x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

 PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Hiphop-playlisten er som sædvanlig spækket med bangers! Hør alle sangene nedenfor.

Clairmont The Second - Brick

Canadiske Clairmont har netop udgivet sit nye album Do You Drive? Opfølgeren til det Juno Award-nominerede album Lil Mont from The Ave byder på produktion i verdensklasse og fremragende rap fra Clairmont The Second. “Brick” er uden tvivl et højdepunkt. 

Fashawn - Utter Disrespect

Nas’ pladeselskab, Mass Appeal Records, udgav i tirsdags Starting 5, Vol. 1, hvorpå vi finder dette track fra Fashawn. Da Nas i 2014 skrev kontrakt med den dengang 26-årige rapper, udtalte han, at Fashawn var en af de mest undervurderede artister, og den udtalelse holder også stik i dag. “Utter Disrespect” fortjener i hvert fald min respekt. 

Joyner Lucas & Chris Brown - Just Let Go

Jeg var ærlig talt ved at frygte, om vi nogensinde ville høre mere fra Joyner (billedet) og Chris Brown. De udgav et par singler sidste år og gjorde tydeligvis klar til at udgive et album, men siden da har vi intet hørt – indtil nu. “Just Let Go” er den seneste single fra de to stjerner, og selvom det ikke er et lige så fremragende track som dem fra sidste år, er det bestemt ikke en dårlig single. Vigtigst af alt er, at det lader til, at albummet Angels & Demons stadig er på vej! 

Theophilus London - Whiplash (Featuring Tame Impala)

Rockbandet Tame Impala har på det seneste arbejdet en del med hiphop-artister, og det lader heldigvis til at fortsætte. Theophilus London lyder brillant på “Whiplash”. 

Zac Flewids - Steps (Featuring Mick Jenkins)

Zac Flewids får fint besøg af selveste Mick Jenkins, som sidste år udgav det smukke album Pieces of a Man. “Steps” er et upbeat track, der helt sikkert vil give dig et smil på læben. 

Dreezy - Chicken Noodle Soup

Dreezy bliver ved med at bevise, hvorfor hun er en af de bedste kvindelige rappere. Dette er introen fra hendes seneste album, Big Dreez. Dét kalder jeg en god start på et album. Vildt flow! 

Xavier Wulf - Space Punks

Xavier Wulfs nye ep Battle Star X Part 1, produceret af Marcelo, er ikke nogen bemærkelsesværdig udgivelse, men “Space Punks” skiller sig helt sikkert ud fra mængden. Vanvittig intensitet! 

The Heatmakerz, Joell Ortiz & Fred the Godson - P I F (Paid In Full)

Producerduoen The Heatmakerz, byder på ny musik, i samarbejde med Joell Ortiz og Fred the Godson. Fornuftigt valg af rappere, som begge passer perfekt over The Heatmakerz’ gennemarbejdede produktion. 

KXNG Crooked - Ridin’ Wit The Blower

KXNG Crooked er i fuld gang med at udgive hans ugentlige tracks, og han har givet den fuld pedal med den klassiske vestkyst-lyd de seneste par uger. Tidligere samplede han Snoop Dogg’s “Tha Shiznit”, og denne gang bliver Wu-Tang Clan’s “Triumph” beat forvandlet til en west coast-banger! 

Payroll Giovanni - Rap $hit

Detroit-scenen er en af de mest interessante i øjeblikket, og det er ikke mindst takket være Payroll Giovanni. Den hårdtarbejdende rapper er klar med endnu mere ny musik i form af ep’en January 30th, hvor “Rap $hit” hører hjemme. Payroll skuffer aldrig! 

Big Boi - Return of the Dope Boi (Featuring Killer Mike & Backbone)

Den ene halvdel af legendariske OutKast, Big Boi, har netop udgivet to nye singler – “Doin It” og “Return of the Dope Boi”. Sidstnævnte nummer er min personlige favorit og har en fed energi.

Slim Thug - Playas Get Chose (Featuring Beanz N Kornbread)

Først og fremmest – lækkert beat! Slim Thug udgav sit debutalbum i 2005 og har siden da udgivet en masse glimrende musik. “Playas Get Chose” er hans seneste single, og der er forhåbentlig et album på vej. 

SoloSam - Highly Favored

Chicago-rapperen SoloSam er ude med sin første single i 2019. Hans ep, ITIS, resulterede i en væsentlig forøgelse af fans sidste år, og “Highly Favored” beviser endnu en gang SoloSams kæmpe talent. 

Audio Push - SAFE

Det er som om, at “SAFE” er fløjet lidt under radaren, og det er altså en skam. Tracket er lige så godt som alt andet, Audio Push udgiver, hvilket betyder, at det er et hamrende godt track! 

Nas, Fashawn & Ezri - Apostles

Endnu et nummer fra Nas’ Mass Appeal Records-udgivelse, Starting 5, Vol. 1. Nas får virkelig bevist det kæmpe talent, hans artister besidder, og jeg er simpelthen nødt til at nævne Fashawn igen. Kæft, han gør det godt! Nas møder også selv op og beviser, hvorfor han stadig er en af de bedste. 

A$AP Twelvyy - Child’s Play

Twelvyy bliver bedre og bedre, hvilket “Child’s Play” er et perfekt eksempel på. Det bliver spændende at følge ham fremover. 

Q Da Fool & Kenny Beats - 100

Kenny Beats er en af de helt store producere i øjeblikket, og han er gået sammen med Q Da Fool i forbindelse med en ny ep, Bad Influence. “100” er energisk, og Kenny forstår virkelig at få det bedste frem i enhver rapper. 

Fredo - Love You for That

Reflekterende historiefortælling fra det britiske talent Fredo. Man kan ikke undgå at leve sig ind i hans gribende beretninger. 

Stalley - I Don’t See (Featuring Pregnant Boy)

Der er noget fængende ved dette omkvæd, og Stalley lader ikke din opmærksomhed vandre bort under sine geniale vers. 

Nikki McKnight - Take a Moment (Featuring King Kamaal)

Nikki McKnight bliver ved med at kravle op ad min rangliste over spændende rappere at følge. Det samme gælder King Kamaal. “Take a Moment” er endnu et formidabelt track. 

People Under The Stairs - Redeemer

Det 10. og sidste studiealbum fra People Under The Stairs, Sincerely, The P, er en særdeles værdig måde at afslutte duoens to årtier lange karriere på. Det var virkelig svært at skulle vælge et enkelt track til denne playliste, da alle 15 numre er rigtig gode, men jeg har nok lyttet allermest til “Redeemer”. 

Earthgang - Proud Of U (Featuring Young Thug)

Jeg glæder mig virkelig meget til Earthgangs kommende album MirrorLand, der vil blive udgivet gennem J. Cole’s Dreamville-pladeselskab. “Proud Of U” er tredje single, og der er fint besøg fra Young Thug. 

Hør sangene her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA