv beskrevet som et "apokalyptisk festalbum".

Kan opleves her:

17/2, Tap1, København

Yoav – beat-mester fra Israel
Forholdet mellem de danske fans og Yoav er noget ganske særligt. Danskerne var nemlig det første folkefærd, der for alvor fik øjnene op for den israelske singer-songwriters særegne popmusik, der bygges op af hans egen vokal og akustiske guitar – og som undervejs forvandles til elektroniske beats.

Kan opleves her:

17/2, Voxhall, Aarhus

18/2, Posten, Odense

19/2, DR Koncerthuset, København

Journey Festival – nysgerrig festival på københavnske spillesteder

Journey Festival inviterer til koncertaftener i Store Vega, Musikloppen, Pumpehuset og Den Grå Hal med kunstnerisk udfordrende navne inden for en lang række genrer. Koncerterner er af 30-45 minutters varighed foruden enkelte længere shows. På plakaten til festivalen vil man blandt andet kunne opleve Coco O.Jade Bird, Homeshake, Liss, HEALTH, The Murlocs, Varnrable og Yves Tumor. Billetterne sælges udelukkende separat, så publikum kan sammensætte deres egen Journey Festival baseret på musikalsk interesse. 

Kan opleves her: 

20-23/2 i Store Vega, Musikloppen, Pumpehuset og Den Grå Hal

Maître Gims – oui, vi elsker Maître Gims

Undskyld vores franske, men du kender sikkert “Est-ce que tu m’aimes?” – i hvert fald, hvis du lytter til hitlisterne på de danske radiokanaler. Godt nok udkom Maître Gims med nummeret for over tre år siden, men det sidste halvandet år har det franske megahit været i heftig rotation herhjemme. Helt forståeligt!

Kan opleves her:

22/2, Docken, København

Jason Mraz – afslappet singer-songwriter

Den amerikanske singer-songwriter især kendt for 2008-hittet "I'm Yours" er aktuel med sit sjette album, Know. Sidste gang han gæstede Danmark var tilbage i januar 2017, hvor GAFFAs anmelder tildelte ham fem ud af seks stjerner og blandt andet skrev: "Den humoristiske stemning, de små anekdoter og Mraz’ afslappede stil med den velkendte hat og jeans gjorde koncerten uhøjtidelig og intim. Man glemte hurtigt, at der sad 1799 andre i salen". 

Kan opleves her:

28/2 KB Hallen

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Death Cab for Cute, Store Vega 10/2

Billie Eilish, Store Vega 13/2

Tina Dickow, alle koncerter i februar er udsolgt

Steven Wilson, Operaen 21/2

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA