x

Spot på Spot Festival: Alter Me

Spot på Spot Festival: Alter Me

Blandt de optrædende til dette års Spot Festival finder vi Alter Me. Gruppen gav i sidste måned nedenstående interview til GAFFA.

Det fem mand store orkester Alter Me har en usædvanlig historie, der blandt andet inkluderer et livsværk, en stor pladekontrakt og inspirationer fra Grønland. Resultatet af den blanding er den lidt utraditionelle debutplade ”The Fall”, et værk der lukker sig om sig selv, og hvis tekstunivers og musikalske forgangsmænd findes i en krydsning mellem Coldplay, Saybia og Nirvana. ”The Fall” udkom den 7. april.

GAFFA mødte sangskriver og forsanger Hans Mortensen og trommeslager Esben Brandt på Østerbro til en snak om Grønland, melodisk poprock, eskapisme og den store drengedrøm.

”The Fall” er skrevet af Hans Mortensen i perioden 1999 til 2003. Pladen er indspillet i løbet af 2005 med studiemusikere på et lille pladeselskab i Grønland ved navn Atlantic Records. Derefter søgte forsangeren efter et band på et opslag på internettet – et ret attraktivt bandopslag, da Hans allerede havde en pladekontrakt. Alter Me blev dannet i december 2006, og siden har de store pladeselskaber stået i kø for at signe det danske band, der allerede havde en færdig plade med hitpotentiale. Sidste år blev Alter Me signet hos EMI Music, og nu skal pladen udgives i Europa.

Eskapisme
”The Fall” er skrevet kort efter, den 26-årige forsanger Hans Mortensen vendte tilbage fra Grønland, hvor han har boet 15 år af sit liv. Resultatet er en plade fra en periode af forsangerens liv, som er forbi, en lang sammenhængende historie, der starter med et ”Escape” og slutter med et ”Ghost”, og fra en tid hvor Alter Me ikke engang eksisterede.

Hans: – Pladen er skrevet, da jeg vendte tilbage fra Grønland, og den handler om kontrasten mellem mit liv på Grønland og mit liv i Danmark. Jeg kom til Danmark på en svær tid, hvor mine forældre blev skilt, og det er alle teksterne skrevet ud fra.

Teksterne kredser om eskapismen, om at slippe væk fra og ikke ville se problemerne i øjnene. Når alting krakelerer og falder fra hinanden omkring én, og til sidst bliver man indhentet af alt lortet.

Hans: – ”The Fall” er blevet et opus, et livsværk og en dagbog, og nu er det slut. Alt er nyt, og temaerne på pladen gør sig ikke gældende for mig personligt mere. Derfor vil vi også lave noget helt andet bagefter, men det er helt fint. Jeg kan godt lide at fortælle historier, og der skal nok komme noget nyt.

”The Fall” har hele 14 numre, og det har været et større samtaleemne i produktionen, men for bandet er den kunstneriske ambition helt klar. Nemlig at gengive et værk, en helhed.

Alter Me består af: Kasper Rasmussen (guitar, orgel), Nicolai Westh (guitar, orgel), Jesper Van (bas), Hans Mortensen (vokal, guitar), Esben Brandt (trommer).

Alter Me på MySpace

Spot 2008's hjemmeside

Køb billet på GAFFA Billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA